By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bilişim Vadisi’nin birinci etap inşaatı tamamlandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Bilişim Vadisi’nin birinci etap inşaatı tamamlandı
Ekonomi Haberleri

Bilişim Vadisi’nin birinci etap inşaatı tamamlandı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 10 Eylül 2019 16:55
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

“Milli teknoloji” hamlesinin bilişim ayağında kaldıraç rolü üstlenen ve Osmangazi Köprüsü’nün yanındaki alanda 5 etap olarak planlanan Bilişim Vadisi‘nde ilk etabın birinci kısmı büyük ölçüde dolarken ikinci kısım için de firmalardan başvurular alınmaya başlandı.

İçindekiler
  • Birinci etap tamamlandı
  • “İhracat hedefimiz 8 milyar dolar”
  • “Bilişim Vadisi’nde firmalar için ciddi avantajlar var”

Türkiye’nin “ilk ve en büyük tematik teknoparkı” özelliği taşıyan Bilişim Vadisi’nin birinci etabı yüzde 100 doluluğa ulaştığında, bölgede istihdamın 10 bine yükselmesi bekleniyor.

Bilişim teknolojileri, elektronik, telekomünikasyon, yazılım ve robotik gibi sektörlerde Ar-Ge yapan firmalara ev sahipliği yapacak Bilişim Vadisi, tüm etaplar tamamlandığında 100 bin kişilik nitelikli istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 etap olarak planlanan bölgenin 3 milyon metrekare alan üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Lokasyon olarak Osmangazi Köprüsü’nün hemen yanında yer aldıklarını belirten İbrahimcioğlu, “Köprüden önce son çıkış” şeklinde bir sloganları olduğunu, bunun aslında Türkiye’nin teknoloji çalışmaları içerisinde de bir mottoyu ifade ettiğini dile getirdi.

İbrahimcioğlu, Mart 2018’de faaliyete geçen Bilişim Vadisi’nin kısa zamanda ciddi yol aldığını belirterek 61 firmaya ev sahipliği yapan, 700’e yakın personelin çalıştığı bir ortam haline geldiklerini anlattı.

Birinci etap tamamlandı

Halihazırda birinci etabın inşasını tamamladıklarını dile getiren İbrahimcioğlu, “Bunun da geçici kabulüne başladık hatta kiralamalarını da yapmaya başladık. Toplamda 200 bin metrekare kapalı alana sahip olan birinci etabı bitirmiş olduk.” diye konuştu.

Birinci etabın kendi içinde iki kısımdan oluştuğunu aktaran İbrahimcioğlu, “Birinci kısımdaki kiralamalarda yüzde 75 doluluğa geldik, ikinci kısımdaki kiralamalarımız da yeni başladığı için henüz yüzde 15’ler seviyesinde. Toplama baktığımızda birinci etapta yüzde 40 doluluk oranındayız.” ifadelerini kullandı.

“İhracat hedefimiz 8 milyar dolar”

İbrahimcioğlu, birinci etapta altyapı olarak yaklaşık 10 bine yakın insanın çalışabileceği bir istihdam alanı oluşturduklarını vurgulayarak, Bilişim Vadisi tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 100 bin Ar-Ge personelinin çalıştığı bir yapının meydana çıkacağını kaydetti.

Bilişim Vadisi’nin istihdam ve ihracat hedeflerine değinen İbrahimcioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Türkiye’deki teknoparklar 4,1 milyar dolarlık bir ihracata ulaşmış durumda. 84 teknoparktaki 5 bin firmada 55 bin kişi çalışıyor. Hedefimiz, tüm etaplar bittiğinde 100 bin Ar-Ge personelini sadece Bilişim Vadisi’nde istihdam etmek. 55 bin kişi, 4 milyar dolar ihracat yapıyorsa demek ki bizim ihracat hedefimiz 8 milyar dolar. Bu tabii bugünkü şartlara göre ortaya çıkan rakam, biz çok daha fazlasını hedefliyoruz.”

“Bilişim Vadisi’nde firmalar için ciddi avantajlar var”

İbrahimcioğlu, teknoloji firmalarını Bilişim Vadisi’ne beklediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

“Firmalarımızın buradaki iyi altyapıyı, uygun koşullarda kullanarak çalışmalarını arttırmalarını istiyoruz. Buranın oturmuş ciddi bir fiziksel sermayesi ve altyapısı var. Bu altyapıya rağmen rekabet edilebilir kiralama koşulları var. Artı bölgedeki beyaz yakalı ve üniversiteli ortalamasına baktığımızda ciddi manada teknik personel havuzu var. Bölgenin ciddi bir sanayi gücü var. Ulaşım arterleri açısından değerlendirdiğimizde; 40 dakikada Bursa’ya, 45 dakikada İstanbul Havalimanı’na gidilen, denize kıyısı ve limanı olan bir bölgeyiz. Bunların hepsi firmalar için ciddi bir avantaj.”

Kocaeli’de yer alan Bilişim Vadisi’nin sanayinin dijitalleşmesi bakımından önemli bir konuma sahip olduğuna işaret eden İbrahimcioğlu, “Bilişim Vadisi sanayiyi dijitalleştirecek, bölgenin tam ortasında inanılmaz büyüklükte fiziksel sermayeye sahip. Sanayinin dijitalleşmesinde robotik, mobilite, yazılımı, dolayısıyla bilişimi konuşuyoruz. Bu manada Bilişim Vadisi buradaki firmalarıyla çift yönlü teknoloji transferi yapacak. Bölgenin sanayisine katkı sunacak yazılımları geliştirecek.” diye konuştu.

AA

Artaş Holding kira fiyatlarına isyan etti
ABD başkanlığı pahalıya patladı! Serveti resmen eridi…
Resmi Gazete’de bugün (05.08.2020)
Bodrum’da otel fiyatları 1500 liradan başlayıp, 41 bin liraya kadar çıkıyor
TBMM’de deprem komisyonu kuruluyor
ETİKETLENEN:Bilişim VadisiBilişim Vadisi kocaeli
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Otoyollar daha hızlı olacak!
Sonraki Makale Dorian Kasırgası felekate yol açtı!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Luxera GYO’dan Gayrimenkulde Yeni Dönem: NEW ERA 2030 Vizyonu ile 2026’da İstanbul’da 4 Stratejik Proje
Emlak Haberleri
23 Aralık 2025
Ev Sahibi Türkiye Projesine Rekor Talep!
Ekonomi Haberleri
23 Aralık 2025
Dubai Gayrimenkulü 2025’i Rekorlarla Kapattı
Emlak Haberleri
23 Aralık 2025
İstanbul’da Konutun Metrekare Fiyatı 60 Bin TL Sınırında – Son Bir Yılda Ortalama Artış %35’e Yaklaştı
Emlak Haberleri
23 Aralık 2025
Dünyanın en pahalı şehri: Kahve içmek için servet ödeniyor
Emlak Dünyası
23 Aralık 2025
Türk vatandaşları için bir ülkede daha vize kalktı
Emlak Dünyası
23 Aralık 2025
Konut kredilerinde faiz oranı 28 ayın en düşüğünde
Ekonomi Haberleri
23 Aralık 2025
Ülke genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olacak
Sektörden
23 Aralık 2025
Ev anahtarını tuzla ovalayın! İşte sebebi…
Emlak Dünyası
23 Aralık 2025
Bakan Uraloğlu resmen duyurdu: Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!
Ekonomi Haberleri
23 Aralık 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?