By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: GİGDER uluslararası yatırımcıya 15 milyar dolarlık konut satışı hedefliyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > GİGDER uluslararası yatırımcıya 15 milyar dolarlık konut satışı hedefliyor
Emlak Haberleri

GİGDER uluslararası yatırımcıya 15 milyar dolarlık konut satışı hedefliyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 22 Temmuz 2020 12:58
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye’nin gayrimenkul ihracatına yön verecek sektörel faaliyetlerde bulunmak amacıyla geçtiğimiz ocak ayında kurulan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), sürdürülebilir politikalar üretip sektörün kurumsallaşmasını sağlayarak, uluslararası yatırımcıya gayrimenkul satışının en önemli döviz getirici faaliyetlerden biri olması için çalışmalarını sürdürüyor.

GİGDER’in üyeleri arasında gayrimenkul geliştiricileri, uluslararası pazarlama ve danışmanlık firmaları, kurumsal yatırımcıya yönelik hizmet veren portföy yönetim şirketleri ve hukuki süreçlerde danışmanlık veren kuruluşlar yer alıyor.Bugün Türkiye’de uluslararası yatırımcılara satılan her 100 gayrimenkulden yaklaşık 20’sini GİGDER üyeleri gerçekleştiriyor.

2023’te Türkiye’de uluslararası yatırımcıya toplam 15 milyar dolarlık gayrimenkul ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, bu hedefe ulaşmak için Türkiye’nin uluslararası gayrimenkul tanıtımındaki yüzü olarak hukuk, güvenlik ve eğitim alanında geliştirdikleri projeleri hayata geçireceklerinin altını çizdi.

2020’DE YABANCIYA KONUT SATIŞI TRENDİ

TÜİK’in açıkladığı Haziran 2020’ye ait uluslararası yatırımcıya konut satışı rakamlarını da değerlendiren Akbal, “Uluslararası yatırımcıya konut satışında 2020’nin ilk iki ayında bir önceki yıla göre ciddi bir artış vardı. Ancak pandemiyle satışlar mart ayı itibariyle düşmeye başlamıştı. Haziran ayında ise yükseliş ivmesine geri dönüldü. Haziran’da uluslararası yatırımcıya satılan konut satışında bir önceki aya göre yüzde 93’ün üzerinde artış oldu. GİGDER olarak yılın geri kalanında da satışlardaki yükseliş ivmesinin artarak sürmesini bekliyoruz” dedi.

COVİD 19’un seyredeceği yöne göre 2020 yılında toplamda yabancıya 30 bin- 35 bin konut satışı yapılması beklentisini paylaşan Akbal, “Mevcut gidişat önemli ama biz bu yıl uluslararası yatırımcıya yaklaşık 5 milyar dolarlık konut satışı gerçekleşeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

HEDEF PAZARLAR

Türkiye’de konut yatırımı yapan uluslararası yatırımcıların uyruklarında bir önceki yıla göre ciddi bir değişim olsa da ilk üçteki ülkeler hala yerini koruyor. Örneğin İranlılar yine yatırımda birinci sırada. Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’ye konut yatırımı yapanlar listesinde İranlıları takip ediyor.

Bu yıl en dikkat çekici gelişme Türkiye’de en çok konut alan uluslararası yatırımcılar arasına Çinlilerin dahil olması oldu.

2020’nin ilk altı ayında Çinlilerin 415 tane konut aldığını söyleyen Akbal, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye konut yatırımında cazibesini artırıyor. Arap coğrafyası dışında da talep gelmeye başlıyor. Bu ülkelerden biri Çin. Daha sistematik tanıtım faaliyetleriyle bu ilgiyi artırmak istiyoruz. Şu anda listede yer almayan Pakistan hızlı giriş yapabilir. Oradaki STK’lar ile temas halindeyiz, bunun önümüzdeki süreçte satışlara yansıyacağını düşünüyoruz. İngiltere pazarına yönelik çalışmalarımız sürüyor, yakında İngiltere de Türkiye’den en çok konut alan ülke sıralamasında ilk 10’a girecektir. Hindistan’dan konut yatırım talebi şu anda çok az ama potansiyeli yüksek bir ülke. Oraya yönelik de çalışmalarımız söz konusu.”

PLANLANAN ÇALIŞMALAR

Gayrimenkul pazarlamasını sahiplenen GİGDER’in üyeleri arasında Akzirve Gayrimenkul, Antalya Homes, Beyttürk İnşaat, Fergüven Gayrimenkul, Fuzul Yapı, Gürsel Öngören Hukuk Bürosu, Hasanoğlu İnşaat, Maven Yapı, Nef Holding Sinpaş GYO, Teknik Yapı gibi şirketler var.

Uluslararası yatırımcıya konut satışında güvenilirliğin önemli olduğunu dile getiren Akbal, GİGDER’e üye şirketlerin güvenilir olduğunu, denetlendiğini ve onaylandığını gösterecek bir akreditasyon ve sektör içi denetim mekanizması üzerinde çalıştıklarını anlattı.Bunun için üyelere eğitimler verileceğini ve yeterlilik ilkelerinin oluşturulacağının da altını çizen Akbal, ayrıca yurtdışı satıştaki anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıkların çözüm merkezi olma yolunda projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Akbal planlanan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“400 milyar dolarlık bir uluslararası gayrimenkul yatırım pazarı var dünyada. Türkiye’nin ilk 5 pazar arasına girmesini hedefliyoruz. Pasta büyük, burada yapacak çok şey var. Bu doğrultuda İstanbul’u gayrimenkul yatırımının merkezi hâline getirmek için çeşitli konferanslar ve zirveler düzenleyeceğiz. Uluslararası gayrimenkul yatırımlarının zirvesini İstanbul’a çekeceğiz. Yine yurt dışında doğru pazarlar bulmak için ciddi AR-GE çalışmalarımız olacak. Satış anlamında Türkiye’den daha önde olan İngiltere, ABD, Fransa ve İspanya gibi ülkeleri inceliyoruz. Söz konusu ülkeleri başarıya götüren adımları, araştırma firmaları vasıtasıyla tek tek analiz ediyoruz. Üyelerimizin firmalarını ve projelerini tanıtabileceği zeminler oluşturmak adına belirleyeceğimiz hedef ülkelerde roadshow’lar düzenleyeceğiz. Ayrıca insanların teknolojik altyapıdan faydalanarak belki de Türkiye’ye hiç gelmeden online platformlar aracılığıyla mülk sahibi olabilmelerine imkan sunmak için çalışıyoruz.”

İndirimli elektrik için son fırsat
Sel bölgeleri için acele kamulaştırma kararı
Türkiye’deki yabancı yatırımının yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için
Miller Holding ve Milvest, Kinşasa’da Yepyeni Bir Çağı Başlatıyor!
Çekilişle Ev Kazanmanın Dini Boyutu: Ne Diyor Uzmanlar?
ETİKETLENEN:Yabancı yatırımcıFaruk AkbalGİGDERGİGDER konut satışı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale TOKİ Bursa Yenişehir kura sonuçları
Sonraki Makale Türkiye’de ortama konut fiyatları yüzde 14,4 arttı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yurtta yağmur ve kar alarmı
Emlak Gazetesi
23 Şubat 2026
İstanbul’da haftaya yoğun trafikle başlandı
Sektörden
23 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Emlak Haberleri
23 Şubat 2026
İnşaat Yeni Yıla Yavaş Başladı
Sektörden
23 Şubat 2026
Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?