Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Avdagiç: E-ticaret devleri dağıtım merkezi olarak İstanbul’u seçiyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > Avdagiç: E-ticaret devleri dağıtım merkezi olarak İstanbul’u seçiyor
Emlak Gazetesi

Avdagiç: E-ticaret devleri dağıtım merkezi olarak İstanbul’u seçiyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 3 Mart 2022 14:56
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, 2012’den beri İTO’nun bu fuardaki milli katılımı organize ettiğini, bu fuarın en azından bir versiyonunu birkaç yıl içinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne getirme konusunda çalışmaları olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı’nın yaptığı en büyük devrimin uluslararası mal dağıtımında İstanbul’u merkez haline getirmesi olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, “Alibaba Çin’den sonra dünya çapındaki ilk dağıtım merkezi olarak İstanbul’u seçti. Amazon da İstanbul’u seçti. Çünkü İstanbul’dan yaklaşık 250 yurt dışı noktaya dağıtım yapabilecek bir şebekeye sahipsiniz. Bu Avrupa dahil hiçbir yerde yok. En yakın rakibimiz 130’da, 140’da kalıyor. O nedenle buraya geldiler. THY’nin yeni kargo merkezi açıldı. Bundan 15 gün evvel Yeşilköy tamamen kapatıldı, şu anda THY Kargo’nun 183 bin metrekarelik bir kargo merkezi devreye girdi. Tamamen yapay zekayla çalışan bir sistem.” değerlendirmesinde bulundu.

“Teknoloji ihracatı ve e-ihracata önem vermemiz gerekiyor”

Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatını değerlendiren İTO Başkanı Avdagiç, yüksek teknolojinin Türkiye’deki toplam ihracattaki payının yüzde 3,5 olduğunu, orta teknoloji ihracatı artarken yüksek teknolojide beklenen artışın olmadığını söyledi. Türkiye’nin teknoloji ihracatı ve e-ihracata önem vermesi gerektiğinin altını çizen Avdagiç, “2021’de e-ihracatımız 1 milyar 460 milyon dolar oldu. Bunun artması için çok yoğun çalışılıyor. Bütün dünyada internet satışlarının 2030’da toplam perakende satışlarının yüzde 57’sine ulaşacağı öngörülüyor.” şeklinde konuştu.

“Afrika ile olan ticari ilişkilerde çok büyük bir sıçrama yaşandı”

Avdagiç, Türkiye’nin Afrika ile olan ticari ilişkilerinde çok büyük bir sıçrama olduğunun altını çizerek Afrika ile 1 milyar dolar olan ticaretin 30 milyar dolara yaklaştığını anlattı. Devletlerin Afrika açılımlarının ticareti de çok olumlu yönde etkilediğinin altını çizen Avdagiç, bu ülkelerin Türkiye gibi hem insani hem ekonomik ilişkileri olan ülkelere ve tüccarlara ihtiyacının olduğunu ve Türk iş insanlarının bütün bu özellikleri karşıladığını söyledi.

“Yapımcı tekeller Türkiye’yi bloke etmeye çalışıyor”

Şekib Avdagiç, Türk dizilerinin başarılarından bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta Kosova Cumhurbaşkanı’nı ağırladık. Çok genç bir hanımefendi. ABD’de doktorasını yapmış. Türkçe konuşuyor, iyi İngilizce konuşuyor, Arnavutça zaten biliyor, İspanyolca biliyor. Kitabi bir Türkçesi var. ‘Nerede öğrendiniz’ dedim, ‘Türk dizilerinden öğrendim’ dedi. Ancak şu anda hepinizin bildiği büyük dizi film yapımcısı tekeller, Türkiye’yi de bloke etmeye çalışıyor. Mesela bir yapımcı, 1 milyon dolardan yılda 3 film yapıyor. Sonra onun ekibine geliyor, 2’şer milyon dolardan onu yıkıyor geçiyor. Bizim yapımcımızı devre dışı bırakıyor. Herkesi devre dışı bırakıyor, ‘bize yap’ diyor ama kimse kalmayınca istediği gibi at koşturuyor. Şu anda bir tehlike görüyoruz, bunun için de Türk dizilerinin kültürel tarafını şiddetle desteklemeye devam edeceğiz.”

“Cumhurbaşkanımızın yerel para ile ticarette ısrarının doğru olduğu anlaşıldı”

Rusya-Ukrayna savaşına dair görüşlerini de paylaşan Şekib Avdagiç, SWIFT sistemi ile ilgili olarak, “Yerel para ile ticaret yaptığınız zaman SWIFT sisteminin içine girmiyorsunuz. Bu ticaretin önü açık. Keşke bu savaş olmasaydı ama burada da sayın Cumhurbaşkanımızın yerel para ile ticarette ısrarının olağanüstü durumlarda ne kadar doğru ve ülkenin bekası için önemli olduğu gerçeğinin de altını çizmek istiyorum. Yani Cumhurbaşkanımızın ferasetini burada vurgulamakta fayda var. Bunu çok net bir şekilde ifade etmekte fayda görüyorum. Bazıları o zaman bunu ciddiye almıyordu. Kritik durumlarda bu işin, ülkelerin bekası için ne kadar önemli olabileceği bugün çok net bir şekilde daha ortaya çıktı.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin her iki ülke ile de ciddi ekonomik ilişkisi olduğuna dikkati çeken Avdagiç, Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 27’sinin (7 milyon Rus, 2 milyon Ukraynalı) bu iki ülkenin vatandaşı olduğunun altını çizdi.

“Başladığımız işleri devam ettirmek niyetindeyiz”

Avdagiç, bu yıl yapılması beklenen Oda seçimlerinde yeniden İTO Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya, “Bu konuda gerekli istişarelerimizi yaptık, önümüzdeki dönem için çalışmalarımıza başladık. İstanbul iş dünyası, tekrar bizi İTO başkanlığına layık görürse, bugüne kadar yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla beraber yola devam edeceğiz. Tabii bu kişisel bir konu değil, bir ekip işi ve bugüne kadar geldiğimiz bir çizgi var. Bu çizgideki ekiplerimizle birlikte, İstanbul iş dünyasının tamamını kucaklayacak bir şekilde tekrar çalışmamızı yapıp, başladığımız işleri devam ettirmek niyetindeyiz.” yanıtını verdi.

Hatay’da depremde yıkılan apartmanın fen işleri sorumlusu yakalandı
4 ayda 865 bin 405 kişi iş imkanına kavuştu
Elazığ’daki sanayi bölgesinde elektrik ihalesi
Liderlerden Türkiye’ye taziye mesajları
İstanbul elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek
Sonraki Makale Banyo seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
Emlak Haberleri
1 Ağustos 2025
BETAM: Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyümesini bekliyoruz
Ekonomi Haberleri
1 Ağustos 2025
Kütahya Simav’da 2 dakika arayla 2 deprem!
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Turist sayısı ve harcama arttı 6 aylık gelirde rekor kırıldı
Sektörden
1 Ağustos 2025
2026’da emlak vergisine büyük artış: Rayiç bedeller 6-7 kat yükselecek
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Tatlı su iflası kapıda
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
Emlak Dünyası
1 Ağustos 2025
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?