By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Karaismailoğlu: 2053 hedefimiz; emisyon oranını sıfıra indirmektir
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Karaismailoğlu: 2053 hedefimiz; emisyon oranını sıfıra indirmektir
Ekonomi Haberleri

Bakan Karaismailoğlu: 2053 hedefimiz; emisyon oranını sıfıra indirmektir

Emlak Manşet
Son güncelleme: 14 Aralık 2021 14:47
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi’ni yerinde inceleyerek proje hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Proje kapsamını ve gerçekleştirilen kazanımlar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında bugüne kadar, 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur tarandığını söyledi.

“Bugüne kadar, 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradık”

Projenin kazanımları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile imzaladığımız protokolle, Mogan Gölü’nde kirliliğe neden olan çamur, bitki kökü ve yosunların temizleme çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyoruz. Bu güzel çevre projesi ile Mogan Gölü’nün tabanında 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yapıyoruz. Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde yer alan, Mogan Gölü’nün Dip Çamuru Temizleme Projesi, 2. Etap çalışmalarının önemli bir bölümünü geride bıraktık. Çabalarımız sayesinde çamur taramasında yüzde 91’lik bir ilerleme kaydettik. Aynı şekilde toplanan çamurların sudan arındırılması da yüzde 88 oranında gerçekleşti. 9 Ekim 2020’de başladığımız çalışmalarda bugüne kadar, 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradık. Gölden alınan sulu çamuru filtrelerle süzerek temiz suyu tekrar göle bırakıyoruz. Böylece, 580 bin metreküplük sudan arındırılmış atığı da dönüşüm sahasına seriyoruz. Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü’ne bırakacağız. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, göl üzerindeki ekosistemin tekrar canlanmasını sağlayacağız. Bu şekilde göldeki metan gazı patlamaları ile birlikte, koku ve balık ölümlerinin önüne geçeceğiz. Çalışmalarımız sonrasında canlanacak göl su canlıları ve kuşların da yaşam alanı olmaya devam edecek” diye konuştu.

“Birileri gibi lafta değil gerçekten de çevreciyiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, deniz ve kapalı su havzalarının dip taramalarında çok büyük başarılara imza attıklarına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Gördüğünüz gibi birileri gibi lafta değil gerçekten de çevreciyiz. Ülkemizin geleceği için çevre odaklı çalışmaları sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi dünyanın küresel ısınma ve ilkim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle başa çıkmaya çalıştığı bu dönemde; doğaya, çevreye, insana ve sürdürülebilir bir yaşama hizmet edecek adımları atmaya devam ediyoruz” dedi.

“2053 hedefimiz; emisyon oranını, sıfıra indirmektir”

İmzalanan Paris İklim Anlaşmasını hatırlatan Bakan Karaismiloğlu, “Ülkemizin orta ve uzun vadeli en önemli projeksiyonu, ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’dir. Ayrıca, 2053 hedefimiz; emisyon oranını, sıfıra indirmektir. ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’ 2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefidir. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, tüm Bakanlıklarımızla beraber Yeşil kalkınma Modeli’ni hayata geçirmek için kararlılığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Maddi kaynaklarının verimli kullanılması sonucu, sadece 2020 yılında 13,4 milyar dolar tasarruf elde ettik”

Çevreci bir yaklaşımı öncelikli hedef olarak belirlediklerinin altını çizen ve bu kapsamda bugüne kadar yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Çevresel fayda oluşturmak, hem Bakanlığımızın hem de hükûmetlerimizin her zaman öncelikli hedeflerinden olmuştur. Bu amaçla yaptığımız yatırımlarla yıllık toplam; 975 milyon ton değerinde karbon emisyon tasarrufu, 20 milyon dolar değerinde kâğıt tasarrufu, toplam 780 bin ağaca eşdeğer Karbon Emisyon Tasarrufu sağladık. Projelerimizle, yıllık bazda, zamandan, yakıttan, emisyon salımından edilen ve edilecek tutarlar ise; Kuzey Marmara Otoyolu 3,2 milyar lira, Avrasya Tüneli 2 milyar lira, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolundan 2,9 milyar lira tasarruf sağlıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu 2,3 milyar lira, Aydın-Denizli Otoyolu 733 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Bu tasarruflar, Türkiye’mizin bugününe olduğu kadar geleceğine ve gençlerine hizmet olarak dönecek. Dünyaya bu konuda da örnek olacak ve gençlerimize ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakacağız. Ulaşım yatırımlarımızla 2020 yılına ait yıllık tasarrufları da hızlıca ifade etmek gerekirse; karayolunda 6,6 milyar dolar, demiryolunda 700 milyon dolar, havayolunda 2,6 milyar dolar, denizcilikte 600 milyon dolar, haberleşmede 3,3 milyar dolar olmak üzere ülkemizin hem beşeri hem de maddi kaynaklarının verimli kullanılması sonucu, sadece 2020 yılında 13,4 milyar dolar tasarruf elde ettik. Biz yaptığımız her proje ile gurur duyduk ama asla bununla yetinmedik. 10 yıllar sonrasını planladık. Halkımıza hep daha iyisini, daha faydalısı sunmak için çalıştık.”

Bakan Karaismailoğlu, Mogan Gölü’nde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Gölbaşı Beledisini ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı Ziyaret etmek üzere ilçe merkezine hareket etti.

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 3 arttı
Türkiye genelinde 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı
Mevduat faizleri 20 ayın zirvesine çıktı
Konut ve taşıt kredilerinde dikkat çeken artış!
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Uludağ’da yılbaşı mesaisi başladı
Sonraki Makale Turistik Doğu Ekspresi’nin korona virüs molası bitiyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yurtta yağmur ve kar alarmı
Emlak Gazetesi
23 Şubat 2026
İstanbul’da haftaya yoğun trafikle başlandı
Sektörden
23 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Emlak Haberleri
23 Şubat 2026
İnşaat Yeni Yıla Yavaş Başladı
Sektörden
23 Şubat 2026
Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?