Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Kurum açıkladı! O bölgelerdeki konutlar boşaltılacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Kurum açıkladı! O bölgelerdeki konutlar boşaltılacak
Ekonomi Haberleri

Bakan Kurum açıkladı! O bölgelerdeki konutlar boşaltılacak

Emlak Manşet
Son güncelleme: 26 Şubat 2020 14:17
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AA muhabirine, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Son olarak Karadeniz Bölgesi için hazırladıkları 15 maddelik eylem planını 2019’un Temmuz ayında açıkladıklarını anımsatan Kurum, diğer bölgeler için çalışmaların sürdüğünü, 81 il için de ayrı ayrı yerel iklim değişikliği eylem planlarını hazırlamaya devam ettiklerini belirtti. 

Kurum, tüm ülkelerin ve şehirlerin gelinen süreçte iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ciddi adımlar atmak zorunda olduğuna işaret
ederek, “Deprem ülkemizin nasıl bir gerçeğiyse dünyamızın en önemli gerçekleri arasında da şu an iklim değişikliği ve iklim değişikliği ile ilgili mücadele var. Artık aşırı seller, yağışlar, heyelanlar, hortum olayları gibi daha önce hiç görmediğimiz olayları ülkemizde yaşar hale geldik.” dedi.

Diğer ülkelerde de aynı şekilde farklı doğa olayları yaşandığına dikkati çeken Kurum, “Karadeniz’de iklim değişikliği ile ilgili eylem planı çerçevesinde 15 bin rezerv konut üretilmesi sürecimizi başlattık. Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Araklı’da çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu çerçevede konut üreterek afet anında selden, heyelandan, etkilenecek yapıların taşınması adına bu rezerv konutlarımızı kullanıyoruz. İklim değişikliği noktasında etkilerini hissedeceğimiz şehirlerde taşkın riski taşıyan alanlardaki konutları boşaltıyoruz.” bilgisini paylaştı.

“MERİÇ ERGENE HAVZASINDA 975 RİSKLİ BİNAMIZ VAR”

Kurum, taşkınlara karşı yapılan çalışmaları anlatırken, “Marmara Bölgesi Meriç-Ergene havzasında yer alan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerimizde bu anlamda tespit ettiğimiz 975 riskli binamız var. Bu binalara ilişkin tedbirleri almak ve burada iklim değişikliğiyle ilgili mücadelede kararlı bir duruş sergilemek adına sürecimizi yürütüyoruz ve bunu tüm Türkiye’ye yayacağız. İklim değişikliği ile mücadele noktasında şehirlerimizi hazır hale getirecek adımları atacağız.” diye konuştu.

Kurum, imar planlarını ve alt yapı projelerini, belirledikleri iklim değişikliği parametrelerine göre hazırladıklarını söyledi. İklim değişikliğinin etkisiyle Konya’daki “mavi nazar boncuğu” olarak adlandırdıkları Meke Gölü’nün tamamen kuruma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Kurum, içme suyu veya sulama yapmak için de sondajla 350-400 metreye varan derinliğe inilmesi gerektiğini, bunun hem yüksek maliyet hem de enerji kaybına neden olduğunu dile getirdi.

İlgili bakanlıklarla iklim değişikliği konusunda seferberlik halinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Kurum, Birleşmiş Milletler nezdinde de girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI ÇALIŞMALARI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalarda 9 bin 43 binanın risk altında olduğu tespit edildi. Bu kapsamda Bakanlık, hem eylem planı hem de kentsel dönüşüm eylem planı kapsamında bölgede taşkın, sel, heyelan riski altında bulunan binaları yıkarak, buradaki vatandaşları yapılacak 15 bin konuta taşıyacak.

Bunun için Giresun ve Trabzon Araklı’da yeni yerleşim alanları tespit edildi. Araklı’da 278, Giresun’da 228 konutun çalışmalarına başlandı. Bu konutların ihalelerini gerçekleştiren Bakanlık, Trabzon, Artvin ve Rize’de yöresel mimariye uygun, enerji verimli, iklim duyarlı, yerel malzemelerin kullanıldığı konut projelerinin inşasını da en kısa sürede başlatmayı planlıyor.

Ege Bölgesinde ise İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta taşkın riski altında bulunan binaların tespiti çalışmaları devam ediyor. Bakanlık, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik olarak “Sıfır Atık, millet bahçeleri, ekolojik koridorlar, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru” projelerini de yürütüyor. 

Müteahhitlerin grevinin ardından perakendeciler de AVM protestosunu telaffuz ediyor
İstanbul Valiliği’nden yüzme alanları ve plajlarla ilgili yeni kararlar
İklim değişikliği yeni tehlikelere kapı aralıyor
THY Avrupa’da ilk sıradaki yerini koruyor
Yüksek Konut Kredisi Faizleri: Ev Satışlarına Etkisi ve Piyasa Dinamikleri
ETİKETLENEN:Kurumkonutİklim değişikliğiRiskİl
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Elazığ’da Örnek Ev Tamamlandı
Sonraki Makale İNDER: Konut alacaklar için “köprüden önce son çıkış”
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?