By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Balkanlar’da hava kirliliği halkı kaygılandırıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Dünyası > Balkanlar’da hava kirliliği halkı kaygılandırıyor
Emlak Dünyası

Balkanlar’da hava kirliliği halkı kaygılandırıyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 7 Şubat 2022 12:56
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da “Eko Straza” derneğinin kurucusu Bojan Simisic, ülkedeki hava kirliliğinin asıl sebebini tespit etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Maalesef kirliliğin nedeni tam olarak bilinmiyor. Farklı zehirli ürünlerin ve toksinlerin havaya karışması sonucu ortaya çıkıyor. Ancak ülkede bununla ilgili tedbirler alınmış değil.” diye konuştu.

Sırbistan’ın tüm bölgelerinin hava kirliliğine maruz kaldığını ifade eden Simisic, “Güncel hava kalitesi endeksini her gün takip ediyoruz. Belgrad başta bölgedeki birçok kent aynı dertten muzdarip. Şu anda merak edenler, internet üzerinden girip bu rakamları kontrol ediyor. ” ifadesini kullandı ve verilerin resmi kaynaklarca da açıklanması çağrısında bulundu.

Simisic, Sırbistan’da hava kirliliği konusunda hükümetin politikalarını da eleştirerek, “Ucuz ve kirli Çin endüstrileri ülkeye getirildi ve evlerde ham linyitle ısınmanın yolu açıldı. Bunun yanı sıra elektrik üretimi için kurulan termik santrallerde, üretim maddesi olarak akaryakıt püskürtülmüş çamur kullanıyorlar.” diye konuştu.

Bojan Simisic hükümetin, hava kirliliğinden yalnızca vatandaşları sorumlu tuttuğunu, trafikteki araç sayısının hava kirliliğine sebep olduğunu savunduğunu belirterek, “Hava kirliliğine çözüm olarak herkes üzerine düşeni yapmalı. Evlerde ısınmanın neyle yapıldığı, endüstriyel atıkların nereye atıldığı, enerji verimliliğinin arttırılması gibi maddeler dikkatle kontrol altına alınmalı ve denetimi yapılmalı.” dedi.

“Pratikte var olmayan ceza politikaları, bu durumun en büyük sorumlusudur”

Saraybosna’da faaliyet gösteren “Eko Akcija” derneğinin yetkilisi Anes Podic de Bosna Hersek’te hava kirliliğinin temel sebeplerinin, ülkenin farklı kentlerinde yer alan termik santraller, demir fabrikaları, kömür üretim merkezleri, çok sayıda küçük ve büyük endüstriyel tesisler, konutlarda ısınmak için kullanılan yakıtlar ve dizel motorlu araçlar olduğunu söyledi.

Hükümetin hava kirliliğinin sebeplerini araştırmaya ve sorumluları cezalandırmaya yönelik çalışmaları olmadığını belirten Podic, “Bosna Hersek kanunları, AB hukuku ile uyumludur. Ancak bu kanunların uygulaması hususunda büyük sorunlar yaşıyoruz. Pratikte var olmayan ceza politikaları, bu durumun en büyük sorumlusudur.” diye konuştu.

Podic, sanayi tesislerinin “kirli” üretimden vazgeçmeleri için sıkı kontrollere tabi tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Bunun yanı sıra, evlerin ısıtılması hususunda da dikkatli olunmalı. Londra ve Dublin’deki gibi kontrollü duman emisyon bölgeleri oluşturulmalı.” açıklamasını yaptı.

Gaz ile ısınmanın mümkün olduğu şehirlerde katı yakıtla ısınmanın yasaklanması gerektiğini de savunan Podic, “Bu, çözüme ulaştırılması zor bir süreç değil. Örneklerini bazı Avrupa şehirlerinde görüyoruz.” dedi.

Podic daha önce Bosna Hersek’te bu yıl hava kirliliğinin sadece Saraybosna ile sınırlı olmadığını, Banyaluka, Tuzla ve Zenitsa’nın hava kirliliğinin en fazla hissedildiği şehirler arasında yer aldığını, ülkede ölümlerin yüzde 20’sinin hava kirliliğine bağlı nedenlerden kaynaklandığını açıklamıştı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da da geçen haflarda yüzlerce kişi, ülkede artan hava kirliliğine dikkati çekmek için protestolar düzenlemişti.

Protestocular yetkilileri hava kalitesini iyileştirmek için harekete geçme, ulusal televizyonda halkı hava kirliliği endeksi hakkında bilgilendirme yapılması çağrısında bulunmuştu.

Sorunlar arasında kötü atık yönetimi, düşük hava kalitesi ve kirli nehirler de yer alırken, Sırbistan’da haftalarca süren protestolar sonucu, Rio Tinto şirketinin lityum madenciliği projesi rafa kaldırılmıştı.

Finlandiya Rusya ile olan sınırına tel örgü çekmeye karar verdi
En temiz Rize, en kirli Iğdır
81 yangınla mücadele ediliyor
Hong Kong’daki ölümcül yangında bilanço ağırlaşıyor
Irak’ta aşırı sıcaklar nedeniyle resmi tatil ilan edildi
ETİKETLENEN:Hava Kirliliği
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Deniz Tabanında Bilinmeyen Yeni Canlılar Keşfedildi
Sonraki Makale Star Wars Temalı Galactic Startcruiser Oteli Açılıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Çanakkale ve Balıkesir’de deprem mi oldu? 16 Aralık Kandilli Rasathanesi son açıklamaları
Emlak Dünyası
16 Aralık 2025
Artaş Holding’in 3 Yeni Projesinde Satışlar Başladı
Emlak Haberleri
16 Aralık 2025
Türkiye soğuk havanın etkisi altında: Ülkeyi yağışlı günler bekliyor
Sektörden
16 Aralık 2025
Ayvalık’ta dört mevsim için yeni yol haritası belirlenecek
Ekonomi Haberleri
16 Aralık 2025
Meteoroloji il il saydı: Kar ve fırtına etkili olacak
Emlak Gazetesi
16 Aralık 2025
NG Hotels yatırım rotasını Bodrum’a çevirdi
Ekonomi Haberleri
16 Aralık 2025
Hatay’daki 4,2 büyüklüğündeki deprem korkuttu! Prof. Dr. Sözbilir ‘devam edecek’ diyerek açıkladı
Emlak Gazetesi
16 Aralık 2025
Uzman isimden tapu sahiplerine kritik uyarı: Yeni yılda satış maliyeti 3 kat artabilir!
Ekonomi Haberleri
16 Aralık 2025
Konut Satış Fiyatları Kasım Ayında Yüzde 28,4 Arttı
Emlak Haberleri
16 Aralık 2025
Konut Alımında Kararı Finansman Koşulları Belirliyor
Emlak Haberleri
15 Aralık 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?