By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Endeksa Konut Değer Raporunu Açıkladı: Konut Satış Fiyatları Aralık Ayında %27,2 Arttı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Endeksa Konut Değer Raporunu Açıkladı: Konut Satış Fiyatları Aralık Ayında %27,2 Arttı
Ekonomi Haberleri

Endeksa Konut Değer Raporunu Açıkladı: Konut Satış Fiyatları Aralık Ayında %27,2 Arttı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 20 Ocak 2026 14:19
Emlak Manşet
Paylaşmak
6 Min. Okuma
Paylaşmak

Yapay zekâ ile gayrimenkul değeri hesaplayan ve bu sayede alım satım işlemlerinin güvenle yapılmasını sağlayan Endeksa, Aralık 2025 Konut Değer Raporunu açıkladı. Verilere göre, aralık ayında Türkiye genelinde satılık konut fiyatları yıllık bazda %27,2 aylık bazda ise %1,6 artış gösterdi. Enflasyon etkisi göz önüne alındığında fiyatlar bir yılda reel olarak %2,9 aylık bazda ise %0,7 düştü. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 37 bin 800 TL iken, ortalama konut fiyatı ise 4,7 milyon TL oldu. Konut yatırımının geri dönüş süresi 14 yıl olarak hesaplandı.

Konut satış adetlerine baktığımızda aralık ayında 254 bin 777 adet konut satıldığı görülüyor. Bu rakam ile konut satış adedi geçen senenin aralık ayına göre %19,8 oranında arttı. 2025 yılında ise konut satışları geçen seneye göre %14,3  artarak 1 milyon 688 bin 910 olarak gerçekleşti. Konut satış adedi bu rakam ile tarihi zirveye ulaşmış oldu.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,2 oranında artarak 29 bin 149 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı aralık ayında %11,4 olarak gerçekleşti. 2025 yılında gerçekleşen ipotekli konut satışları ise geçen seneye göre %49,3 oranında artarak 236 bin 668 oldu.

Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, rapora ilişkin şunları söyledi:

“2025 yılında konut satışları 1,6 milyonun üzerine çıkarak tarihi bir zirveye ulaştı. Geçtiğimiz yıla kıyasla en dikkat çekici artış %49,3 ile kredili konut satışlarında gerçekleşirken, satış adetlerinde ağırlık hâlâ ikinci el konutlarda. Endeksa verilerine göre hem kira hem de satış fiyatlarında nominal artışlar yaşansa da, enflasyondan arındırıldığında düşüş görülmesi, 2022 yılında yaşanan yüksek artışların ardından piyasanın dengelendiğini gösteriyor. Satış adetleri talebin hâlâ güçlü olduğunu ortaya koyarken, bu talebin henüz fiyatları yukarı yönlü baskılamadığı görülüyor. Beklenen faiz indirimleriyle birlikte krediye erişimin kolaylaşması durumunda, önümüzdeki dönemde konut fiyatlarında reel yükseliş görülebilir.”

En fazla değer artışı olan iller: Diyarbakır, Samsun ve Batman 

Endeksa verilerine göre, aralık ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yatırımcıya en çok kazandıran şehirler sırasıyla Diyarbakır, Samsun ve Batman oldu. Diyarbakır’da konut fiyatları son bir yılda %44,7 artarken enflasyon etkisinden arındırıldığında artış oranı %10,5 olarak hesaplandı. Bu ilde ortalama konut metrekare satış fiyatı 31 bin 886 TL, ortalama konut satış fiyatı ise 4,9 milyon TL. Samsun’da konut satış fiyatlarında nominal değer artışı %37,4 iken reel değer artışı %4,9 seviyesinde gerçekleşti. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 33 bin 478 TL, ortalama konut fiyatı 3,8 milyon TL oldu.

Batman’da ise konut satış fiyatlarında nominal değer artışı %36,7 iken reel değer artışı %4,3 seviyesinde gerçekleşti ve ortalama konut metrekare satış fiyatı 24 bin 691 TL, ortalama konut fiyatı 3,6 milyon TL oldu.

En çok konut satışının olduğu ilk 30 içinde satılık konut fiyatlarının bir yılda en az yükseldiği iller ise sırasıyla Hatay, Gaziantep ve Muğla oldu. Hatay’da satılık konutların fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre %15,9 yükselirken enflasyondan arındırılmış verilere göre fiyatlar reel olarak %11,5 geriledi. Hatay’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 426 TL, ortalama konut fiyatı ise 3,8 milyon TL. Gaziantep’te ise satış fiyatları nominal olarak %21,3 yükselirken reel olarak %7,4 oranında düştü ve ortalama konut metrekare satış fiyatı 26 bin 203 TL, ortalama konut fiyatı ise 4,1 milyon TL oldu.

Türkiye genelindeki en yüksek gayrimenkul fiyatlarına sahip olan Muğla’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 77 bin 319 TL, ortalama konut fiyatı ise 9,8 milyon oldu. Satılık konutların fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre %22,0 yükselirken enflasyondan arındırılmış verilere göre fiyatlar reel olarak %6,9 geriledi.

4 büyük şehir arasında Ankara fiyat artışında birinci

Türkiye’nin en büyük 4 ili arasında satılık konut fiyatlarının bir yılda en fazla yükseldiği il Ankara oldu. Ankara’da nominal fiyat artışı %33,6 olurken, reel bazda %2,0’lik bir artış yaşandı. Başkentte konut metrekare fiyatı 34 bin 55 TL’ye, ortalama konut fiyatı ise 4,4 milyon TL’ye yükseldi. İstanbul’da fiyatlar nominal olarak %29,3 artarken enflasyon etkisinden arındırıldığında fiyatlarda %1,3 düşüş gözlendi. İstanbul’da konut metrekare fiyatı 57 bin 874 TL, ortalama konut fiyatı ise 6,6 milyon TL oldu. İzmir’de satılık konut fiyatları yıllık bazda %24,8 nominal artış gösterirken reel olarak %4,7 geriledi. İzmir’de ortalama konut metrekare fiyatı 48 bin 154 TL, ortalama konut fiyatı ise 6,0 milyon TL olarak kaydedildi. Bursa’da ise yıllık nominal değişim %25,9 olurken reelde %4,5 düşüş yaşandı. Bu ilde ortalama metrekare fiyatı 32 bin 294 TL, ortalama satış fiyatı ise 4,3 milyon TL.

Türkiye genelinde kiralar %26,2 arttı

Endeksa’nın güncel verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları yıllık bazda %26,2 yükselirken aylık bazda ise aynı kaldı. Enflasyon etkisinden arındırılmış verilere göre kiralar bir yılda reel olarak %3,6 bir önceki aya göre ise reelde  %0,8 düşüş kaydetti. Türkiye genelinde konutların ortalama metrekare kira fiyatı 229 TL, ortalama kira ise 25 bin 380 TL seviyesinde.

Konut fiyatları şubatta yıllık yüzde 30,8 arttı
Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem
Merkez Bankası’ndan yeni kur kararı: Ayrıntılar belli oldu
Otoyol ve köprülere “dinamik fiyatlandırma” modeli geliyor: Geçişler ucuzlayacak
Son 141 yılın en sıcak ocak ayı bu yıl oldu
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Hansgrohe Group, The Water Studio İstanbul’u Maslak Square’e Taşıyor
Sonraki Makale Türk inşaat sektörünün ihracattaki can damarı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Savur GYO (SVGYO) 1,1 Milyar Tl’lik Halka Arzla Borsaya Geliyor
Sektörden
24 Şubat 2026
Albayrak Beton’dan 250 milyon TL değerinde yeni yatırım
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Luxera GYO halka arz oluyor Talep toplama tarihleri 2-3-4 Mart
Sektörden
24 Şubat 2026
Kürşat Tuncel “Gayrimenkulde Boşluğa Değil, Süpürülebilir Alana Yatırım Yapın”
Sektörden
24 Şubat 2026
35 Milyon TL’lik Yeni Eşik Daraltır mı? Değerli Konut Vergisinde Sessiz Ama Kademeli Artış Beklentisi
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?