By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Deprem ve EYT göçü: İstanbul’dan kaçanların ilk adresi oldu!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Deprem ve EYT göçü: İstanbul’dan kaçanların ilk adresi oldu!
Emlak Haberleri

Deprem ve EYT göçü: İstanbul’dan kaçanların ilk adresi oldu!

Emlak Manşet
Son güncelleme: 20 Mart 2023 10:29
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bir kez daha gündeme gelen olası İstanbul depremi kentten göç yaşanmasına neden oldu. Daha önce koronavirüs pandemisi sırasında izole bir yaşam arayışında olan vatandaşların tercih ettiği Trakya’ya şimdi de ‘deprem’ göçü yaşanıyor. Özellikle Kırklareli, Edirne ve Çanakkale’de henüz birkaç ay önce satılan arsalar şu anda iki katı fiyata bile alınamıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun şubat ayı konut satış verilerine göre İstanbul genelinde konut satışı yüzde 14 azaldı. Deprem endişesiyle şehirden artan taşınmalar; İstanbul sınırından, riski daha az görülen Trakya geneline doğru ilerliyor.

Sektör temsilcileri bu göçü bekliyordu

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Trakya’daki mevcut talebi ve fiyat artışını ‘çarpı iki hızlandı’ şeklinde tanımlayan Kırklareli Bölge Gayrimenkul Uzmanı Erol Temeltaş, özellikle hızlı tren imkanı ile 5-6 yıllık süreçte beklenen potansiyelin 1 yıldan önce bölgede olacağını öngördüklerini söyledi. Temeltaş, “Hızlı tren ile pek çok insan için İstanbul’un iş merkezi olarak kalmasını, yaşamın buraya kaymasını bekliyorduk. Bu beklenti belli ki çok kısa sürede hayata geçmiş olacak” dedi.

Çanakkale Bölge Gayrimenkul Uzmanı Filiz Erdem ise hem arsa edinme, hem de arazisini satmak isteyenlerin sayısında ciddi artışlar olduğunu dile getirdi. Erdem, “Ayrıca büyük metrekareli yerleri üç beş kişi birlikte alanlar da var. Sahil şeridi fiyatı daha yüksek, köylerde de metrekare fiyatlarında büyük artışı var. Bu alanlarda dönüm fiyatı 100 bin lirayı geçti” diye konuştu.

3-4 ay satılan arsa, şimdi 2 katı fiyata alınamıyor

Bölgedeki talebin beklentinin çok üzerinde seyrettiğini anlatan Trakya Bölge Uzmanı Abdullah Gürman, 3-4 ay önce sattıkları arazileri şu anda 2 katı fiyata alamadıklarına vurgu yaptı. Gürman, “Küçük de olsa bir arazisi olsun isteyen ve bunun üzerinde villa, küçük evler, prefabrik ev gibi yapılar yapmak isteyenler var. Büyük arsalar hisseli olarak da alınıyor. Konut satışları azalıyor ama arazi satışları çok hareketli. Metrekaresini bin liraya sattığım yer için şu anda 3 bin lira isteniyor. 400 bin liraya satamadığımız arsayı 5 katına, yani 2 milyon liraya zor alıyoruz” dedi.

Kırklareli özelinde imarlı arazilerin büyük oranda satıldığını anlatan Gürman, ancak farklı yatırımlar için değerlendirilmek üzere tarla vasfında olan alanların da tercih edildiğini söyledi. Gürman, “Yatırım illa ki yapı yapmak değildir. Buralarda tarıma çok elverişli ve tarım yatırımlarının çok canlı olduğu bir piyasa var. Tarla yatırımları da çok kıymetli” diye konuştu.

Göçü EYT de destekledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ‘Konut Fiyat Endeksi’ne göre, ocak ayında endeks değerinin en yüksek artışı gösterdiği alan Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgesi oldu. Buradaki artış yıllık yüzde 175’e dayandı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin gündeme gelmesi ve hayata geçirilmesi ardından EYT’liler de Trakya’ya yönelik yatırım ve yaşam tercihlerini hayata geçirmeye başlamıştı.

Emlak uzmanları, bu kapsamda EYT’lilerin tazminatlarıyla İstanbul’da ev alma imkanları kalmadığını, bu nedenle paralarını Trakya’da arsa alarak değerlendirdiklerini ifade ediyor. Endeksin, oluşan piyasa koşulları ile gelecek aylarda bu bölge için daha da yükselmesi bekleniyor.

Şunları da beğenebilirsiniz

‘İmar Barışı’ için son şansınız!
6. IAAF İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, 4–7 Aralık’ta Lütfi Kırdar’da
Noterler tapu satışına hazır!
‘Alya 4 Mevsim’ projesinde iki bloğun inşaatı tamamlandı
İnşaat sektörünün online pazaryeri
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale AFAD duyurdu: Kahramanmaraş’ta deprem (Türkiye’de meydana gelen son depremler)
Sonraki Makale Radisson’ın Türkiye hedefi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Mısır’dan mega şehir hamlesi: 27 milyar dolarlık proje başladı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
İstanbul’da kira fiyatları Türkiye ortalamasını katladı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Japonya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Mevduat faizinde en yüksek getiri hangi bankada? 500 bin TL’nin 32 günlük kazancı netleşti
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026
Albayrak Beton’dan son 17 daire için yüzde 10 indirim fırsatı
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık ve yıllık bazda arttı
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Merkez Bankası faiz kararı bu hafta mı? TCMB toplantısı ne zaman?
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Çok sayıda il için kuvvetli sağanak uyarısı: Yurt genelinde etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Nisan 2026
Kınık OSB’de 34 yeni fabrika üretime geçecek
Ekonomi Haberleri
20 Nisan 2026
Türkiye Emlakta Yatırımcının “Güvenli” Kalesi
Emlak Dünyası
20 Nisan 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • İletişim
  • Künye

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?