Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Japon Fanuc, Anadolu’ya test merkezleri açacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Japon Fanuc, Anadolu’ya test merkezleri açacak
Sektörden

Japon Fanuc, Anadolu’ya test merkezleri açacak

Emlak Manşet
Son güncelleme: 9 Ekim 2023 09:12
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Geçen yıl dünyada 195 milyar dolara ulaşan endüstriyel otomasyon pazar büyüklüğü, yüzde 9 oranındaki yıllık bileşik büyüme oranıyla 2023’ü 223 milyar dolarla kapatması hedefleniyor. Otomasyon sektörünün 2030’a kadar ise büyüklüğünün 459 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Vizyon 100 Platformu’nun Cumhuriyetin 100’üncü yılı temasıyla düzenlediği Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, endüstriyel otomasyon sektörünün önümüzdeki 10 yılda daha da büyüyeceğini söyledi. Yiğit, fabrika otomasyonu üreticilerinden Japonya merkezli Fanuc’un da, Türkiye’deki yatırımlarını sürdüreceğini kaydetti.

Verimli ve sağlıklı büyüme hedefi

Türkiye’nin Fanuc için çok iyi bir pazar olduğunu belirten Alper Yiğit, “Gelişmiş ülkelerdeki otomasyon endüstrisi Türkiye ile kıyaslandığında Fanuc’un buraya yatırım yapması daha anlamlı.

Çünkü biz verimli ve sağlıklı büyümek istiyoruz. Bunun için de Türkiye’deki yatırımlarımıza ayrı bir önem veriyoruz” dedi. Özellikle bir Japon firmasının farklı yerlere, ülkelere bina yatırımı yapmasının kolay olmadığının altını çizen Teoman Alper Yiğit, “Fanuc, otomasyonu kendi fabrikalarında kullanıyor.

Çin’e, Tayvan’a gitmeye ihtiyaç duymuyor. Ancak Türkiye gelişen dinamik bir pazar. Farkındalık da ciddi şekilde artıyor. Şimdi Türkiye’deki yatırımlarımızı Anadolu’ya yoğunlaştıracağız. Kayseri, Konya ve Bursa önceliğimiz olacak. Çünkü bu yerlerde sanayi var. Buralarda ürünleri ve uygulamaları gösterebileceğimiz test merkezleri açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Yarının sanayicileri gençler”

Teoman Alper Yiğit, Sancaktepe’de 300 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdikleri teknoloji merkezlerine Mart 2024’te taşınacaklarını kaydetti. Bu merkezde sanayiciye üretim proseslerini dokunarak ve uygulayarak anlatmak istediklerini ifade eden Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Burası ürünlerimizi çalıştırıp sergileyeceğimiz ve sektöre nitelikli eleman yetiştireceğimiz bir gösterim alanı ve uygulama merkezi olacak. Sadece sanayiciye değil üniversitedeki gençlere de dokunacağız.

Çünkü üniversiteden mezun olan bir gencin ne yapacağını bilememesi kadar bu ülkeye zarar veren bir şey yok. Bu şekilde zaman ve para kaybı yaşıyoruz. Zaten buna çok tahammülü olan bir ülke de değiliz. Yaptığımız bu merkezde teoriden çok pratik şekilde sanayiciyle üniversiteliyi buluşturma amacındayız. Çünkü yarının sanayicileri bu gençler olacak.”

Türk yöneticiler dünyada daha değerli olacak

Vizyon 100 Platformu Kurucusu Berkay Güner, özel sektör bazında Türkiye GSYH’nin yüzde 75’ni oluşturan kurumların yöneticilerinin katıldığı Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin, önümüzdeki yıldan itibaren global kurumların üst düzey yöneticilerini de ağırlamayı hedeflediğini söyledi. Güner, “Özellikle global şirketlerin ve global yatırımcıların dünya yöneticileri bu zirvede yer aldıkça; ülkemizin çekim gücüne katkı sağlanacak.

Şirketlerimizin ve girişimlerimizin değerleri artacak. Türk yöneticiler dünya çapında daha da değerli hale gelecekler” dedi. Etkinlikte sanayi ve üretim, perakende, finans ve ödeme sistemleri, teknoloji ve altyapı, insan ve sağlık, ulaşım ve otomotiv, kargo ve lojistik ve girişimcilik olmak üzere 8 ana başlık ele alındı ve “Dijital CEO / Gelecek 100 Yıl / 2023” başlıklı kitabı katılımcılara basılı olarak sunuldu.

İstanbul’da sel nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi
Türkiye İMSAD ‘Temmuz 2020 Sektör Raporu’ açıklandı
Kahveye yatırım yapan kazandı; fiyatı bir ayda yüzde 100 arttı
Binlerce insanın enkazında öldüğü Ebrar Sitesi’nin sanığı öğretmenliğe geri döndü
“Mersin Teknopark, savunma sanayinde çekim merkezi oldu”
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Halka arzı onaylanan Dofer Yapı gelirini yatırımlarda kullanacak
Sonraki Makale Geri dönüşüm alanında farkındalığa ihtiyaç var
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Aden Değerleme GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin Sürdürülebilir Gelecek Sponsoru oldu
Sektörden
16 Haziran 2025
Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?
Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Meteoroloji açıkladı: 16 Haziran 2025 hava durumu raporu
Sektörden
16 Haziran 2025
16 Haziran 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
16 Haziran 2025
Galata Kulesi’nden düşen kişi hayatını kaybetti
Sektörden Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Perakende satışlarda yeniden çift haneli artış
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Müstakil Tapu Nedir?
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?