By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Pandemi ve şehir hastaneleri yabancıya konut satışını hareketlendirdi!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Pandemi ve şehir hastaneleri yabancıya konut satışını hareketlendirdi!
Sektörden

Pandemi ve şehir hastaneleri yabancıya konut satışını hareketlendirdi!

Emlak Manşet
Son güncelleme: 17 Kasım 2020 12:32
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Covid-19 salgınıyla birlikte inşa edilen pandemi ve şehir hastanelerinin kurulduğu bölgeler, gayrimenkulde değer artışı gösterdi. Yabancıya satışta da bu bölgelerin ağırlıklı olarak tercih edilmeye başladığını belirten Inhouse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven “Son dönemde Başakşehir’de açılan şehir hastanesinin ardından bölgede ciddi bir artış yakalandı. Aynı talebi Anadolu Yakası’nda yine şehir hastaneleri bölgelerinde de görüyoruz” dedi.

Covid 19 salgını ile birlikte yurtdışı giriş çıkışların kapanmasıyla düşüşe geçen yabancıya konut satışı, yasakların kaldırılması ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Dün açıklanan Ekim ayı konut satış istatistiklerine göre Ekim ayında yabancıya konut satışı 5.258 olarak gerçekleşti. Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, bu gelişmelerden mutlu olduklarını, İstanbul’un son dönemde yabancı konut satışında diğer ülkelerle dahi rekabet ettiğini söyledi. Salgın sürecinde inşa edilen pandemi hastanelerinin bölgelerinin de yine talep gördüğünün altını çizen Ergüven, “Dün açıklanan rakamlar umut verici. Pandemiye rağmen yabancıya konut satışında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bu veriler de bize önümüzdeki yılın daha iyi geçeceğinin sinyalini veriyor” diye konuştu. Yabancı alıcıların daha çok şehir ve pandemi hastanelerinin bulunduğu bölgelere yöneldiğini kaydeden Ergüven, “Sağlık sektörümüzün iyi işleyiş algısı yabancıyı ülkemize daha çok yöneltti. Avrupa’da alımlar azalırken, Türkiye daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu bölgelerdeki fiyatlarda ortalama yüzde 25 artış gözlemliyoruz” diye konuştu.

Yabancı alıcı profili değişti ortalama rakam 170 binden 200 bin dolara çıktı

Pandemi öncesinde Türkiye’ye yatırım yapan yabancın alıcıların profillerinin de değiştiğini belirten Ergüven, “Eskiden Türkiye’den ikinci bir ev alan yabancılar, şimdi Türkiye’de yaşamak ve yerleşik olma fikriyle geliyorlar. Bunun yanı sıra profillerin de daha üst düzey olmaya başladığını gözlemledik. Eskiden ortalama satış rakamımız 170 bin dolardı şimdi ise ortalama rakamı 200 bin dolar olarak söyleyebiliriz.” Dedi. Yabancıya 2020 yılı sonuna kadar 40 bin konut satışının gerçekleşmesini beklediklerini belirten Ergüven, gelen yatırımcıların sadece ev almakla kalmayıp, ülkede yaşadığını, iş kurduğunu ve istihdam sağladığının da altını çizdi.

Yabancılar Antalya’ya akın ediyor

Yabancı konut alıcıların Güney bölgelerimize de ilgilerinin yöneldiğini söyleyen Ergüven, “Türkiye yabancılar için güvenli liman. Kendilerini özgür hissettikleri bu ülkeye yatırımdan vazgeçmiyorlar. İstanbul bir numaralı şehrimiz olsa da Antalya da son dönemlerde yabancıların akın ettiği başka bir şehrimiz” dedi. Bu dönemin daha önce Türkiye’den konut almamış yabancılar için fırsat olduğunu belirten Ergüven, “Eskisi gibi sadece Ortadoğu ülkelerinden alıcılarımız yok. Avrupa’dan da Türkiye’ye çok talep alıyoruz. Müşteri profillerimiz değişti” dedi.

“2012’den beri yabancıya 500 milyon dolarlık satış yaptık”

Inhouse Global oarak, Mütekabiliyet Yasası ille birlikte ağırlıklı olarak İstanbul’da 2500’e yakın konut satışı gerçekleştirdiklerini anlatan Fatih Ergüven, “500 milyon dolarlık bir satış hacmini yakaladık. Önümüzdeki günlerde, pandeminin de etkisinin azalmasıyla, Türkiye’nin yine yabancı alıcılar için cazibe merkezi olacağından şüphemiz yok” diye konuştu. Ergüven, bu dönemde en revaçta olan bölgelerin başında pandemi ve şehir hastaneleri lokasyonlarının yanı sıra, ağırlıklı merkezi lokasyonlar ve Anadolu Yakasının geldiğini belirtti.

Tarihi kiliseler kayıp eserlerine kavuşturulacak
Kentsel dönüşüm planlama çalışmaları hızlanıyor
İklim Krizi İçin Hayvancılık Sektöründe Çalışmalara Başlandı
Olta balıkçıları koronavirüse rağmen soluğu Tarihi Galata Köprüsü’nde aldı
İşte otellerin açılmasına günler kala merak edilen her şey
ETİKETLENEN:Şehir Hastaneleri Yabancıya Konut SatışıYabancıya Konut SatışıYabancı yatırımcıKonut satışıŞehir Hastaneleri
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale TOKİ’nin indirim kampanyasından faydalanmak için son iki gün!
Sonraki Makale Küle dönen Vaniköy Camisi’nde çıkan yangının tesisat kablolarından kaynaklandığı öğrenildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yurtta yağmur ve kar alarmı
Emlak Gazetesi
23 Şubat 2026
İstanbul’da haftaya yoğun trafikle başlandı
Sektörden
23 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Emlak Haberleri
23 Şubat 2026
İnşaat Yeni Yıla Yavaş Başladı
Sektörden
23 Şubat 2026
Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?