By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
Sektörden

Zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 25 Temmuz 2022 12:42
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskobunun bulunduğu 3 Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gençler teleskoplarla gökyüzünü izledi.

Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) katkılarıyla TÜBİTAK koordinasyonunda düzenlendi.

Etkinliğin açılışında gençlerle birlikte uzay gözlemi yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna ev sahipliği yapacak DAG’da açıklamalarda bulundu. 4 metre çapında ve 4 ton ağırlığındaki aynanın teleskobun içine yerleştirilmesiyle kurulumunun bu sene içinde tamamlanacağını ifade eden Bakan Varank, Bu teleskoba eklediğimiz farklı teknolojilerle Hubble Teleskopu’ndan alabildiğinizden daha yüksek çözünürlükte görüntü almanız mümkün olacak. James Webb Teleskobu gibi kızıl ötesi gözlem yapabilecek. Bir sonraki uzay keşfi bu teleskoptan, Erzurum’dan çıkabilir”  dedi.


500 ÇADIR, 10 BİN ZİYARETÇİ

Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisini artırmayı hedefleyen Erzurum Gözlem Etkinliği’ne 71 ilden bin 800 kişi katılım için başvurdu, katılan 600 kişi kurayla belirlendi. Gözlem alanına 500’e yakın kamp çadırı kuruldu. Etkinlik süresi boyunca alana yaklaşık 10 bin kişi giriş yaptı. Daha önce gerçekleştirilen Diyarbakır ve Van etkinliklerinde olduğu gibi Erzurum’da da halka açık bölümüne öğrenciler, gençler, aileler ve kadınlar büyük ilgi gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, deniz seviyesinden 3 bin 170 metre yükseklikteki Karakaya Zirvesi’nde yıldızları inceleme fırsatı bulan katılımcılar, soğuk havaya rağmen uzayın bilinmeyenlerini keşfe çıktı.  TÜBİTAK’ın uzman ekipleri tarafından kurulan 30 teleskop ve 5 ayrı gözlem istasyonunda Ay, Güneş, gezegenler ve yıldızlar gözlemlendi. 3 gün, 2 gece boyunca 20’den fazla gök cismi görüntülendi, 10 saatin üzerinde gökyüzü anlatımı yapıldı.


AKADEMİK SOHBETLERDEN UÇURTMA ŞENLİĞİNE

Konferans salonu olarak kurulan etkinlik çadırında, bilim insanları tarafından Antalya’da bulunan TUG (TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi) ve Erzurum’da kurulumu süren DAG’ın tanıtımı yapıldı. Gözlem etkinliği süresince gündüz saatlerinde çeşitli atölye çalışmaları, akademik sohbetler, teleskopla gözlemler, deneyler gibi farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Konaklı Kayak Merkezindeki etkinlik alanına kurulan stantlarda ise ebru ve hüsnühat sanatı, müzik, sokak tiyatrosu, uçurtma şenliği ve kitap okuma etkinlikleri de düzenlendi. Bilek güreşi, flor curling, dart, geleneksel okçuluk ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları gibi sportif faaliyetler de yapıldı.


SON DURAK ANTALYA OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilk olarak TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinin 1998 yılında başlattığı ve Antalya Saklıkent’te düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Etkinliğini Anadolu’nun farklı şehirlerine yayarak her yaştan gökyüzü meraklısını bir araya getiriyor. Turgut Uyar’ın şiirinden esinlenerek oluşturulan, ‘Göğe Bakma Durağı’ mottosuyla düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleri Diyarbakır, Van ve Erzurum’un ardından 18-21 Ağustos’ta Antalya’da final yapacak.

Tunç Soyer: İzmir’de yıl sonuna kadar suya zam yok
Doğuş Holding İstinyePark’taki hisselerini satıyor
Meteoroloji’den yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı
Emlak Katılım’dan 3 yeni şube
Aile ziyaretleri yasaklanıyor
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Ev alacaklar dikkat!
Sonraki Makale Kaliforniya’da orman yangınları
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Aybike Hepsen: “Amacımız, bugünün beklentilerine cevap veren sürdürülebilir bir proje ortaya koymaktı”
Emlak Haberleri Sektörden
17 Aralık 2025
Fırat Life Style’dan Ampute Futbol Ligi’ne İsim Sponsorluğu
Sektörden
17 Aralık 2025
THBB Başkanı Yavuz Işık: Betonu sağlam yapıyoruz döküme dikkat etmiyoruz
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
Bursa’da bir göl daha yok oluyor
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
İstanbul’da su alarmı! Son 10 yılın en düşük seviyesi
Emlak Gazetesi
17 Aralık 2025
Antalya, Los Angeles ve Dubai’yi geride bıraktı
Emlak Turizm
17 Aralık 2025
Konut piyasasında bütçe freni: Mantıklı fiyat ve yüksek performans beklentisi artıyor
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
Hazine’den 15 milyar liralık kira sertifikası ihracı
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
İstanbul Boğazı’nda denizden buhar yükseldi
Emlak Dünyası
17 Aralık 2025
Barajlar son 10 yılın en düşük seviyesinde: İSKİ’den ‘hayati’ uyarı!
Emlak Dünyası
17 Aralık 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?