Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: CHP’den açıklama! Yabancıya konut satışı 5 yıllığına durdurulsun
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > CHP’den açıklama! Yabancıya konut satışı 5 yıllığına durdurulsun
Emlak Gazetesi

CHP’den açıklama! Yabancıya konut satışı 5 yıllığına durdurulsun

Emlak Manşet
Son güncelleme: 28 Şubat 2023 10:37
Emlak Manşet
Paylaşmak
6 Min. Okuma
Paylaşmak

MYK toplantısıyla ilgili açıklama yapan CHP Sözcüsü Öztrak, “Biz yabancıya konut satışının 5 yıllığına durdurulması hususunda ısrarcıyız. Bu, yeni yatırımlar devreye girerken en azından kısa vadede konut arzının toparlanmasına katkı verecektir.” dedi. Kızılay’ın çadır satışını da eleştiren Öztrak, Böyle acılı bir dönemde dayanışma ve yardımlaşmanın ticarileştirilmesi asla kabul edilemez.” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sürerken açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 6 Şubat’taki depremlerin ilk 48 saatinde büyük ihmaller yaşandığını belirtti.

Bir kez daha ilan etti

CHP milletvekillerinin önemli bir kısmının, hafta sonunda deprem bölgesinde görevli olduğu için dün Meclis grubuyla uzaktan bağlantıyla bir araya gelindiğini, daha sonra da Parti Meclisi ile toplanıldığını belirten Öztrak, yaklaşan seçimlerle ilgili partinin tüm yetkili kurullarının cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sürecin yürütülmesi konusunda oybirliğiyle tam yetki verdiğini hatırlattı.

Faik Öztrak, “Böylece Cumhuriyet Halk Partisinin yetkili kurulları 13. cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olduğunu kararlılıkla bir kez daha ilan etti.” dedi.

Bedenleri dahi bulunmayan çok sayıda vatandaş var

Hükümetin, millete depreme dayanıklı şehirlerde, “güvenli evlerde oturma” imkanı sağlayamadığını söyleyen Öztrak, depremin ardından da milletin enkazın altında canıyla boğuşurken yardımına koşamadığını öne sürdü.

Depremin üzerinden üç hafta geçtiğini, yitirilenlerin sayısının 44 bin 374’e ulaştığını belirten Öztrak, enkaz altında kalan, enkazdan çıkarılamayan, bedenleri dahi bulunmayan çok sayıda vatandaş olduğunu kaydetti.

Milli güvenlik sorunu deprem

Bu felaketin ülkede en başta gelen milli güvenlik sorununun deprem olduğunu gösterdiğini ifade eden Öztrak, hükümetin bu milli güvenlik sorununa gereken tedbiri almadığını söyledi.

Öztrak, hükümetin kullandığı “olağanüstü zaman ve kaynağa” karşın deprem için hiçbir hazırlık yapmadığını, depremzedelerin 48 saat boyunca enkaz altında bir başına kaldığını, Mehmetçiğin hızla sahaya intikal ettirilmediğini, arama kurtarma çalışmalarına zamanında katılamadığını belirtti.

Bütün hikmeti bu kararda

Daha önceki felaketlerde depremden 6 saat sonra Mehmetçiğin bunları yerine getirebildiğini dile getiren Öztrak, şöyle konuştu:

“Ama bu sefer olmadı. Peki, neden? Bunun sebebi hikmeti işte bu kararda. 6053 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı. Karar tek satır, ‘Ekli ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’nın’ yürürlüğe konmasına karar verilmiştir. Tarih 14 Eylül 2022. İmza, Recep Tayyip Erdoğan. Depremden yaklaşık 5 ay önce Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş. 6 Şubat 2023 sabahı NATO’nun ikinci büyük ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri deprem bölgesine tüm imkan ve kabiliyetleriyle sürülmediyse sebebi işte bu karardır.”

Bakanlığı neden ana çözüm ortakları arasında yok

Bu kararla Afetlere Müdahale planında Türk Silahlı Kuvvetlerine doğru dürüst bir rol verilmediğini söyleyen Öztrak, “Hadi Türk Silahlı Kuvvetlerine, böyle bir felakette ana çözüm ortağı rolünü vermediniz. Peki, Milli Savunma Bakanlığı neden ana çözüm ortakları arasında yok?” dedi.

Uzmanların yaptığı çalışmalara göre deprem bölgesinde atılması gereken moloz miktarının en az 100 milyon ton civarında olduğunu dile getiren Öztrak, deprem bölgesine 5 bin kamyon tahsis edilse bölgedeki molozların atılmasının 4,5 ay süreceğini ifade etti.

Depremzedelere derhal tesis edin

Öztrak, “Bu molozların kullanılması ve işlenmesi için ihale yaptınız mı? Yaptıysanız bu ihaleler kimlere verildi? Kaçtan verildi? Bunları derhal açıklayın. Buradan elde edilen gelirleri de depremzedelere derhal tesis edin.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da depremzede çiftçilerin elektrik borçları mahsup edildikten sonra destek ödemelerini alabildiğini söyleyen Öztrak, depremden sonra vatandaşın elektriğini hızla bağlayamayanların elektrik borcu alacağı için hızla tahsile giriştiğini söyledi.

Enerji ve tarım bakanları bu işe derhal el atsın

Öztrak, “Yapılan bu işlem ne hukukidir ne de ahlakidir. Çiftçilerin elektrik dağıtım şirketlerine borçları kamu alacağı tahsil usulüne tabi değildir. Bu konuda Danıştay’ın açık kararları var. Ama devleti yönetenler depremzede çiftçiye tarlasını eksin diye verdiği destekten yandaş şirketlerin elektrik faturasını tahsil peşinde. Yazıklar olsun. Enerji ve tarım bakanları bu işe derhal el atsın. Depremzede çiftçilerimiz deprem fırsatçılarının elinde perişan olmasın. Bunu siz yapmazsanız, birkaç ay sonra geldiğimizde biz zaten yapacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Biz yabancıya konut satışının 5 yıllığına durdurulması hususunda ısrarcıyız

Faik Öztrak, konut fiyatları ve kiralarda fahiş artışlar görüldüğünü, deprem bölgesinden diğer illere yoğun bir göç olduğunu, böyle bir dönemde özellikle büyük şehirlerde kiralarda olağanüstü artışlar yaşandığına dair şikayet aldıklarını ifade ederek, “Biz yabancıya konut satışının 5 yıllığına durdurulması hususunda ısrarcıyız. Bu, yeni yatırımlar devreye girerken en azından kısa vadede konut arzının toparlanmasına katkı verecektir.” dedi.

“Yüksek Seçim Kurulunun seçim sürecinde neleri yapacağı bellidir”

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından, bir basın mensubunun “YSK’nin depremin etkilediği 11 ile heyet gönderdi, heyetlerin raporları doğrultusunda bölgede seçimin nasıl yapılacağına ilişkin karar alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YSK Başkanı ile seçim için 14 Mayıs tarihini görüştüğü şeklinde iddia var. MYK toplantısında seçimin tarihine ilişkin bir değerlendirme yapıldı mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın YSK yönetimiyle bu kadar sık görüşme yapması normal bir durum değildir. Müdahale izlenimi yaratır, seçime gölge düşürür. Anayasamıza ve Seçim Kanunu’na göre Yüksek Seçim Kurulunun seçim sürecinde neleri yapacağı bellidir. Yüksek Seçim Kurulunun görevi, seçimleri Anayasa ve yasalarla çizilen çerçeveye uygun olarak güven içerisinde yapmaktır.”

Tüm Türkiye etkisi altına girdi! Meteoroloji’den son dakika uyarısı
Diyarbakır’da yıkılan binanın enkazından 27 saat sonra 1 kişi kurtarıldı
Edirne buz kesti! Sokaklar boş kaldı…
Depremlerin maliyeti 150 milyar doları bulur
Ruanda’daki iş fırsatları MÜSİAD’da ele alındı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Kültürel miras için başkanlık kurulacak
Sonraki Makale Sıcak Su ile Soğuk Suyun Tadı Neden Farklıdır?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

BETAM: Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyümesini bekliyoruz
Ekonomi Haberleri
1 Ağustos 2025
Kütahya Simav’da 2 dakika arayla 2 deprem!
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Turist sayısı ve harcama arttı 6 aylık gelirde rekor kırıldı
Sektörden
1 Ağustos 2025
2026’da emlak vergisine büyük artış: Rayiç bedeller 6-7 kat yükselecek
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
Tatlı su iflası kapıda
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
Emlak Dünyası
1 Ağustos 2025
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
Emlak Gazetesi
1 Ağustos 2025
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Sabiha Gökçen Airport iş ve sağlık turizminin yeni merkezi olacak
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?