By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul olmazsa olmazımız
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul olmazsa olmazımız
Emlak Gazetesi

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul olmazsa olmazımız

Emlak Manşet
Son güncelleme: 21 Temmuz 2022 10:14
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti iktidarı dönemini kapsayan 20 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 183 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Karaismailoğlu, “20 yılda gerçekleştirilen yatırım miktarının yüzde 65’i karayollarına harcandı.” dedi.

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Karaismailoğlu, “Yaptığımız işler vatandaşa dokunuyor, konfor getiriyor. Bu yatırımlar çok masraflı, ülkemizin kaynakları belli maksimum faydayı sağlamak zorundayız.” değerlendirmesini yaptı.

Karaismailoğlu, “183 milyar dolar düzeyindeki yatırım, üretime yaklaşık 1 trilyon dolar katkı sağladı. 1 milyar litre akaryakıt tasarruf edildi. Milli gelire 600 milyon dolar katkısı oldu.” diye konuştu. Karaismailoğlu, 20 yılda yapılan yatırımların sadece yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan 38 milyar dolarlık kısmının Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle gerçekleştiğini vurguladı.

Pendik-Sabiha Gökçen metro hattı Eylül’de açılacak

İstanbul’daki metro yatırımları hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, toplam 103 km uzunluğunda 7 hatta inşaatın sürdüğünü, bu hatların yapımının 2023 yılı içinde bitirileceğini söyledi. Karaismailoğlu bu kapsamda Pendik-Sabiha Gökçen metro hattının eylül ayında açılacağını bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden metro yatırımlarının çok yavaş ilerlediği eleştirisinde bulunan Karaismailoğlu, “Yüzde 40 düzeyinde teslim ettiğimiz bazı yatırımlar hala bitirilemedi.” dedi.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul tartışmalarına da değinin Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi.” dedi. Karaismailoğlu, “Küresel hareketlerin, lojistik hareketlerin artması, dünyadaki ticaret hacimlerinin artması, bunlara cevap verebilme, şu an 12 milyar ton olan dünya ticaret hacminin 2035 yılında 25 milyar tona çıkması, 2050’lerde bunun 60-70 milyar tona çıkması, buradaki bu hareketliliğin önündeki sıkıntıları ortadan kaldırmak için Kanal İstanbul olmazsa olmazımız.” ifadelerini kullandı.

“Ana ihale ulaşımdan sonra yapılacak”

Projeyle ilgili önce ulaşım yollarının yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, “Ulaşım alternatiflerini sağladıktan sonra da ana ihaleyi yapıp ana işe başlayacağız. Şu an kara yolu, Başakşehir-Hadımköy-Ispartakule bağlantısındaki işimiz devam ediyor. Sazlıdere köprüsündeki imalatlarımız da devam ediyor. Aynı şekilde demir yolunun da Kanal İstanbul’a uygun bir şekilde, Boğazın altından geçecek şekilde Halkalı-Ispartakule arasındaki ihalemizi yaptık.” dedi.

Kurban Bayramı’nda ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre 2022 Kurban Bayramı’nda tüm ulaşım modlarında yoğun trafik yaşandı. 8 Temmuz günü, daha önce uzun yolculuklara ya da feribot seyahatleriyle geçilebilen Osmangazi Köprüsü’nden 80 bin 624, 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 14 bin 275 araç geçti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 132 bin 377 geçiş oldu.

İstanbul Havalimanı’nda bayram boyunca ortalama 1400 uçak ve 230 bin yolcuya ulaşıldı. 8 Temmuz günü 1422 uçuş ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yüksek Hızlı Tren, Anahat, Bölgesel Hatlar ile Marmaray ve Başkentray’dan oluşan demiryolu taşımacılığında yüksek sayılara ulaşıldı. 5 Temmuz-16 Temmuz günleri arasında toplam 6 milyon 634 bin kişi seyahat etti. 11 Temmuz günü tüm hatlarda 713 bin 40 kişi seyahat etti. 8 Temmuz günü YHT seferleriyle 27 bin 435 kişi taşındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bayram Raporunda, son 20 yılda araç sayısının 8.6 milyondan 25.2 milyona çıkmasına ve taşıt hareketliliğinin yüzde 147 artmasına karşılık, karayollarına yapılan 112 milyar dolarlık yatırım sayesinde can kayıplarının yüzde 82 azaldığı belirtildi.

Astronomlar Uydulara Savaş Açtı: Uluslararası Merkez Kuruldu
Tüm Türkiye etkisi altına girdi! Meteoroloji’den son dakika uyarısı
Hollanda ve Romanya’dan ekiplerin yola çıktığı belirtildi
17 Mart 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Deprem bölgesinde hava nasıl olacak?
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale “Konteyner fiyatları 15 bin dolara çıktı”
Sonraki Makale Antalya Demre Yat Limanı ihalesi ertelendi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzmir’in Merkezinde İnşası Devam Eden Ege Yapı Alsancak’ta Binalar Yükselmeye Başladı
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Nurol GYO, KAGİDER’in FEM Sertifikası’nı Almaya Hak Kazandı
Sektörden
31 Ekim 2025
Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Uzun vadede arsa mı ev mi daha avantajlı? 10 soru 10 cevap
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Uzmanı Gebze’deki bina çökmesini değerlendirdi!
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Next Level Kemer’de Göktürk’te hayatı tasarlandı. Bir yıl sonra teslimata özel fiyatlar
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Bilim insanlarından kritik uyarı: Bütün göller küçülme trendinde
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Balıkesir’de 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Ekim 2025
“Faiz indirimi ile piyasada hareketlilik başladı”
Emlak Dünyası
31 Ekim 2025
“İstanbul hattı turizm köprüsünü genişletecek”
Sektörden
31 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?