Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Avrupa’da Yaşanan Havalimanı Krizi Devam Ediyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ulaşım Haberleri > Avrupa’da Yaşanan Havalimanı Krizi Devam Ediyor
Ulaşım Haberleri

Avrupa’da Yaşanan Havalimanı Krizi Devam Ediyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 1 Ağustos 2022 16:24
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Yaz aylarının gelip çatmasıyla birlikte Avrupa’nın dört bir yanından birçok insan havalimanlarına akın etmeye başladı. Ancak bu durum, kıta genelinde havalimanlarında yaşanan personel krizini daha da kötü hâle getirerek istenmeyen sonuçların doğmasına yol açıyor. Peki, Avrupa’da yaşan bu krizin nedeni ne? Kıtada neler oluyor? Gelin hep beraber yaşananlara bir bakalım.

Tatil sezonunun başlamasıyla Haziran ayından itibaren dış hat uçuşlarında ciddi artışlar yaşanmaya başladı. COVID nedeniyle yaşanan personel azlığı ve mevcut çalışanların bir süredir grev yapması da havalimanlarında krizlerin yaşanmasına neden oldu. Son haftalarda birçok uluslararası havalimanında bilet kontrolü ve bagaj gibi kısımlarda uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Birçok ülkede uçuşlar iptal edildi, uzun bagaj kuyrukları oluştu

Gelen açıklamalara göre Belçika’da bulunan Brüksel Havalimanı’ndan 20 Haziran günü bir gün boyunca uçak kalkamadı. Buna neden olarak ise güvenlik görevlilerinin yaptığı grev gösterildi. Ayrıca, yaşananlar nedeniyle son günlerde birçok uçuşun iptal edildiği de aktarıldı.

Hollanda’da da benzer olayların yaşandığı ifade edildi. Amsterdam’da son zamanlarda uçuşların %40’ından fazlasının rötar yaptığı belirtilirken yetkililerin krizle mücadelede zorlandığı, bagajların birikmesi ve kaybolması gibi sorunların hâlen çözülemediği aktarıldı.. Uçuşların bir kısmının farklı şehirlere kaydırıldığı da gelen haberlerde yer alıyor.

Almanya da yaşanan havalimanı krizindan etkilenen ülkelerden biri. Alman şirket Lufthansa Airlines, 20.000 çalışanı içeren bir grevi neden göstererek 1000’den fazla uçuşu iptal ettiğini duyurdu. Grevlerin ‘mantıksız’ olduğunu söyleyen şirket, bunun büyük hasarlara neden olduğunu aktardı. Ayrıca Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Stutgart gibi yerlerde iptallerin yaşandığı ve 134.000 civarında yolcunun etkilendiği de bildirildi.

Köln’de de uzun yolcu kuyrukları ve üst üste yığılmış valiz manzaralarının oluştuğu belirtilirken, buradaki uçuşların %9’unun iptal edildiği aktarılıyor. Alman hükümetinin de personel eksikliğine çözümü Türkiye ile yapılan anlaşmada bulduğu belirtiliyor. Buna göre hükümet, özellikle bagaj alımı ve nakliyesindeki yaşanan işçi sıkıntısını Türk çalışanlar ile rahatlatmayı planlıyor.

Birleşik Krallık ve İtalya da havalimanı krizinden nasibini alan ülkeler arasında. Açıklamalara göre Londra’daki Heathrow Havalimanı yönetimi, yeterli personel alımı yapılamamasından ve yapılan grevler nedeniyle bilet satışlarına sınırlama getirdi. Ayrıca havalimanında yolcuların bagajlarını almak için uzun süreler beklemek zorunda kaldığı da aktarıldı. Benzer şekilde İtalya’da da grevler nedeniyle uçuş iptallerinin yaşandığı aktarıldı.

Demiryolu ulaşımında da kriz kapıda

Krizin havalimanları dışında demiryolu ulaşımına da sıçradığını belirtmek gerek. Gelen haberlere göre Birleşik Krallık’ta bulunan demiryolu çalışanları grev yapmaya başladı. Bu durum, ülkedeki demiryolu hizmetlerinde son zamanlarda bazı gecikmelerin yaşandığını ortaya koydu. Ayrıca, grevlerin ağustos ayı boyunca devam edeceği de gelen haberler arasında yer aldı.

Kısacası tüm Avrupa genelinde bir ulaşım krizinin sürdüğünü söyleyebiliriz. COVID sırasında yaşanan işten çıkarmalar, pandemi sonrasında havalimanlarında personel sıkıntısı yaşanmasına neden oldu. Bunun yanı sıra düşük maaşlar, kötü çalışma şartları gibi sebepler de hem havalimanı hem de demiryolu çalışanları için sendikaların grevlere yönelmesine neden oldu. Tatil sezonunun gelmesiyle de kıta genelinde bu tarz bir kriz yaşanmaya başladı ve uluslararası ulaşım zor hâle geldi. Önüzmüdeki zamanlarda bu durumun ne hâle geleceğini hep birlikte göreceğiz.

Bolu dağın’da yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye düştü
THY’nin iptal ettiği sefer sayısı 279’a yükseldi
Ankara-Sivas YHT’de taşınan yolcu sayısı belli oldu
İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu
İstanbul’da toplu ulaşımda zamlı ilk gün
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale e-Devlet’e ‘Nöbetçi Eczane Bulma’ Hizmeti Eklendi
Sonraki Makale Uçaklar Neden Eğri Çizerek Uçar?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
Emlak Haberleri
1 Ağustos 2025
BETAM: Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyümesini bekliyoruz
Ekonomi Haberleri
1 Ağustos 2025
Kütahya Simav’da 2 dakika arayla 2 deprem!
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Turist sayısı ve harcama arttı 6 aylık gelirde rekor kırıldı
Sektörden
1 Ağustos 2025
2026’da emlak vergisine büyük artış: Rayiç bedeller 6-7 kat yükselecek
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Tatlı su iflası kapıda
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
Emlak Dünyası
1 Ağustos 2025
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?