Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Depremin demir yolu ulaşımına maliyeti 15,3 milyar lira
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ulaşım Haberleri > Depremin demir yolu ulaşımına maliyeti 15,3 milyar lira
Ulaşım Haberleri

Depremin demir yolu ulaşımına maliyeti 15,3 milyar lira

Emlak Manşet
Son güncelleme: 29 Mart 2023 10:33
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerde 184 kilometre kara yolu, 1275 kilometre demir yolu ile 17 tarihi köprü hasar gördü.

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu, hatlarda oluşan hasar ve yıkılan binalarla birlikte toplam hasarın 15,3 milyar TL’ye mal olduğunu açıkladı.

DEPREM SONRASI 807 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Komisyon üyeleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı genel müdürlük ve başkanlıkların sunumlarını dinledi. Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, deprem felaketi sonrası şu ana kadar 807 milyon 119 bin TL harcama yapıldığını söyledi.

Ayözen, harcanması ön görülen toplam miktarın hasar gören yapıların tekrar rehabilite edilmesiyle 34 milyar 932 milyon lira olduğunu; deprem bölgesinden bugüne kadar yaklaşık 449 yolcu treniyle 77 bin yolcunun tahliye edildiğini ve 90 yük treniyle de 1466 vagon yardım malzemesinin bölgeye ulaştırıldığını söyledi.

“KARA YOLUNDA 184 KİLOMETRE ETKİLENDİ”

Ayözen, deprem bölgesinden gerçekleştirilen uçuşlar hakkında, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bölgede bulunan 9 havalimanının ilk etapta 8’iyle, sonrasında Hatay Havalimanı’nın da onarılmasıyla birlikte 9 havalimanımızla 13 bin 254 iç hat ve 1765 dış hat olmak üzere 15 bin 19 uçuşla 1 milyon 327 bin 229 yolcumuza bu bölgede hizmet vermiştir. 16 bin 411 ton da yardım malzemesini yine havayolu marifetiyle bölgeye ulaştırdık” dedi.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “Deprem bölgesindeki yol ağımız 9 bin 176 kilometre ve bunun 184 kilometresi depremden etkilendi. Yine, Türkiye genelindeki otoyol ağımızın yüzde 18’i bu bölgede, onun da 61 kilometrelik bir kesimi etkilendi” dedi.

“711 kilometre tünelin 66 kilometresi bu bölgede ve bunun da 17,3 kilometrelik bir bölümü depremden etkilendi” diyen Uraloğlu, şöyle devam etti:

2Köprülerin de 5,1 kilometrelik bir kesimi de depremden etkilendi. Biz, toplam 3 bin 284 makineyi bölgeye gönderdik. Yine, bu makinelerle beraber 4 bin 865 personeli de deprem bölgesine intikal ettirmiş olduk.

Bölgede 17 tane tarihi köprümüz de etkilendi, bunlar da Karayolları sorumluluğunda olduğu için bunları da ayrı bir değer olarak buraya koyduk.

Toplam 243 köprünün 17 tanesi etkilendi. İlk etapta bunlarda çok alınması gereken önlemler yok; ancak restorasyon projelerini hazırlıyoruz. Bunlara da gerekli müdahaleleri yapacağız.”

11 İLDEN GEÇEN 1275 KİLOMETREKARELİK DEMİR YOLU ETKİLENDİ

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu da depremin etkilediği 11 ilden geçen toplam 1275 kilometrelik bir demir yolu hattının afetten etkilendiğini söyledi.

Depremin hemen ardından bakım ekiplerinin çalışmaya başladığını aktaran Murtazaoğlu, “İkinci depremin ardından tekrar kontroller yapılarak, hasar durumları tespit edilmiştir. Depremden etkilenen bu hat kesimlerinde altyapı ve üstyapıda kısmi yenileme ile bakım onarım çalışmaları yürütüldü. 1212 kilometrelik kesim tren trafiğine açıldı. Toplam 63 kilometrede ıslah ve bakım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Depremden etkilenen illerde toplam 3 bin 624 personelin ihtiyaç durumuna göre görev yaptığını aktaran Murtazaoğlu, “Vagonlar depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı için kullanıma açıldı. Gar ve istasyonlarda 6 bin depremzedeye barınma hizmeti verilmiştir. Deprem bölgesine 90 tren, 1466 vagon ile lojistik destek sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

SADECE BAKIM VE ONARIM MALİYETİ 4 MİLYAR TL

Depremden etkilenen hatlarda ve TCDD binalarında ortaya çıkan zararlar hakkında da bilgi veren Murtazaoğlu, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde hatlarda oluşan zarar yaklaşık 11,3 milyar lira. Yıkılan gar ve istasyon binaları ile diğer tesis binaların yapılması, hasarlı olanların bakım ve onarımı için yaklaşık 4 milyar TL olmak üzere toplam 15,3 milyar TL bir maliyet ortaya çıktı” dedi. (DHA)

İstanbul Havalimanı ‘en iyiler’ arasında
Boğazlardan 19 bin 673 gemi geçti
UberTaksi Türkiye’ye geri dönüyor
Taksiciler Uber’i temyize götürdü
İçişleri Bakanlığından ‘Seyahat Kısıtlaması’ genelgesi
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale 29 Mart 2023 Türkiye’deki son depremler
Sonraki Makale Efe Bezci’den Ankara’ya davet
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?