By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: MÜSİAD Malezya şubesi bölge ülkeleri ile ticarette üs olacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > MÜSİAD Malezya şubesi bölge ülkeleri ile ticarette üs olacak
Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Malezya şubesi bölge ülkeleri ile ticarette üs olacak

Emlak Manşet
Son güncelleme: 23 Haziran 2023 17:04
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), yurt dışı teşkilatlanmasını güçlendirmeye devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışı 165 noktada çalışmalarına devam eden MÜSİAD, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da şube açtı.

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel’in de katıldığı MÜSİAD Malezya Şube Açılış Programı, Türk ve Malezyalı iş insanlarını da bir araya getirdi.

MÜSİAD Malezya Şube Açılış Programı kapsamında düzenlenen Gala Yemeği Programında ise Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Türk ve Malezya ticari ilişkileri ve kültürel bağlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gala Programına MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da video mesaj gönderdi. Başkan Asmalı, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkat çektiği değerlendirmesinde, MÜSİAD Malezya Şubesinin bölge ülkeleri ile ticarette üs olacağını söyledi.

Programda konuşan Malezya Başbakanı Enver İbrahim ise, Türkiye ve Malezya arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, iki ülke iş insanlarının ortak çalışmalarının önemini vurguladı.

Başbakan İbrahim açıklamasında,

“Türkiye Cumhuriyeti, Malezya’nın Batı Asya bölgesindeki önemli ticaret ortaklarından biri olmaya devam etmektedir. Türkiye, Batı Asya ülkeleri arasında Malezya’nın üçüncü büyük ticaret ortağı, en büyük ihracat destinasyonu ve altıncı en büyük ithalat kaynağıdır. Malezya hükümeti, Malezya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki işletmeler arası ağı güçlendirmeye devam edecek ve Malezya’daki çeşitli ticaret fırsatlarını keşfetmek için ülkedeki şirketleri ağırlayacaktır”

ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Malezya Şube Açılış Programı çerçevesinde MÜSİAD heyetine rehberlik eden Büyükelçi Emir Salim Yüksel de yaptığı değerlendirmede, MÜSİAD Malezya Şubesinin iki ülke ticari ilişkileri ve yeni iş birliği alanlarının geliştirilmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.

Malezya’daki MÜSİAD heyetine başkanlık eden MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, bölgesel ticarette uluslararası iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, Malezyalı yatırımcıları Türkiye’ye davet etti.

MÜSİAD Malezya Şube Başkanı Sabri Yardımcı ise MÜSİAD Malezya Şubesinin, iki ülke iş insanları arasında köprü olacağını vurguladı.

MÜSİAD MATRADE MIDA VE FMM iş birliğini genişletecek

MÜSİAD Malezya Şube Açılış Programı kapsamında Kuala Lumpur’da bulunan MÜSİAD heyeti, Malezya iş dünyası temsilcileri ile de bir araya gelerek bölgesel ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik istişareler gerçekleştirdi.

Bu çerçevede MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş başkanlığındaki heyet, Malezya Ticaret Teşvik Organizasyonu (MATRADE) Başkanı Reezal Merican ve Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA) Başkanı Sulaiman Mahbob ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülke ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi, Türk ve Malezyalı iş insanlarının yakın çalışması için oluşturulabilecek iş birliği alanlarına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Aynı zamanda program kapsamında Türkiye ve Malezya’da iş ve yatırım fırsatları ele alınırken, MÜSİAD ve Malezya Üreticileri Federasyonu (FMM) arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Program çerçevesinde ayrıca B2B İş Geliştirme Toplantısı düzenlenirken, bölgedeki iş insanları etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Malezya programı kapsamında gerçekleştirilen temasları değerlendiren MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, MÜSİAD’ın gelecek dönemde MATRADE, MIDA ve FMM ile iş birliğini genişleteceğini belirtti.

MÜSİAD Malezya programı kapsamında MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Selim Sar, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören, MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Ahmet Cihaner, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Yücel, MÜSİAD İsviçre Başkanı Şerif Yıldız temaslarda bulunurken, Türkiye’nin dört bir yanından MÜSİAD üyeleri bölgedeki iş geliştirme toplantılarına iştirak etti.

MÜSİAD EXPO 2020: Üretim, ticaret ve diplomasinin kalbi
Konut satış fiyatlarında ve kiralarda artış bekleniyor
Bakan Kurum’dan kura çekimi açıklaması: Depremzedelere öncelik verdik
Resmi Gazete’de bugün (23.05.2023)
El değmemiş koyların milyon dolarlık misafirleri denize indiriliyor
ETİKETLENEN:MÜSİAD
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Türkiye Bankalar Birliği’nden deprem bölgesi açıklaması
Sonraki Makale Kaş ve Marmaris’te orman yangını!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Binghatti Ödülleri’nin Ülke Şampiyonu Türk Şirket “Woven Global” Oldu!
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Bakan Kurum’dan tasarruf finansmanı açıklaması! ‘Taksitlerle ev veya araba alınabilecek’
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
Murat Kurum açıkladı: 10 soruda Emlak Katılım Tasarruf Finansman nedir?
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Meteoroloji açıkladı: 12 Eylül 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Emlak Dünyası
12 Eylül 2025
12 Eylül 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
12 Eylül 2025
Öğrenci olmak lüks oldu: Üniversiteye başlama maliyeti 100 bin TL’yi aştı!
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
TMSF Can Holding’e kayyum olarak atandı
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
Akven İnşaat, Yeni Projesi “Nexus” İçin Ön Talep Sürecini Başlattı
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Hükümetten vatandaşa dev proje: Faizsiz ev almada yeni dönem!
Ekonomi Haberleri
11 Eylül 2025
Ankara’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Sektörden
11 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?