By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 3 bin ortaklı Elazığ Girişim Grubu, kent madenlerine talip
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > 3 bin ortaklı Elazığ Girişim Grubu, kent madenlerine talip
Sektörden

3 bin ortaklı Elazığ Girişim Grubu, kent madenlerine talip

Emlak Manşet
Son güncelleme: 23 Şubat 2022 11:20
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye’nin en eski maden şehirlerinden Elazığ’da MTA tarafından bulunan bakır ve kobalt yanında çinko, kurşun, altın ve demir de içeren madenin işletmesiyle ilgili ihale sürecine kent müteşebbislerinden oluşan çok ortaklı yapı da dahil oldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği’nin öncülüğünde 3 binden fazla katılımcıya ulaşan Elazığ Girişim Grubu, 4 Nisan’daki ihaleye teklif vermeye hazırlanıyor.

Elazığlı önde gelen iş insanlarının girişimiyle oluşturulan ve SPK izniyle yatırımcı almaya başlayan “Elazığ Girişim Grubu” adına yapılan açıklamada ihale sürecine ilişkin çeşitli iddialar da gündeme getirildi. Daha önce tarihi 4 Nisan’a ertelenen ihalenin “belirli bir adresi” tarif ettiği belirtilerek hukuki süreç başlatıldığı kaydedildi.

Elazığ Girişim Grubu’na öncülük eden TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği-EMMAD Başkanı-TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve iş insanı Oğuzhan Arslan DÜNYA’ya süreci anlattı.

“İhale süreci kontrolden çıktı gibi”

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, sahaya ilişkin 9 Şubat’ta ihaleye çıkıldığını ancak ihale öncesi sorunların görülmeye başladığını söyledi. “İhale süreci kontrolden çıktı gibi. MAPEG’in (Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) açtığı ihale kendi içinde çelişkiler barındırıyor” diyen Asilhan Arslan, “Bizce sekiz maddede ihalede mevzuata aykırılıklar sözkonusu. Bir acelecilik var. Büyük bir ihale hazırlığı olması gerekirken, MTA henüz sahanın teknik raporunu, arama faaliyet raporunun sonucunu yapıp sahayi MAPEG’e devretmemişken ihaleye çıkıldı. Esas endişemiz ihalenin belli bir kesime hitap ediyor olması” dedi.

EMMAD’ın açılan ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma istemli idari dava açtığını belirten Asilhan Arslan, oluşan havadan sonra ihalenin 4 Nisan’da yeniden yapılmak üzere ertelendiğini sadece “zenginleştirme işleminin Elazığ’da yapılması şartı konularak” şartnamenin yenilendiğini söyledi. Yeni şartnameye ilişkin de idari dava açacaklarını duyuran Asilhan Arslan, “Talebimiz, izabe tesislerinin ve ondan çıkacak uç sanayi ürünlerinin de Elazığ’da kurulma şartıdır” diye konuştu.
Arslan, konuyu anlatmak üzere şehrin ekonomiyle ilgili sivil toplum örgütleri ve oda-borsaları olarak Cumhurbaşkanı’ndan randevu istediklerini de kaydetti.

“Madencilikte deneyim sahibi şehrimiz ihale sürecine çok duyarlı”

“Şehir bu konuda çok duyarlı, kimse bunu görmezden gelemez” diyen ve Elazığ’ın 100 yıllık maden geçmişi olduğunu, hali hazırda şehirde madencilik faaliyeti yürüten şirketler olduğunu vurgulayan Oğuzhan Arslan da, böyle bir madeni işleyebilecek bilgi ve birikime sahip olduklarını vurguladı. Oğuzhan Arslan, “Bu ürünler kritik. Mesela kobalt, cam metal birleşme, jet motoru gaz türbini, paslanmaz çelik, veri saklama cihazları, süper alaşımlarda, elektrolize kaplama, elektronik cihazlardaki lityum pillerde-elektrikli araçlarda lityum pillerinde kullanılıyor. 40 milyon ton rezerv var. Zenginleştikten sonra yüzde 2.1 i bakır, 1 tonda 1 gram altın ispatlanmış durumda. MTA’nın zenginleştirme simülasyonunda bakır” dedi.

“Çok ortaklı şirketler kendini ispatladı”

EMMAD ve Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar da oluşturdukları çok ortaklı Elazığ Girişim Grubu’nun madeni işletmeye talip olduğunu, taşere etme ya da devretmesinin sözkonusu olmayacağını söyledi. Elazığ’ın hali hazırda şehrin potansiyeline uygun çok ortaklı şirketler marifetiyle, tarım, hayvancılık, gıda sanayii, yenilenebilir enerjide başarılı olduğunu belirten Yaşar, “Örnekleri olan, faaliyete geçmiş bir iş modeliyle maden işletmesine hazırlandık” dedi. Yaşar, “Katma değer Elazığ’da kalsın istiyoruz. En önemlisi de yaptığımız şirketlerde gelirin yüzde 2,5’unu da sosyal projelerde kullanacağız. Amacımız bu” dedi.

Soğuk havalarda artışa geçti: Orta kulak iltihabı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Acele Kamulaştırma” kararları
Meteoroloji’den Doğu bölgeler için çok kuvvetli yağış uyarısı! Kar kalınlığı 30 santimetreyi bulacak
“Kırmızı Çizgi” uygulaması başladı
Çin’de sel felaketi: 21 kişi hayatını kaybetti
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Meteoroloji’den yeni hava durumu raporu! İkinci cemre için geri sayım…
Sonraki Makale Burkina Faso’da altın madeni dışında patlama: 60 kişi hayatını kaybetti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Viva İskele, kullanıcılarına her detayı düşünülmüş incelikli bir yaşam sunuyor
Emlak Haberleri
15 Eylül 2025
Çin’de yeni konut fiyatları düşmeye devam ediyor
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken uyarı: ‘6,8’lik deprem üretebilir!’
Emlak Dünyası
15 Eylül 2025
Naci Görür’den ‘afiş’ tepkilerine ilk yanıt: ‘Bizi siyasete bulaştırmayın!’
Sektörden
15 Eylül 2025
60 yaş üstü Avrupa Turizmini Şekillendiriyor
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Meteoroloji saat vererek uyardı: 5 ilde sağanak yağış bekleniyor
Emlak Gazetesi
15 Eylül 2025
Kirada IBAN oyununa dikkat! Ev sahibi önce bunu yaptı sonra ‘kira ödemiyor’ dedi!
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Binghatti Ödülleri’nin Ülke Şampiyonu Türk Şirket “Woven Global” Oldu!
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Bakan Kurum’dan tasarruf finansmanı açıklaması! ‘Taksitlerle ev veya araba alınabilecek’
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
Murat Kurum açıkladı: 10 soruda Emlak Katılım Tasarruf Finansman nedir?
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?