Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul Tahkim Merkezi ile İsviçre Tahkim Merkezi işbirliğine gidiyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > İstanbul Tahkim Merkezi ile İsviçre Tahkim Merkezi işbirliğine gidiyor
Sektörden

İstanbul Tahkim Merkezi ile İsviçre Tahkim Merkezi işbirliğine gidiyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 1 Temmuz 2022 15:03
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) uluslararası arenada önemli bir iş birliğine daha imza attı. Avrupa’nın ve dünyanın saygın tahkim kurumlarından İsviçre Tahkim Derneği (ASA) ile İstanbul Tahkim Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, imza seremonisinde yaptığı konuşmada, “ASA ile işbirliği protokolüne attığımız imzalar İstanbul Tahkim Merkezi’nin uluslararası güvenilirliği ve tanınması açısından çok önemli bir aşamadır.” mesajını verdi.

İstanbul Tahkim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve Genel Sekreter Av. Yasin Ekmen’in ev sahipliğinde düzenlenen imza seremonisine, İsviçre Tahkim Derneği’ni temsilen Genel Sekreter Korinna von Trotha ve ASA Divan Üyesi Dr. Xavier Favre-Bulle katıldı.

İki tahkim merkezi arasında iş birliği sürecini başlatan protokol ISTAC Başkanı Ziya Akıncı ve ASA Genel Sekreteri Korinna von Trotha tarafından imzalandı. Attıkları imzalarla iki tahkim merkezi arasında önemli bir işbirliği dönemini başlattıklarını söyleyen Akıncı, şunları kaydetti: “Sadece İstanbul Tahkim Merkezi için değil Türkiye için çok önemli bir gündeyiz. Bu iş birliği iki açıdan önemli; öncelikle Türk tarafların dahil olduğu uluslararası tahkimlerin hemen hemen hepsinde İsviçreli hakemler görev yapıyor. Dolayısıyla İsviçre Tahkim Merkezi ve İsviçreli hakemlerle böyle bir zeminde yakın ilişki kurmak hem İstanbul Tahkim Merkezi için hem hukuk ve iş dünyamız için çok önemli. İkinci önemli husus; İsviçre dünyanın en çok tahkim yapan ve en önemli tahkim ülkelerinden biri. Ve İsviçre Tahkim Merkezi ile böyle bir iş birliği anlaşması imzalamamız İstanbul Tahkim Merkezi’nin uluslararası güvenilirliği ve tanınması açısından çok güzel bir gelişme olmuştur. Bundan sonra ISTAC ve ASA ortak faaliyetlerde bulunarak karşılıklı olarak tahkimin gelişmesi ve uluslararası standartlarda gerçekleşmesi bakımından dayanışma içerisinde olacaklardır. Hakemlerimizin ve avukatlarımızın milletlerarası standartlarda tahkimi öğrenmeleri, geliştirmeleri ve uygulamaları için bilgi alışverişine dayalı ortak seminerler, eğitim programları, çalıştaylar düzenleyeceğiz. İsviçre ile aynı hukuku uyguladığımız düşünüldüğünde, imzaladığımız protokol Türk hukukçuları açısından çok büyük fırsatlar yaratacak. Dünyanın en güvenilir tahkim merkezlerinden biri olan ASA ile bu iş birliğini ISTAC’ın objektifliğini göstermesi açısından da çok önemsiyoruz.”

“Tecrübelerimizi paylaşmaktan çok mutlu olacağız”

İsviçre Tahkim Merkezi Genel Sekreteri Korinna von Trotha da İstanbul Tahkim Merkezi ile işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, kendi ülkelerinin tahkim tecrübesine ve ‘İsviçre tahkim ekolü’ne atıfta bulundu. İsviçre’de birçok tahkim merkezinin birleşme yoluna gittiğine ve bu sürecin yarattığı ülke tahkim kültürüne dikkat çeken Korinna von Trotha şöyle konuştu: “İsviçre’de tahkim merkezlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan ASA böylece çok güçlü bir tahkim merkezi haline geldi ve ülkenin tahkim merkezi olarak bölgesel gücünü de arttırdı. İsviçre Tahkim Derneği ASA, bu işbirliği anlaşması sonucu ISTAC’la birlikte pek çok organizasyonu birlikte gerçekleştirecek. Merkezimizin bu tecrübelerini Türk meslektaşlarımızla paylaşmaktan çok mutlu olacağız.”

İstanbul Tahkim Merkezi uluslararası saygınlığı olan tahkim kurumları ile iş birliği hedeflerini adım adım pratiğe aktarıyor. ISTAC henüz çok genç bir tahkim merkezi iken, 2017 yılında Lahey merkezli Daimî Tahkim Divanı PCA (Permanent Court of Arbitration) ile iş birliği anlaşması gerçekleştirmişti.

Ayrıca İstanbul Tahkim Merkezi 2018 yılında Katar Uluslararası Tahkim Merkezi (QICCA), 2019 yılında Kırgızistan Tahkim Merkezi ve 2021 yılında Hong Kong Uluslararası Tahkim Merkezi (HKIAC) ile iş birliği protokolü imzalamıştı.

Meteoroloji yarın için uyardı!
Adana’da 3.7 büyüklüğünde deprem!
Konut Satın Alınabilirlik Endeksi Yüzde 23 Oranında Azaldı
Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 44 milyon 252 bini geçti
İstanbul’da Milli Emlak İl Müdürlüğü’ne operasyon!
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Meteorolojiden 12 kente sağanak uyarısı
Sonraki Makale Japonya’da aşırı sıcaklar nedeniyle 17 kişi öldü
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Deprem bölgesinde istihdam tüm sektörlerde afet öncesindeki seviyeyi aştı
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
İnşaatlarda kalifiye eleman eksikliği maliyetleri artırıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Albayrak Beton: Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı.
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Konut Kredisi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Tiny House Ev Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Emlak Değerlemesi Nasıl Yapılır?
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Ekonomi ve siyaset gündemi – 17 Haziran 2025
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
Resmi Gazete’de bugün (17.06.2025)
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?