By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul’da vaka sayısı salgının başından bu yana en düşük seviyede
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > İstanbul’da vaka sayısı salgının başından bu yana en düşük seviyede
Emlak Gazetesi

İstanbul’da vaka sayısı salgının başından bu yana en düşük seviyede

Emlak Manşet
Son güncelleme: 15 Nisan 2022 10:50
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

“11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” kapsamında Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenen “Covid-19 Pandemisi ve Kalp Sağlığı Sempozyumu”na katılan Memişoğlu, kentteki Covid-19 vakalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Memişoğlu, “Bilim dünyasında, artık bu salgın bitecek mi bitmeyecek mi mayıs itibarıyla bence bir karar verilecek gibi gözüküyor. Ama şu ana kadar, İstanbul’da da Türkiye’de de sayılar çok azaldı. Şu anda İstanbul’da Covid-19 başlangıcından itibaren en düşük vaka sayısındayız.” ifadelerini kullandı.

Salgının şu anda gündemden çıktığını belirten Memişoğlu, “İnşallah aklımızdan da çıkarır hale geliriz” temennisinde bulundu.

“TÜRKİYE’NİN EN ZEKİ, EN ÇALIŞKAN, EN ÖZVERİLİ SAĞLIK ORDUSUNA SAHİBİZ”
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sempozyumda ise pandemi sürecinde bürokratik mücadele başlığını ele aldı.

Dünyada ilk Covid-19 vakası ilan edildikten sonra Türkiye’de alınan önlemlerden bahseden Memişoğlu, ilk vaka görüldüğü günden bugüne dek İstanbul’da yürütülen mücadeleyi de anlattı.

Memişoğlu, aşının ilk uygulandığı gün, salgınla mücadelenin başarıyla sonuçlanacağından emin olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin aşı konusunda uyum gösterdiğini belirten Memişoğlu, şu anda 3’üncü doz aşı uygulamasının neredeyse yüzde 80’e geldiğini, bunun da toplumun ne kadar uyumlu olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Türkiye’nin en değerli, en kaliteli, en yetenekli insanlarının sağlık sektöründe olduğunu söyleyen Memişoğlu, şunları kaydetti: “Covid-19 esasında, Türkiye’nin bu avantajını kullanmasını sağladı. Bizler en zeki, en çalışkan, en özverili sağlık ordusuna sahibiz. Bu avantajımızı Covid’de kullandık. Sizlerin çabası, özverisi, çalışkanlığı, iş bitirme özelliği olmasa Covid’de hiçbir başarı elde edilemezdi. Esasında dünya da bunu gördü. Şu anda sağlık turizmi konusunda insanlar Türkiye’ye inanılmaz bir talepkar duruma gelmiş durumda. Sadece son 6 ayda sağlık turizmi kapsamında 30 bin İngiliz vatandaşı Türkiye’ye geldi.”

Memişoğlu, salgın sürecinde, sadece İstanbul’da bir günde 437 bin aşı yapabilecek kapasiteleri olduğunu gördüklerini anlatarak, hizmette hiçbir sıkıntıları olmadığının altını çizdi.

İki konuyu daha geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, şöyle devam etti: “Birincisi sağlık bilgimiz bilimsel anlamda çok iyi ama bilimsel olarak sağlık bilgisi de üretmemiz gerekiyor. Sağlık bilgisi üretecek -özellikle üniversiteler, akademik camialar için söylüyorum- ortamları, finansmanları sağlamamız gerekiyor. Yani, başka yerlerin bildiği bilgiyi bilmek değil, kendimizin ürettiği bilgiyi de sağlıkta üretebilmemiz gerekiyor. Yeni hastalık tedavileri, yeni hastane yöntemleri… İkincisi, sağlık teknolojisi de üretmemiz gerekiyor. Neden Kayseri Erciyes Üniversitesi aşıyı üretti de diğer üniversitelerimiz üretemedi? Çünkü 10 sene önce, kırım kongo kanamalı ateşine karşı aşı çalışması için büyük bir laboratuvar kuruluyor. Bu laboratuvarı da insan gücü olarak hepsi destekliyor. 10 sene önceki yatırım sayesinde esasında o aşı bulunuyor. Bilgiye, bilime yatırım, insana ve fiziki yapıya, altyapıya yatırım ve bunların uzun süre harmanlanarak olgunlaşma süreci olmadan olmuyor.”

“KALP, SALGINDA EN ÇOK SEKTEYE UĞRAYAN HASTALIK GRUBU”
Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali de kalp sağlığının salgında en çok sekteye uğrayan ve vatandaşlar tarafından ötelenen hastalık grubu olduğunu ifade etti.

Normalleşme süreciyle bu hastalık grubundakilerin yoğun talebiyle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Kırali, bu süreci de başarıyla yürüteceklerini düşündüğünü kaydetti.

Yargıtay’dan mirasta ‘hayırlı evlat’ kararı
Rapor sonucu ortaya koydu: Yatırım yapmayı düşünenlerin neredeyse yarısı gayrimenkulü tercih ediyor
Rönesans Holding’den iddialara ilişkin açıklama
30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan marşla kutlanacak
Meteoroloji saat verip uyardı! 1 hafta sürecek: Kar, sağanak, sis
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Resmi Gazete’de bugün (15 Nisan 2022)
Sonraki Makale Su altı dronu kirliliğin boyutunu görüntüledi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Savur GYO (SVGYO) 1,1 Milyar Tl’lik Halka Arzla Borsaya Geliyor
Sektörden
24 Şubat 2026
Albayrak Beton’dan 250 milyon TL değerinde yeni yatırım
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Luxera GYO halka arz oluyor Talep toplama tarihleri 2-3-4 Mart
Sektörden
24 Şubat 2026
Kürşat Tuncel “Gayrimenkulde Boşluğa Değil, Süpürülebilir Alana Yatırım Yapın”
Sektörden
24 Şubat 2026
35 Milyon TL’lik Yeni Eşik Daraltır mı? Değerli Konut Vergisinde Sessiz Ama Kademeli Artış Beklentisi
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?