By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Gayrimenkul Sektöründe 2025 Yılı, Piyasanın Arz ve Talebinin Birbirine Yaklaşabileceği Bir Yıl Olacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Gayrimenkul Sektöründe 2025 Yılı, Piyasanın Arz ve Talebinin Birbirine Yaklaşabileceği Bir Yıl Olacak
Emlak Haberleri

Gayrimenkul Sektöründe 2025 Yılı, Piyasanın Arz ve Talebinin Birbirine Yaklaşabileceği Bir Yıl Olacak

Emlak Manşet
Son güncelleme: 28 Ocak 2025 12:38
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı,  2024 senesinin gayrimenkul sektörü açısından sakin olduğu bir sene olduğunu belirterek, 2025 yılının fiyatların çok aşırı gitmediği, piyasanın arz ve talebinin biraz daha birbirine yaklaşabileceği bir yıl olacağını öngördüklerini açıkladı.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı,  2024 senesinde gayrimenkul sektöründe alım ve satımların bir önceki yıldan çok da farklı gerçekleşmediğini vurgulayarak, “Krediler son derece zorlayıcıydı. Faizlerin yüksek olması alıcı ve satıcıyı birbirinden uzaklaştırdı ve alım satım nakit gerçekleşti. Ülkemizde ne olursa olsun aylık ortalama 115 bin konut satılıyor. Ayda bazen 120 bine kadar çıkabiliyor bu rakam. Satışların yüzde 45’i ilk altı ayda yapılıyor, ikinci altı aylarda ise daha yoğun dönemler yaşıyoruz. 2024 yılında konutların fiyat artışlarına baktığımızda enflasyonun gerisinde kaldığını gördük. Merkez bankası verilerine göre Fiyatlar yine yüzde 29 arttı ama sonuçta ortalama enflasyonun gerisinde kaldı. Kiralara baktığımızda ise kira artışlarının yüzde yüze yakın olduğunu görüyoruz. Çünkü enflasyonist ortamlarda kiraların beklenenden fazla artırılması yıl içinde değer kaybı olacak diye bir düşünce olmasından kaynaklanıyor. Ama son bir aydır da kiraların artışının durulduğunu görüyoruz.” dedi.

Gayrimenkul sektörü için 2025 yılını değerlendiren Yazıcı, “Sektör açısından 2025 yılı daha zor bir sene olmayacak çünkü en zoru geçirdik diye düşünüyorum. Mülkünü kiraya vermek isteyenlere önerim kirayı ödeyebilir kiracı bulmak önemli, rakamlarını değerlendirirken öyle bakmak gerekli. Kira ödemelerinde problemler çok yoğun ve birikti, 2025 yılı bu sorunların mahkemelerde ki yığınların çözümlenmesi gereken bir yıl olacak. Konut kredi hacmi büyüklüğü 2024’de takribi yüzde 12 kadar arttı, bu sene faizler gerilerse biraz daha artmasını öngörüyoruz. Öte yandan takipteki konut kredilerinde çok az da olsa bir miktar artış yaşanıyor. Türkiye dünya ortalamasının çok altında gidiyor, rakamlar çok düşük ama yukarı çıktığının sinyalini görebiliyoruz.  Dolayısıyla 2025 senesi aslında fiyatların çok aşırı gitmediği, piyasanın arz ve talebinin biraz daha birbirine yaklaşabileceği bir yıl olacak. Öte yandan biz sürekli konut yapmaktan bahsediyoruz. Türkiye’de hane halkı sayısı 3,1 kişi; toplamda yirmi üç milyona yakın da konut var ama bu konutların yeri istediğiniz yerlerde değil. Çünkü şehirlere göç ettik. Son on yıldır politikalar bizi köylerden şehirlere göç ettirdi. Köyler, kasabalar tekrar canlanmalı. Yani bütün ekonomiyi 3-5 şehre yayarak değil, başka küçük şehirlere de giderek hayatın dağıtılması gerektiğini, oradaki yapı stoklarının kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa büyük şehirleri büyüte, büyüte çok da efektif bir hale getiremeyeceğiz. Dolayısıyla yapı stokunu büyükşehirlerde büyütmek yerine, ilçelerde, kasabalarda, köylerde değişik hayat şartları, okul ve sağlık hizmetleri şartlarını geliştirmeli, nüfusu ülke geneline daha homojen yaymalıyız. İnsanların uzaktan çalışma modeli ile uzaktan çalışabilirler, kalanların da emeklilerin köylerine dönmesi gibi modeller geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa büyükşehirlerde sonsuza kadar konut yapamayız, bu gerçekçi değil.” diyerek sözlerini bitirdi.

Türk müteahhitler için yeni fırsat geliyor
Polat Gayrimenkul, Macaristan’ta Üçüncü Projesine İmza Atıyor
BUSKİ şubesi karantinaya alındı
Bursa’da Yatırım Yapılacak Bölgeler
Akyapı’dan Sanayi Konseptli Ticarethane Projeleriyle Üretime ve İstihdama Büyük Destek
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Yangın Anında Üst Katta Kalanlar Ne Yapmalı?
Sonraki Makale 71 bin liraya satın aldı sonrasında şoke oldu! Tek isteği tatildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Konut fiyatında reel düşüş serisi 19 aya yükseldi
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Ücretli çalışan sayısı sanayide azalırken inşaatta arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliği mevzuatlarında değişiklik
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İklim krizinin AB’ye faturası kabarıyor
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Evin fiyatı 2 milyar TL: Vergisi bile 26 milyonu geçiyor! Gören şaşırıyor
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 16 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Akiş GYO, 20’nci yılını özel bir sergiyle kutluyor
Emlak Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?