By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 35 yıllık afet evleri yıkıldı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > 35 yıllık afet evleri yıkıldı
Sektörden

35 yıllık afet evleri yıkıldı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 16 Ağustos 2021 10:45
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Sinop Ayancık’ta 11 Ağustos’ta 24 saatte metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi, 9 kişi hayatını kaybetti. İlçede selden en çok etkilenen yerlerden biri de Babaçay köyü oldu. Köyde sel nedeniyle ulaşım sağlanan köprü yıkıldı. Köyde yıkılan 40 yapının da 37 yıl önce meydana gelen heyelan sonrası afet evleri olarak inşa edildiği ortaya çıktı. Babaçay’da bulunan depodaki tomrukların ise sel sularıyla sürüklenip, dereyi tıkaması sonucu afete neden olduğu öne sürüldü. 35 sene önce heyelan sonucu yıkılan evleri yerine Babaçay Mahallesi’nde yapılan afet konutlarına yerleştirilen Şeref Şahin, “Biz zaten yukarıda başka bir mahallede oturuyorduk. Orada 35 sene önce toprak kayması oldu. Bizim 19 haneyi buraya yaptılar. Sanki memlekette hiç yer bulamamışlar gibi çayın içine yerleştirdiler bizi. Şimdi de geldi sel vurdu bizi” dedi.

‘Film gibi izledik’

Gülizar Şahin ise, “Biz beyimle yatıyorduk, kızım geldi bizi kaldırdı. Camdan bakarak seli izledik, bizim kapıda iki arabamız vardı. Yukarıdan da 10 araba selle beraber geldi gittiler. Üst kata çıktık, su iyice yükselince çatıya çıktık ve orada mahsur kaldık. Bizi helikopter aldı ve yurda yerleştirdi” diye konuştu.

Mahsur kaldıkları yerden helikopterle kurtarıldıklarını anlatan ve yağışın artmaya başladığını görünce ailesini de alarak üst mahallelere kaçtıklarını söyleyen Cafer Karadeniz de “17 kişi bir evde kaldık. Sandalyelerde, koltuklarda yattık. Sabah da helikopter gelip bizi aldı ve Ayancık merkeze geldik. Sokaklardan akan su, çay suyu gibiydi. Arka tarafta bizden hariç en az 30 ev vardı, şimdi hiçbiri yok. Kendimizi kurtardıktan sonra olanları bir film gibi izledik” dedi.

‘Kurşun gibi üzerimize yağdı’

Sel sularının 5 katlı evini yıktığını belirten köy sakinlerinden Turan Akın, “Çaydan gelen sesleri duyunca ben uyandım. Çocuklarımı da uyandırdım. Çayın gelişini görünce buradan kaçtık. Arabamıza geçtik. Sabaha karşı yağmur durdu. Durunca, ‘Çok şükür yırttık’ dedik. Ama sonrasında yeniden başladı ve adeta kurşun gibi üzerimize yağdı. Yukarıdaki binaları söktü aldı. Arabaya binip yukarı köye çıktık. Dağda bekledik. Evimin yıkılışını izledim” dedi.

Selde hasar gören araçlar toplandı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki selde hasar gören ve balçıkla kaplanan araçlar, bir alanda toplanarak hasar tespiti için bekletiliyor. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nda görevli ekipler, 10 kurtarıcı araçla, hasarlı araçları bulundukları yerden alarak otoparka dönüştürülen Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Abana Kampı’na getiriyor. Trafik polislerince plaka, marka ve modeli belirlenen araçlar, hasar tespiti için bekletiliyor. Kasko sigortası olan araç sahipleri, emniyete verdikleri ifadenin ardından araçlarını alandan alabiliyor.

Antik kanalizasyon su baskınını önledi

Aydın’ın Germencik ilçesinde tarihi M.Ö. 4’üncü yüzyıla dayanan Magnesia Antik Kenti’nde 2 bin yıllık kanalizasyon sistemi, 6 yıl önce ortaya çıkarıldı. Kentin sularının dışarıya aktarılması için kullanılan kanalizasyon siteminin 180 metrelik bir kısmının hala çalışır durumda olduğu saptandı. Kentin tuvaletlerinin yapıldığı yerden başlayarak, 140 hektarlık alanın tamamının sularının dışarıya aktarılması için kullanılan kanalizasyon siteminden günümüzde ise yağan yağmur ve halen yanı başındaki Gümüşçay Çayı’nın taşması sonucu Antik Kent’te biriken suların tahliyesinde yararlanıldığı belirtildi.  Kazı Başkanı Doç. Dr. Görkem Kökdemir ise, “Muazzam bir sistem yapmışlar. O kanalı bulduktan sonra yağmur yağınca biriken suları antik dönemdeki gibi kentin dışına aktarıyoruz” dedi. 

 

 

 

Şunları da beğenebilirsiniz

Büyük panik! Londra’dan kaçış başladı
Gece saatlerinden itibaren yağış geliyor
Karabük’te bir mahalle karantinaya alındı
Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu
Halkalı’da büyük yangın! Dumanlar kilometrelerce öteden görülüyor
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Sel felaketinde evini kaybedenlerin yardımına AFAD’ın “çadır kent”i kucak açtı
Sonraki Makale İki konuttan biri depreme karşı sigortalı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mısır’dan mega şehir hamlesi: 27 milyar dolarlık proje başladı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
İstanbul’da kira fiyatları Türkiye ortalamasını katladı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Japonya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Mevduat faizinde en yüksek getiri hangi bankada? 500 bin TL’nin 32 günlük kazancı netleşti
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Albayrak Beton’dan son 17 daire için yüzde 10 indirim fırsatı
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık ve yıllık bazda arttı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Merkez Bankası faiz kararı bu hafta mı? TCMB toplantısı ne zaman?
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Çok sayıda il için kuvvetli sağanak uyarısı: Yurt genelinde etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Kınık OSB’de 34 yeni fabrika üretime geçecek
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Türkiye Emlakta Yatırımcının “Güvenli” Kalesi
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • İletişim
  • Künye

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?