By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Eskişehir OSB, şarj istasyonları kuruyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Eskişehir OSB, şarj istasyonları kuruyor
Sektörden

Eskişehir OSB, şarj istasyonları kuruyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 22 Aralık 2023 10:00
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Yenilenebilir enerji alanında yaptıklarıyla Türkiye’deki birçok OSB’ye örnek olan Eskişehir OSB, kendi iştiraki olan Eskişehir Endüstriyel Enerji A.Ş. bünyesinde yasal izin ve lisansları tamamlayarak, hem çevre dostu olan elektrikli araç kullanımını teşvik etmek hem de elektrikli araç kullananlara hizmet vermek üzere 51 şarj istasyonu kurdu.

Yerli otomobil TOGG’un yarattığı ivmeyle trafikteki elektrikli araç sayısının hızlı arttığına işaret eden Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bu büyümenin süreceğini, bunun için gerekli yatırımları şimdiden yapmaya başladıklarını söyledi.

Nadir Küpeli, “2023 Ocak-Ekim dönemi verilerine bakıldığında, geçen yıl 5 bin 522 elektrikli otomobilin trafiğe kaydedildiği görülürken, bu yılın 10 ayında yüzde 716 artışla 45 bin 50 elektrikli otomobilin trafiğe kaydının yapıldığı görüyoruz. Geçen yıl 10 aylık dönemde elektrikli otomobillerin toplam içindeki payı yüzde 1,2 iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 5,9’a yükselmiş durumda. Artık trafiğe kaydedilen her 9 otomobilden 1’i elektriklilerden oluşuyor” dedi.

Türkiye’de elektrikli binek araç satışlarının 2032’ye kadar yıllık ortalama yüzde 60,8 büyümesi ve bu araçların binek araçlar içindeki pazar payının yüzde 30,4’e ulaşmasının beklendiğini açıklayan Küpeli, şöyle dedi: “Hali hazırda Türkiye’de sayısı düşük olan ticari elektrikli araçların satışlarında da birkaç yıl içinde önemli bir artış yakalanması, teşviklerin iyileştirilmesi ve şarj altyapısındaki genişlemenin elektrikli araç satışlarındaki büyümeyi desteklemesi bekleniyor. Milli otomobilimiz TOGG’un üretiminin de 2030’a kadar bir milyon adede ulaşması piyasaya çok ciddi bir canlılık katacaktır. Dünya ortalamalarına baktığımızda her 10 elektrikli araca bir şarj ünitesi ihtiyacını görüyoruz. Bu da 1 milyon araç için en az 100 bin civarında şarj ünitesi ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.”

“EEE Energy” uygulaması geliştirildi

Güçlü bir şarj ağı altyapısının, elektrikli araç ekosisteminin gelişmesi için en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Küpeli, “İşte bu büyük pazara hitap edebilmek amacıyla hızla artan şarj istasyonu talebi konusunda adım atarak, Eskişehir ve çevre iller özelinde ciddi şarj istasyonları kurmaya başladık. Aralık 2022 tarihinde yetki lisansımızı aldıktan sonra hızla istasyonları kurmaya başladık ve 51 adet elektrikli araç şarj istasyonumuzu hızla devreye aldık. 51 cihazımız şu anda aktif bir şekilde kullanılabilir durumda. Yoğun talep olan bölgelere cihazlarımızı hızla taşıyıp kullanıma hazır hale getirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıca “EEE Energy” uygulaması geliştirdiklerini ve cep telefonu uygulama marketlerinden indirilip, istasyonlarda kullanılır hale getirdiklerini belirten Küpeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en yeşil OSB’si unvanına sahip olan Eskişehir OSB olarak, hem sıfır karbon salınımlı ve çevre dostu olan elektrikli araç kullanımını teşvik etmek hem de elektrikli araç kullananlara hizmet vermek üzere yola çıkarak, bu alanda da ilklerden birini gerçekleştirdik. Uzun yıllar boyunca Eskişehir OSB’de yatırımcılar için en büyük maliyet olan enerjiyi ucuzlatmak ve olası enerji açıklığını azaltmak için yenilenebilir enerji alanında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda Eskişehir OSB sınırları içinde 1 megawatt gücünde güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik güneş enerji santralleri de (GES) kurduk. Eskişehir OSB içerisinde güneş enerjisinden elektrik üretecek olan ve Eskişehir OSB’nin iştiraklerinden olan EEE A.Ş’nin öz kaynaklarıyla kurulan GES üretimlerini sürdürüyor.”

Sakarya’da ulaşım ihalesi düzenlenecek
İstanbul’da aşılama rekoru!
Kocaeli Çayırova’da kaçak yapıya af yok!
Zaman tüneli gibi kent: Attuda
Apple, iPhone’da reklam göstermeye başlayacak
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Arçelik-LG, 2023 yılında 1 milyon ev tipi klima üretti
Sonraki Makale Sarıyer’de ev fiyatına Manchester’da daire
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Binghatti Ödülleri’nin Ülke Şampiyonu Türk Şirket “Woven Global” Oldu!
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Bakan Kurum’dan tasarruf finansmanı açıklaması! ‘Taksitlerle ev veya araba alınabilecek’
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
Murat Kurum açıkladı: 10 soruda Emlak Katılım Tasarruf Finansman nedir?
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Meteoroloji açıkladı: 12 Eylül 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Emlak Dünyası
12 Eylül 2025
12 Eylül 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
12 Eylül 2025
Öğrenci olmak lüks oldu: Üniversiteye başlama maliyeti 100 bin TL’yi aştı!
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
TMSF Can Holding’e kayyum olarak atandı
Ekonomi Haberleri
12 Eylül 2025
Akven İnşaat, Yeni Projesi “Nexus” İçin Ön Talep Sürecini Başlattı
Emlak Haberleri
12 Eylül 2025
Hükümetten vatandaşa dev proje: Faizsiz ev almada yeni dönem!
Ekonomi Haberleri
11 Eylül 2025
Ankara’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Sektörden
11 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?