Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 2021 Yılında Rüzgar Enerjisinin Zirveye Oturmasına Neden Olan 5 Gelişme!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > 2021 Yılında Rüzgar Enerjisinin Zirveye Oturmasına Neden Olan 5 Gelişme!
Ekonomi Haberleri

2021 Yılında Rüzgar Enerjisinin Zirveye Oturmasına Neden Olan 5 Gelişme!

Emlak Manşet
Son güncelleme: 29 Aralık 2021 13:08
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Sert esen rüzgarlı bir yılın daha sonuna gelindi. Yapılan yatırımlar ve gelişmelerle birlikte Türkiye’de rüzgar enerjisinin elektrik üretimindeki payı 10’a ulaştı. 2021 yılında rüzgar enerjisinde kurulu gücün 10 GW’yi aştığının ve Türkiye’nin Avrupa’da 8., dünyada da 13. olduğunun altını çizen Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar enerjisi alanında rekorların kırıldığı 2021 yılında ülkemizde ve globalde yaşanan gelişmeleri paylaşıyor.

İklim krizi ve çevre kirliliğiyle mücadelede temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları tüm dünyanın önceliği haline geldi. Pandeminin etkisi altında geçen son 1,5 yılda dünyanın en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olduğunu gösteren rüzgar enerjisi de bugün AB’de elektriğin 16’sını, Türkiye’de ise 10’unu karşılıyor. Özellikle son 10 yılda atılan adımlarla Türkiye’nin rüzgar enerjisinde Avrupa’da önemli bir oyuncu haline de geldiğini ve Avrupa’nın yeni iklim ve enerji hedeflerini karşılamak için de hala bazı adımlar atmaya ihtiyaç duyduğunu aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, 2021 yılında sektörle ilgili hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yaşanan gelişmeleri aktarıyor.

1. Ülkeler daha fazla rüzgar istiyor. AB, bugün 180 GW olan kurulu gücünü 2030’a kadar 450, 2050’ye kadarsa 1.300 GW’nin üzerine çıkarmak istiyor. Örneğin Almanya’da yeni kurulan hükümet, ayağının tozuyla açıkladığı programında 2030’a kadar yeni kurulacak kapasite hedeflerini önceki hükümete kıyasla yaklaşık 50 GW daha artırarak çıtayı yükseğe taşıdı. Kurulu gücünde 10 GW’yi aşan ülkemizin de hedefi en yakın planda 20 GW. Türkiye de dahil Avrupa’daki çoğu hükümet karada ve denizde rüzgar enerjisi üretimini artırmayı planlıyorken, bu hedeflere ulaşabilmek için 2021 yılı üst seviyede yatırımlar yaparak tamamlandı.

2. Hükümetler bürokratik süreçleri kolaylaştırmak için çalışıyor. Rüzgar enerjisi sektörünün genişlemesi ve daha hızlı büyümesinin önündeki en büyük engelin bürokratik süreçler olduğunun farkında olan hükümetler, izin sürelerini kısaltmaya yönelik çalışmalara başladı. Fransa, Almanya ve İtalya, bu yıl yeni sadeleştirme önlemleri açıkladı. AB ise önümüzdeki sene izin süreçlerini nasıl iyileştirecekleri konusunda hükümetlere rehberlik etmeye hazırlanıyor.

3. AB Yeşil Anlaşması (Green Deal) önem kazandı. İklim krizine karşı en büyük adımlardan biri olan AB Yeşil Anlaşması, Covid-19 pandemisiyle birlikte daha da fazla önem kazandı. Çevre kirliliğiyle savaşmak ve iklim krizini durdurmak için yeşil yatırımlara yüzlerin döndüğü 2021’de temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgara daha fazla ihtiyaç duyuldu.

4. Elektrifikasyonda artış devam etti. 2021’in ilk dokuz ayında Avrupa’daki tüm yeni otomobil satışlarının 17’si elektrikliydi. Sadece Eylül ayında satılan otomobillerin 23’ü elektrikli araçtı. Türkiye’de de yaygınlığı günden güne artan elektrikli arabaların çoğalması ile temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ve rüzgardan elde edilen enerjiye olan ihtiyaç da artıyor.

5. Kurumsal enerji alım sözleşmeleri hızla artış gösterdi. 2021 yılında rüzgar enerjisinde Avrupa’da kırılan bir diğer rekor ise 6 GW’lık yeni enerji alım sözleşmesi oldu. AB artık bu sözleşmeleri Yeşil Anlaşma’nın merkezinde görüyor. Komisyonun “55’e Uygun” (fit-for-55) paketi, bu tür enerjiye kolay erişim yollarının önündeki birçok engeli kaldırmayı amaçlıyor.

Bazı beyannamelerin verilme ve ödenme süreleri uzatıldı
İngiltere’de konut fiyatları 11 yıl sonra ilk kez geriledi
Vergi Borcuna İtiraz Nasıl Yapılır?
155 birimli proje 2024’te hazır
Gram altında yeni rekor! 2 bin 193 lirayı gördü
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Merkez Bankası’nın 2022 çerçevesi
Sonraki Makale Sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma hakkı 6 ay uzatıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
Emlak Haberleri
1 Ağustos 2025
BETAM: Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyümesini bekliyoruz
Ekonomi Haberleri
1 Ağustos 2025
Kütahya Simav’da 2 dakika arayla 2 deprem!
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Turist sayısı ve harcama arttı 6 aylık gelirde rekor kırıldı
Sektörden
1 Ağustos 2025
2026’da emlak vergisine büyük artış: Rayiç bedeller 6-7 kat yükselecek
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Tatlı su iflası kapıda
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
Emlak Dünyası
1 Ağustos 2025
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?