By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: “AVM’lerin açılması olumlu ama başka desteklere de ihtiyaç var”
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > “AVM’lerin açılması olumlu ama başka desteklere de ihtiyaç var”
Ekonomi Haberleri

“AVM’lerin açılması olumlu ama başka desteklere de ihtiyaç var”

Emlak Manşet
Son güncelleme: 1 Mayıs 2020 10:29
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Uluslarararsı Franchising Derneği (UFRAD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM’lerin bazı kısıtlamalarla birlikte bayramdan önce açılması tartışmalarına temkinli yaklaştıklarını belirterek “Normale dönüş çabasını olumlu değerlendirmemek mümkün değil.

Ancak sektörün desteklenmesi için markaların birçok desteğe ihtiyaçları var” dedi.Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle kapatılan AVM’lerin belli şartlar altında Ramazan Bayramı öncesinde kısmen de olsa açılmasının gündeme gelmesini değerlendiren UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Alınacak böylesi bir kararı olumlu değerlendirmemek mümkün değil. Zira bugün birçok marka franchising sistemiyle hizmet veriyor. Franchising sektörünün büyüklüğü 45 milyar dolara dayanmış durumda. 250 bin kişiye istihdam, ailelerle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye de gelir sağlayan dev bir sektörden bahsediyoruz” diye konuştu.

“SEKTÖRÜN DURMASI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN DURMASIDIR”



“AVM’ler özelinde sektörün durması demek, Türkiye ekonomisinin durması demek olacaktır” diyen Doç. Dr. Aydın, şöyle devam etti: Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgını nedeniyle tüm sektörler gibi biz de zor günler geçiriyoruz. Devletimizin ve milletimizin bizden beklediği fedakârlığı da yapıyoruz. Gerekirse daha da yapmaya hazırız. Ancak bizlerin de tamamen yok olmaması için kısıtlamalarla da olsa normal hayata dönmeye başlayacağız. Ortaya konacak saat ve gün kısıtlamaları ne olursa olsun bu sektörün geneli için büyük moral olacaktır. Bizler şu gerçeğin de bilinci içindeyiz. Son günlerde COVID-19 verileri umut vadediyor ve biz korona virüse karşı verilen bu büyük savaşın sekteye uğramaması için konuya da çok hassas yaklaşıyoruz. Kaldı ki tamamen gevşeme yaşanması bir anda süreci felakete çevirebilir ki, bu da bizlerin istemeyeceği bir durum. Nitekim markalar olarak bizler de bu bilinç içerisinde gerekli tedbirleri son raddesine kadar aldık ve almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Özellikle AVM’lerde yer alan markaların bazı desteklere de ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Doç. Dr. Aydın, “Her türlü fırtınada gemimizi güvenli limanlara yanaştırdık. Bu konudaki tek amacımız da, bu fırtınadan da sağ salim çıkıp limana ulaşmaktan başka bir şey değil. Markalarımız ve işletmelerimiz de üzerine düşenleri yerine getiriyor ve getirmeye devam edecekler. Ancak bu fedakârlıklara devam edilebilmesi için daha fazla desteğe ihtiyacımız var” dedi.
“KİRA DESTEĞİ ŞART”
Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Özellikle, AVM mağazalarının kiralarında yeni düzenlemelere gidilmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Söz gelimi 3 ay kira alınmaması, sonraki üç ay indirim uygulanması, kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi ve kiraların ciro üzerinden alınması, AVM’lerde hizmet gören markalar için elzemdir. Markalarımızı mağdur etmemek, fedakârlığa ve ülke ekonomisine can suyu vermeye devam etmek, daha da önemlisi ayakta kalabilmek için herkesten destek ve anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım
İmar planına kamu ayarı
Gayrimenkulde Kadınlar Önde
Hatay’da jeotermal saha ihalesi
İnşaat maliyeti 3,5 yılın en düşük seviyesinde
ETİKETLENEN:AVM
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Ev alırken yapılması gereken yasal işlemler
Sonraki Makale Wuhan’ın simgesi yeniden ziyarete açıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İstanbul’a 250 yeni taksi
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
TÜİK eylül ayı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Ekim ayı kira artış oranı belli oldu
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Turner Construction’ın Başkanı Abrar Sheriff : “Faizlerin düşmesiyle büyük projeler 2026’da geri gelir”
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Avrupa’da konut fiyatlarında yükseliş sürüyor: Yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 arttı
Emlak Haberleri
3 Ekim 2025
Ünlü yönetmen David Lynch’in Hollywood’daki malikanesi mirasçıları tarafından 15 milyon dolara satışa çıkarıldı
Emlak Haberleri
3 Ekim 2025
TOKİ 48 ilde konut ve işyeri satacak! 509 taşınmaz için açık artırma tarihleri belli oldu
Ekonomi Haberleri
2 Ekim 2025
Emlak sektöründen kredi faizlerinde indirim çağrısı
Emlak Haberleri
2 Ekim 2025
Sektör temsilcileri değerlendirdi: 500 bin sosyal konut projesi ev ve kiralık konut fiyatlarını düşürür mü?
Sektörden
2 Ekim 2025
Tapu müdürlüklerinde 65 yaş üstü vatandaşlara rapor engel oldu: Uzmanlar ‘kamu denetçiliği’ne şikâyet edin’ çağrısı yapıyor
Emlak Haberleri
2 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?