By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Almanya’da kira artışına sınır geliyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Dünyası > Almanya’da kira artışına sınır geliyor
Emlak Dünyası

Almanya’da kira artışına sınır geliyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 30 Ağustos 2023 12:27
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Almanya’da kolaisyon hükümeti, kira artışlarına yeni sınırlamalar getirmeyi planlıyor. Ülkede 2021 yılında kurulan koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD), son zamanlarda ülke genelindeki kira artışlarının önüne geçebilmek için, 3 yıl boyunca kiraların artış oranını en fazla yüzde 6’da sınırlandırmak için yeni önlem paketi hazırlandığını açıkladı. SPD Federal Meclis Grubu tarafından hazırlanan raporda, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte artan enerji fiyatları ve insanların ödeme güçlüğü çekmesine dikkat çekilerek, buna karşı önlem alınmasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Almanya’da 41 milyon hanenin yüzde 58’inin kiralık konutlarda yaşadığı ve önlem alınmaması halinde bu sıkıntının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan SPD Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Verena Hubertz, “Kiracıların biraz nefes alabilmesine ve önümüzdeki 3 yıl boyunca kiraların dondurulmasına ihtiyacımız var” dedi.

SPD, yüzde 11’lik oranı yeterli bulmuyor

Kira artışlarında şu anda yüzde 20’lik genel bir sınırın olduğu belirtilirken konut piyasasının sıkışık olduğu bölgelerde bu rakamın yüzde 15 civarında olduğu kaydedildi. Koalisyon görüşmeleri sırasında, partiler bu tavanın yüzde 11’e düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmışlardı ancak SPD parlamento grubu konut piyasasındaki mevcut kritik durum göz önüne alındığında bu oranı yeterli görmüyor. SPD’nin sunduğu paket kapsamında, dairelerin mobilyalandırılarak geçici kullanım iddiasıyla kira sınırının üzerinde kiraya verilebilmesinin de önüne geçilmesi planlanırken, gelecekte ev sahiplerinin kira ve mobilya masraflarını ayrı ayrı göstermesi istenecek. Süresi 6 aydan fazla olan kiralamalar artık “geçici kullanım” sayılmayacak. Planlanan başka bir düzenlemeye göre ise, ev sahibi kişisel kullanım gerekçesiyle mevcut kira kontratını fesheder, ardından daha yüksek kirayla başkasına kiralarsa, eski kiracıya tazminat ödemek zorunda kalacak. Yeni kurallara uymayan ev sahipleri, emlak şirketleri ve yöneticiler ise cezalandırılacak.

Almanya’da yaşayan Türkler de olumsuz etkileniyor

Berlin’de kira artışları hakkında konuşan Ali Akçin, başkentte her yıl kiralara enflasyon oranlarının üzerinde zam geldiğini söyledi. İnsanların gelirlerindeki artışın, kiralara yapılan zamların altında olduğunu dile getiren Akçin, “Benim kiram 920 euro iken bin 240 euro oldu. Ev bürosuna gerekli yazışmaları yaptık. Ama geri dönüş yapmadılar. İnsanlardan duyduklarımız ve gördüklerimize göre kira artış seviyesi özellikle son senelerde hissedilir bir şekilde yukarı doğru çıkmakta” ifadelerini kullandı. Akçin, son 1-2 yıl içerisinde Berlin’de artan mülteci sayısıyla birlikte konut bulma sıkıntısının da tavan yaptığını, artık yüksek kiraların yanı sıra ev bulabilmek için 7 bin ile 10 bin euro arasında hava parası istendiğini söyledi.Kira artışlarının durdurulması ve bu artışa kalıcı önlemler alınması için ülke genelinde büyük protesto gösterileri düzenleniyor. Ülkede kiracı yardım dernekleri ve benzeri kuruluşların organize ettiği ve onbinlerce göstericinin katıldığı protestolar artarken, başkent Berlin’de fahiş kira artışlarına karşı Gecekondu adında dayanışma ve enformasyon barakası kuruldu.

Açıkta satılan çaylar tehlike saçıyor
İstanbul’da gıda işletmelerine yeni talimat: Kamera zorunlu oldu, izinsiz seyyar satışa yasak geldi!
Japonya’da şiddetli yağışlar nedeniyle 480 binden fazla kişi tahliye edildi
Rusya Kamçatka’da 7.8 büyüklüğünde deprem
İstanbul’a kar yağacak mı, hangi gün yağacak? İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak?
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Dolar ve Euro ne kadar oldu
Sonraki Makale Enflasyonla mücadele reçetesi OVP’de
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konut satışları 2026’ın ilk ayında düştü
Emlak Dünyası
20 Şubat 2026
AFAD duyurdu: Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Meteoroloji uyardı: Batı’da sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konutta ve kirada reel düşüş sürüyor! İstanbul ve Ankara ayrıştı, İzmir geriledi
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Bakan Kurum’dan ünlülere ‘Bu Başarı Türkiye’nin’ teşekkürü
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Bill Gates göl manzaralı evini 1 haftada sattı
Emlak Haberleri
20 Şubat 2026
Gözde turizm kentinde saat 20.00’den sonra alkol satışı yasaklanıyor
Emlak Turizm
20 Şubat 2026
133 mağaza kapatan lüks marka devi 100 taneyi daha gözden çıkardı
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Yüzde 67’nin Üzerinde Artış Konutta Erişilebilirlik İçin Yeni Adımlar
Emlak Haberleri
19 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?