Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Karaismailoğlu’ndan Kanal İstanbul yorumu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Bakan Karaismailoğlu’ndan Kanal İstanbul yorumu
Emlak Haberleri

Bakan Karaismailoğlu’ndan Kanal İstanbul yorumu

Emlak Manşet
Son güncelleme: 3 Temmuz 2021 18:16
Emlak Manşet
Paylaşmak
7 Min. Okuma
Paylaşmak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tersane İstanbul’un gelecek yıl sonu itibarıyla etap etap hizmete gireceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı öncülüğünde Tersane İstanbul’da hibrit olarak düzenlenen Türkiye Denizcilik Zirvesi, sona erdi.

Zirvenin kapanış oturumunda konuşan Karaismailoğlu, Tersane İstanbul projesine ilişkin bilgiler vererek, “Tersane İstanbul önümüzdeki yıl sonu itibarıyla etap etap hizmete girecek. Bittiği zaman müzeleri, tiyatro ve sinema salonları, sosyal alanlarıyla burası İstanbul’a, Beyoğlu’na, Kasımpaşa’ya çok kıymet verecek değerli bir alan.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, tersane vasfı taşıması ve denizle bağlantısı nedeniyle zirveyi düzenlemek için burayı tercih ettiklerini kaydederek, katılımcılardan çok olumlu tepki aldıklarını, burasının bittiğinde çok daha kıymetli bir yer olacağını anlattı.

Tersane İstanbul’un bulunduğu bölgeyi Bakanlık olarak Türkiye’nin sosyal yaşantısına ve ekonomisine kazandırdıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Ülkemize değer katacak vizyon projelerini, gelip burada tartışmak bizim için de çok önemli.” diye konuştu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın yıl dönümü olan 1 Temmuz’da zirvenin başladığını anımsatan Karaismailoğlu, zirve boyunca sektörün önde gelen akademisyenlerinin, temsilcilerin, iş adamlarının ve bürokratların hep birlikte yaptıkları işi değerlendirdiğini söyledi.

Karaismailoğlu, “Zirve, Türkiye’nin denizcilik vizyonuna değer katacak. Fikirleri, görüşleri hepsini aldık, kaydettik. Onlar bize bir ödev, ders olarak önümüzde duracak. Önümüzdeki projelerimize mutlaka katkısı olacak. Tabii bunlarla bitmiyor. Ekim ayının başında 7. Ulaştırma Şurası’nı yapıyoruz. Orada ulaşımın tüm metotlarını uluslararası bir şurada tartışıp konuşacağız. Oraya da çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Denizcilik Zirvesi’nin de bundan sonra geleneksel hale geleceğini dile getiren Karaismailoğlu, bu tür organizasyonlarla bilim adamları, uzmanlar, üniversiteler ve tüm paydaşlarla Türkiye’nin önünü açacak projeleri hep beraber tartışıp ortak akılla bu işleri yöneteceklerini bildirdi.

“TÜRKİYE’NİN DÜNYA DENİZ TİCARETİNDE SÖZ SAHİBİ OLMASI GEREKİYOR”

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaşımın tüm türlerine yönelik ciddi çalışmalar yaptığını ve projeler gerçekleştirdiğini belirterek, 19 yıldır ulaşımda çok sayıda mega projenin hayata geçirildiğini söyledi.

İlk etapta kara yolu yatırımlarına çok büyük ağırlık verildiğini, eksikliklerin tamamlandığını dile getiren Karaismailoğlu, sonrasında havalimanları yatırımları sayesinde hava yolunun halkın yolu olduğunu vurguladı.

Karaismailoğlu, raylı sistemlerde önemli bir atılım yapıldığını ve bu yatırımları artırarak sürdüreceklerini kaydederek, bunların hepsini entegre ederken denizciliği de unutmamak gerektiğini anlattı.

Deniz ulaşımının ticaretteki önemine değinen Karaismailoğlu, Türkiye’nin bulunduğu merkezi konumu göz önüne alıp Kanal İstanbul’u hayata geçireceklerini anlattı.

Karaismailoğlu, şu anda dünyada deniz yoluyla taşınan yük miktarının 12 milyar ton olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun 1,7 milyar tonu Karadeniz’de dolaşıyor. Ama 2030’da bunun iki katına çıkması, dünyada 25 milyar tona, Karadeniz’de ve Karadeniz havzasında 3,5 milyar tona çıkması bekleniyor. Burada bugün bile şu an yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. 2030’a hazırlıklı olmamız gerekiyor. Karadeniz’deki 3,5 milyar tonluk ticaret hareketine mutlaka İstanbul’dan yön vermemiz gerekiyor. 25 milyar tona ulaşacak dünya ticaret hareketliliğinde Türkiye’nin ve İstanbul’un söz sahibi olması gerekiyor. Onun için ciddi projelerle hazırlıklı olmamız gerekiyor.”

Dünya ticaretinin yüzde 90’ının deniz yoluyla yapıldığını anımsatan Karaismailoğlu, İstanbul Boğazı’nda oluşacak yoğunluğa Kanal İstanbul ile hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

Boğazdan geçen gemi sayısı azalsa da taşınan yükün arttığını ve yapılan projeksiyonların gelecekte gemi sayılarının da artacağını gösterdiğini anlatan Karaismailoğlu, yoğunluk nedeniyle boğazda yapılmak istenen kültürel ve sportif etkinliklere de izin veremediklerini söyledi.

“SAZLIDERE’DEN KAYBOLACAK SUYUN ÇOK DAHA FAZLASINI İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un 45 kilometre uzunluğa sahip olacağını belirterek, “Şu anda yüzde 78’i doğal bir kanal. Diğer kalan yüzde 22’lik kısımda da ciddi bir toprak hareketi olacak.” dedi.

Buradaki su kaynaklarının korunmasına ilişkin yaptıkları bilimsel çalışmaları anlatan Karaismailoğlu, “Su kaynaklarıyla ilgili yaklaşık 30 sektörde 200’den fazla bilim adamıyla çalışmalar, fizibiliteler ve etütler yapıldı. Bu çalışmalar ve raporlar sonucunda biz bunları konuşuyoruz. Bu güzergah o çalışmalar sonunda tespit edildi. İşin uzmanları, bilim adamları çalıştı.” diye konuştu.

Yapacakları üç yeni barajla Sazlıdere’den kaybedilecek su rezervinin çok daha fazlasını İstanbul’a kazandıracaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, herhangi bir su eksikliği yaşanmayacağını anlattı.

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un depremi tetikleyeceğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, şu cevabı verdi:

“Kanalın derinliği 20,75 metre. Hemen yakınımızda Vezneciler metro istasyonu var 60 metre derinlikte. Bağcılar’da da metro istasyonu var o da yaklaşık 60 metre derinlikte. O zaman metrolar da yapılmasaydı. Yani binlerce metre aşağıdaki bir hareket ile Kanal İstanbul arasında bağlantı kurulması abesle iştigal. Zaten işin uzmanları, bilim adamları bunun depreme hiçbir etkisi olmayacağına dair noktayı koydu.”

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un, savunma alanında ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin bir sıkıntı oluşturmayacağını söyledi.

“KANAL İSTANBUL’UN 12 YILDA KENDİSİNİ FİNANSE EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un ne zaman biteceğine değinerek, “Bu yıl başlayıp 6 yıl içerisinde, bir yıl hazırlık 5 yıl da imalat olarak bitirmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Kanal İstanbul’un finansmanına ve bu projeyle hangi ülkelerin ilgilendiğine ilişkin soru üzerine Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Buradaki 15 milyar dolar olarak söylediğimiz finansın genel bütçeye yük olmaması için alternatif gelir getirici işlerin planlamasını da bir taraftan yapıyoruz. Burada önemli ölçüde gemi geçişlerinden ciddi bir gelir sağlanacak. Başlıca ana gelir kalemi bu olacak zaten. Bunun dışında burada, özellikle Karadeniz kıyısında, çok önemli liman yatırımları olacak. Kanal İstanbul yatırımından sonra çok ciddi bir şekilde yine burada bir liman imalatçısı olacak. Yine buna alternatif Karadeniz’de yapacağımız limanlardan da ciddi gelir kaynakları gelecek. Ayrıca Kanal İstanbul rezerv alanı içerisinde yapacağımız gelir getirecek işler, yat limanları… Kendi ekosistemini üretecek bir Kanal İstanbul üretmeye çalışıyoruz. Buradaki gelir getirici işlerle birlikte hem kendi yapım finansmanını karşılayacak hem de daha sonra ülkemize gelir getirici çok önemli bir yatırım olacak.

Dünya üzerindeki böyle büyük projede büyük bütün altyapı firmaları olmak istiyor. Onlar da bizlerle gelip proje hakkında bilgi alıp yine finans ve yapım çalışmalarına hazırlanıyorlar. Süveyş Kanalı’nı ve diğer kanalları yapan dünyanın en büyük altyapı firmalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor.”

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un 12 yıl içerisinde kendisini finanse edeceğini kaydederek, “Burada ciddi bir toprak hareketi olacak, dediğim gibi. Ama toprak hareketi İstanbul Havalimanı’ndan daha fazla değil.” diyerek sözlerini noktaladı.

KAYNAK: AA
İzmir’de ilk kez bir fay hattının üzeri yerleşime kapandı
Nazmi Durbakayım: “2020, Sektörde Önemli Değişimlere Sahne Olacak”
Konut fiyatları bir ayda yüzde 7 arttı
Manisa’da 4,8 büyüklüğünde deprem
Ticari Gayrimenkullerde Fahiş Zira Zamlarına Karşı Hukuki Yol Hep Açık
ETİKETLENEN:KaraismailoğluCiddiİşDenizBurada
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Emlak piyasası masaya yatırıldı
Sonraki Makale Ankara’da hortum paniği
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?