By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm çağrısı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm çağrısı
Sektörden

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm çağrısı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 31 Ağustos 2023 10:03
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremin merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Merkez Mahallesi Riskli Alan 1. Etap Emlak Konut Temel Atma Töreninde konuştu.

Deprem riskine karşı gece gündüz demeden riskli bölgeler için çalıştıklarını dile getiren Özhaseki, “İstanbul açıklarında olabilecek bir deprem, İstanbul’u etkileyeceği kadar haliyle Gölcük’ümüzü de etkileyecek, İzmit’imizi de etkileyecek. Hepimiz bundan aşırı derecede rahatsız olacağız. Bundan dolayıdır ki, yeni yasalar yapmaya çalışıyoruz, yeni formüller geliştiriyoruz, inşallah büyük hasar almadan bu işlerin altından kalkalım diye de uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalara değinerek, afet bölgesinde yıkılan bağımsız birim sayısının 850 bin olduğunu kaydetti.

Deprem bölgesi için bütün Türkiye’nin, bütün milletin seferber olduğuna dikkati çeken Özhaseki, 1 milyon 905 bin vatandaşın evinden uzak olduğunu, bu vatandaşlar evlerine sağlıklı şekilde oturtuncaya kadar gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Vatandaşlara kentsel dönüşüme destek olun çağrısı

Özhaseki, fay kırıklarının olduğu, fay hatlarının geçtiği yerlerde asla yapı inşa edilmeyeceğinin altını çizerek, dere yataklarında ve zemin sıvılaşmasının bulunduğu bölgelerde hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

“Bundan sonra sıfır toleransa bu işlere devam edeceğiz” diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

“Burada işin 3 ayağı var. Birisi bakanlık doğru. İstanbul için de Kocaeli için de her yerde kentsel dönüşüm için bakanlık olmazsa olmaz. Hiçbir parti farkı gözetmeksizin, kim ki, kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa, başımın üstünde yeri var, kapımız sonuna kadar açık. İkincisi belediyelerimiz, işte bakın burada belediye gayret ediyor, işin ucunu bırakmıyor, seneler de geçse şimdi mutlu sona doğru ulaşıyor. Üçüncüsü de vatandaşlarımız. Ne olur kentsel dönüşüm yapmak isteyen belediye başkanlarına yardımcı olun, uyumlu olun, ona elinizden gelen yardımı yapın. Eğer bu üçlüden herhangi birisi, geriye çekilirse emin olun işin sonunu getiremeyiz.”

Bakan Özhaseki, depremde Antakya’nın yüzde 90’ının yok olduğuna işaret ederek, “O yüzden el birliğiyle bu işin içinden çıkmamız lazım. İstanbul’u da hazırlamamız lazım, Kocaeli’mizi de hazırlamamız lazım, Gölcük’ümüzü de hazırlamamız lazım. Özellikle 99’dan önce yapılmış binaların hepsinin risk taşıdığını bilelim. Ölçtürebilen ölçtürsün, güçlendirebilen güçlendirsin. Mahalle olarak anlaşılabiliyorsa, belediye başkanlarına lütfen müracaat edin, onlar sizin önünüze düşsünler orada kentsel dönüşüm yapalım, biz de elimizden geleni yapalım. Bu işi için bilgimiz, birikimimiz var. Bu işlerin içinden Allah’ın izniyle çok rahat çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Özel yasalarla İstanbul’u da Kocaeli’yi de depreme hazırlamak istiyoruz”

Daha sonra Darıca ilçesine geçen Özhaseki, Darıca Belediyesi Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi açılış törenine katıldı.

Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde 200 bine yakın konutun ihalesini yaptıklarını ve birkaç ay içerisinde teslimine başlayacaklarını bildirdi.

Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm” adıyla yeni bir proje geliştirdiklerinden bahsederek, “Vatandaşa hem hibe hem kredi vererek evlerini yerlerinde yapmalarını istiyoruz. Onlardan istediğimiz tek şey, bundan sonra standartlara uygun yapmaları. Dere yataklarına, sıvılaşma yerlerine veyahut fay kırıklarının bulundukları yerlere asla yapı inşa etmemeleri. Bu işi yaparken sıfır toleransla inşaatları bitirmeleri” şeklinde konuştu.

İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı gece gündüz demeden gayret ettiklerini anlatan Özhaseki, “Bütün ekiplerimiz sabahlara kadar çalışıyorlar. İstanbul’daki yerel dinamikleri iyi bildiğimiz için bütün belediyelerimizi, sivil toplum örgütlerini davet ederek onların fikirlerini de alıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah Meclis’e yasa getireceğiz. Daha kolay, daha hızlı, daha güvenli evler yapabilmek için de özel yasalarla İstanbul’umuzu da Kocaeli’mizi de depreme hazırlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, Beyaz Masa’ya gelen çağrıları yanıtlayacak
Bu bölgelerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı
Kastamonu’da selin yıktığı köprü ve yollar havadan görüntülendi
Meteorolojiden kuvvetli yerel yağış uyarısı – Haritalı
İtalya’da Noel ve yılbaşı tatillerinde sokağa çıkma yasağı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale İkinci el araç ve gayrimenkul satışına düzenleme
Sonraki Makale ABD’de konut fiyatları yıllık bazda değişmedi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Meteoroloji açıkladı: 19 Eylül 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Emlak Dünyası
19 Eylül 2025
Osmaniye’de 3.8 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
19 Eylül 2025
Rusya Kamçatka’da 7.8 büyüklüğünde deprem
Emlak Dünyası
19 Eylül 2025
Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı: Küresel su krizi derinleşiyor
Emlak Dünyası
19 Eylül 2025
İstanbul’da Ev Sahibi Olmak: Şans mı, Yük mü?
Emlak Haberleri
18 Eylül 2025
Ev Tapunuz Elinizde Ama Eviniz Hala Teslim Edilmedi: Ne Yapmalısınız?
Emlak Haberleri
18 Eylül 2025
Hayaller Yarım, Tapular Elde, Peki Şimdi Ne Olacak?
Ekonomi Haberleri
18 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 18 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Sektörden
18 Eylül 2025
Türkiye’nin ikinci su altı arkeoloji müzesi Kemer’de yükseliyor
Emlak Turizm
18 Eylül 2025
Dünyanın en derin yeri: Krubera Mağarası
Emlak Turizm
18 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?