Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İzmir’de kamu kurumları öğrencilerin konaklaması için açılacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > İzmir’de kamu kurumları öğrencilerin konaklaması için açılacak
Emlak Gazetesi

İzmir’de kamu kurumları öğrencilerin konaklaması için açılacak

Emlak Manşet
Son güncelleme: 24 Eylül 2021 09:25
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, öğrencilerin barınma sorununa ilişkin açıklama yaptı. Köşger, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılama amacıyla kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri gibi alanları ücretsiz olarak bir ay öğrencilere tahsis edeceklerini açıkladı.

Köşger, ihtiyaç sahibi kız öğrenciler öncelikli olmak üzere, İzmir Valiliği hesaplarından paylaşılacak telefon numarası ve İzmir Valiliği bünyesinde kurulacak masa üzerinden müracaatların yapılacağını söyeledi.

“BU DÖNEM SIKINTI OLMAKSIZIN TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Vali Köşger, “Ülkemizde ve tüm dünyada devam eden pandemi sürecinin arkasından önce orta öğretimde yüz yüze eğitime başlanmıştı. Şimdi de yaklaşan eğitim-öğretim yılı dolayısıyla peyderpey üniversitelerimiz yüz yüze eğitime başlamak üzere çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıl da pandemi sebebiyle bütün şehirlerde benzer bir durum yaşanmıştı. Örgün öğretime geçilmediği için yurt ihtiyacı ve buna benzer konaklama ihtiyacı geçen yıl da çözülmemişti. Dolayısıyla birikimli bir şekilde bu seneye aktarılmış oldu. Bu sene kazanan öğrencilerimizle birlikte tüm şehirlerde benzer bir sıkıntı hali olduğu anlaşılıyor. İzmir’de buna yönelik bir çalışma yürütülüyor. Arkadaşlarımızla bugün ortaya çıkması muhtemel sıkıntıyı bertaraf etmek üzere bünyesinde misafirhane olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Şunu size rahatlıkla söyleyebilirim; İzmir’de bu dönem herhangi bir sıkıntı olmaksızın bu sürecin atlatılması için gereken tedbirleri alıyoruz” dedi.

Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bütün kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri, öncelikle ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilerimizden başlamak üzere erkek öğrencilerimize yönelik de çalışmalar devam ediyor. Balçova Termal Otel’den başlayarak bütün Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri, SGK’nın, DSİ’nin ve buna benzer kamu kuruluşlarımızın misafirhanelerindeki kapasiteler öğrencilerimizin geçici konaklaması için tahsis edilecek. Bununla ilgili telefon numarası duyurulacak.

Valiliğimiz bünyesinde de bir masa oluşturulacak ve öğrencilerimizin müracaatlarını alarak kazandıkları okula en uygun lokasyondaki misafirhaneye veya öğrenci yurduna yönlendireceğiz. İleriye yönelik ihtiyaç duyulursa başka çözümler de getirilecek ancak ilk anda öğrencilerimizin kalabilecekleri belli miktarda yatak kapasitesi oluşturulmuş oldu. İlimizde 12 bin özel yurt kapasitesi var. Bu yurtların da henüz dolmadığını ifade edebilirim. 9 bin civarında kapasite dolmuş değil. Oralar da kullanıldığı bu süreci sıkıntı olmadan süreci atlatabileceğimizi düşünüyorum.

Barınma süresinin şimdilik bir aylık olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Bir aylık barınma süresi ücretsiz olacak. Bir aylık süre sonunda duruma bakacağız. Buradan şu çağrıda da bulunmak istiyorum; bu sadece ülkemizdeki bir durum değil. Pandemi her ülkenin başında. İzmir’de ilaveten depremin oluşturduğu ekstra problem de var. Bütün aktörlerin bu durumu göz önünde bulundurarak soruna çözüm olma noktasında gayret sarf etmesini iletiyorum. Bütün arkadaşlarımız elindeki imkanlarını seferber etsin ve bu çocuklarımızın açıkta kalmaması için gereken seferberliği başlatalım” diye konuştu.

“VALİLİK ÜCRETİ ÖDEMEYE HAZIR, YETER Kİ YER BULUNSUN”

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda ile uyarı
İşsizlik maaşı için yeni karar: Deprem bölgesinde erken yatırılacak
Gri su kullanımı yüzde 50 tasarruf sağlıyor
Tonga’da 7,6 büyüklüğünde deprem
Japonya’da su altı volkanı patladı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Hasan Tahsin Sağır: Mülk sahiplerini doğru yönlendirmeliyiz
Sonraki Makale Ünlü antik kentin yok oluş sebebi anlaşıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?