By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Havalimanı metrosunda kasım ayında test sürüşlerini başlatacağız
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Havalimanı metrosunda kasım ayında test sürüşlerini başlatacağız
Ekonomi Haberleri

Havalimanı metrosunda kasım ayında test sürüşlerini başlatacağız

Emlak Manşet
Son güncelleme: 6 Eylül 2021 12:53
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüpsultan-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesi Kağıthane İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı olarak İstanbul’un altyapı ve ulaşım alanındaki gelişimine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, “Yatırımlarımızı, yalnızca bugün için değil, gelecek kuşaklara da hizmet edecek şekilde tasarlayarak bir bir hayata geçiriyoruz. Özellikle toplu ulaşımda son günlerde yaşanan sıkıntılar, İstanbul’un ulaşım meselesinin, birilerinin keyfine bırakılacak bir konu olmadığını bir kez daha gösterdi. Milletimiz müsterih olsun; bizim ne İstanbul’un ne de tek bir vatandaşımızın mağdur edilmesine tahammülümüz olamaz” diye konuştu.

İstanbul’da 103.3 kilometrelik raylı sistem inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“İşletmede olan 80 kilometrelik raylı sistem hattı ile birlikte Bakanlığımız tarafından İstanbulluların hizmetine sunulan raylı sistem uzunluğu toplamda 183,3 km’ye ulaşacak. Bugün itibarıyla İstanbul’un raylı sistem ağının toplam uzunluğu 251 kilometre; ayrıca yapımı devam eden 7 ayrı metro hattımızın uzunluğunun toplamı 103,3 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye yükselecek. Mega kentte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın sorumluluğunda devam eden ve toplam uzunlukları yaklaşık 103,3 kilometre olan 7 raylı sistem projemiz var. Bunlar Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistemi ve Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Dönüşüm Projeleridir. Projelerimizin hepsi tamamlandığında, İstanbul’un raylı sistem hattının yarısından fazlası Bakanlığımız tarafından yapılmış olacak. Bu gurur, ‘hizmet siyaseti’ yolundan bir an olsun ayrılmayan bizlere nasip olacak inşallah.”

Havalimanı metro hattı ile ilgili son durumu da paylaşan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hava yolu trafiğinde küresel bir “hub” olma iddiamızı destekleyen İstanbul Havalimanımızla birlikte Göktürk , Kemerburgaz, kağıthane, Beşiktaş a ulaşan 37,5 kilometre uzunluğundaki bu metro hattımız, 9 istasyondan oluşuyor. Projemizde bugüne kadar; 76 bin 509 metre tünel açarak, tünel çalışmalarımızı tamamladık. 1 milyon 518 bin 322 metreküp beton dökerek, beton işlerinin yüzde 97.5’ini bitirdik. 74 bin 20 kilometre ray montajı yaparak, bu işleri de yüzde 96,6 oranına ulaştırdık. İstasyonlarımızda 154 bin 448 metrekare kapalı alan oluşturduk. Aynı anda 10 adet TBM ile Türkiye’nin en fazla tünel açma makinesi kullanılan projesini yürüttük. Son TBM’in çalışmalarını 10 Mayıs 2020’de tamamlayıp, Gayrettepe istasyonuna ulaştık. 8 Eylül 2020’de ilk trenlerimizi raylara indirdik. Kasım 2021’de de, bu noktada, ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız. Bizi gururlandıran başka bir husus da araç temininde maksimum oranında yerlilik şartı uygulamamızdır. Metro hattımızda kullanılacak 136 aracın en az yüzde 60 oranında yerli olacağı projede, yerli motorlar da kullanılacak. Metro hattımız, ince işleri devam eden Kağıthane İstasyonu’muzda yüzeyden Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’na entegre olacak. Gayrettepe istasyonunuzda da Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosuna entegre olacak. Ayrıca yapımı bakanlığımız tarafından devam eden Arnavutköy, Başakşehir, Halkalı metrosu ile Küçükçekmece Marmaray a kadar devam edip metro hattımız 70 Km ye ulaşacak.
Hattımızda işletilecek trenler, önce otomatik, ardından da sürücüsüz çalışacak ve saatte 120 kilometre gibi rekor bir kentiçi raylı sistem hızına ulaşacak.
Yani ülkemizin en hızlı metrosu olacak Tek yön yolcu kapasitesi saatte 38 bin 400 olarak planlanan hat üzerinden günde 600 binin üzerinde yolcu taşınacak. Projenin toplam ilerleme oranının yüzde 91,86olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum.”

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılmasıyla ciddi bir tasarrufun da sağlanacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Şöyle ki, metro hattının tamamlanmasıyla birlikte 2022-2041 arası işletmesinde, karayolu bakım ve işletmesi açısından 45 milyon 133 bin euro, çevreye ve sağlığa duyarlı politikalarımıza uygun olarak, hava kirliliğinin azalması ve çevreye katkı açısından 247 milyon euro, zaman bakımından da 2 milyar 312 milyon euro kazanç elde edilecek. Metro hattımızın 20 yıllık işletme vizyonundaki ekonomik getirisi yaklaşık 2 milyar 639 milyon euro olacak” diye konuştu.

Yılın 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı
İki ilde acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de
Enflasyon endişesi TL’yi vurdu
İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 6 artış gösterdi
Halk GYO 2021 Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Ziraat Bankası’nın Gayrimenkul Satışlarını Turyap Yapacak
Sonraki Makale Neden Gece Hep Aynı Saatte Uyanırız?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konut satışları 2026’ın ilk ayında düştü
Emlak Dünyası
20 Şubat 2026
AFAD duyurdu: Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Meteoroloji uyardı: Batı’da sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konutta ve kirada reel düşüş sürüyor! İstanbul ve Ankara ayrıştı, İzmir geriledi
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Bakan Kurum’dan ünlülere ‘Bu Başarı Türkiye’nin’ teşekkürü
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Bill Gates göl manzaralı evini 1 haftada sattı
Emlak Haberleri
20 Şubat 2026
Gözde turizm kentinde saat 20.00’den sonra alkol satışı yasaklanıyor
Emlak Turizm
20 Şubat 2026
133 mağaza kapatan lüks marka devi 100 taneyi daha gözden çıkardı
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Yüzde 67’nin Üzerinde Artış Konutta Erişilebilirlik İçin Yeni Adımlar
Emlak Haberleri
19 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?