Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kasımda inşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar olarak artarken değer olarak geriledi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Kasımda inşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar olarak artarken değer olarak geriledi
Ekonomi Haberleri

Kasımda inşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar olarak artarken değer olarak geriledi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 10 Ocak 2020 14:44
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

2018 Kasım-2019 Kasım aralığında ise yıllık ihracat 21,4 milyar dolar oldu.

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Kasım ayı sonuçları açıklandı. Endeks sonuçlarına göre kasım ayında dış ticarette geçen yıldan kaynaklanan baz etkiler sona erdi. İhracatta yavaşlama yaşanırken, yılın en yüksek aylık ithalatı Kasım ayında gerçekleşti.


Kasım ayında 4,47 milyon ton ihracat yapıldı

İnşaat Malzemeleri Dış Ticaretinde İhracat Değer Endeksi kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 5,4 geriledi. İhracat Miktar Endeksi ise kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,7 arttı. İhracat Değer Endeksi kasım ayındaki gerileme ile geçen yılın kasım ayının yüzde 8,6 altında gerçekleşti. İhracat Birim Fiyat Endeksi kasım ayında bir önceki aya göre düştü. Miktarın yine yüksek olduğu kasım ayında ihracat, 4,47 milyon ton olarak gerçekleşti. İhracat değer olarak kasım ayında 1,83 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Böylece 2018 Kasım-2019 Kasım aralığında yıllık ihracat 21,4 milyar dolar oldu. İhracatta değer olarak gerileme yaşanan kasım ayında ihracat birim fiyatları 0,41 dolara indi. Geçen yılın kasım ayında ihracat birim fiyatı 0,54 dolardı.


İthalat miktarı yükseldi, birim fiyatları indi

İthalat Miktar Endeksi kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 18,8 arttı, geçen yılın kasım ayının da yüzde 12,3 üzerinde yer aldı. İthalat Değer Endeksi de kasım ayında bir önceki aya göre yükseldi. İthalat Birim Fiyat Endeksi ise kasım ayında önemli ölçüde geriledi. Kasım ayında 251,3 bin ton ile yılın en yüksek miktar ithalatı gerçekleşti. İthalatın 605 milyon dolar olduğu kasım ayında, ithalat birim fiyatları kilogram başına 2,41 dolara indi. Geçen yılın kasım ayı ithal birim fiyatı 2,60 dolardı.


İhracat birim fiyatları düşmeye devam ediyor

2019 yılı kasım ayında 8 alt ürün grubundan 6’sının ihracat birim fiyatları geçen yılın kasım ayına göre geriledi. Fiyat düşüşleri genel olarak tek haneli rakamlarda oldu. Ağaç ve ahşap ürünleri ihracat birim fiyatı değişmedi. Fiyatı artan sektör yüzde 24,1 ile prefabrik yapılar oldu. Mineral, taş ve toprak ürünleri ihracat birim fiyatı yüzde 25 düştü. Kimyasal bazlı ürünler ihraç birim fiyatı da yüzde 11,8 geriledi. Elektrikli malzemeleri ve teçhizatları ihracat birim fiyatları ise geçen yılın kasım ayına göre yüzde 2,2 düşerek en sınırlı gerileme yaşanan alt sektör oldu.

Kasım ayında 8 alt ürün grubunun 6’sının ihracatı miktar olarak ise geçen yılın kasım ayına göre arttı. En yüksek ihracat miktar artışı yüzde 46,8 ile mineral, taş ve toprak ürünlerinde oldu. Yüksek miktar artışı yaşanan diğer alt sektör yüzde 22,9 ile kimyasal bazlı ürünler oldu. Demir çelik ürünleri ihracat miktarı ise yüzde 18,4 geriledi.

Kasım ayında 8 alt ürün grubunun 6’sında ihracat değer olarak geçen yılın kasım ayına göre arttı. Kasım ayında en yüksek ihracat değer artışı yüzde 10,8 ile prefabrik yapılarda ve mineral, taş ve toprak ürünlerinde gerçekleşti. Kimyasal bazlı ürünlerin değer olarak ihracatı yüzde 8,4 yükseldi. Değer olarak ihracatı düşen alt sektörler ise yüzde 26 ile demir çelik ürünleri ve yüzde 4,2 ile yalıtım malzemeleri oldu.

Sanayi ürünleri ihracat birim fiyatları da geriledi

Türkiye sanayi ürünleri ihracatı, inşaat malzemeleri sanayi ihracatı ve inşaat malzemeleri dışı sanayi ihracatı değer endeksleri kasım ayında bir önceki aya göre geriledi. Türkiye sanayi ürünleri ortalama ihracat birim fiyatı 2018 yılı kasım ayında 1,63 dolar iken 2019 yılı kasım ayında 1,48 dolar oldu. İnşaat malzemeleri sanayi ortalama ihracat birim fiyatı 2018 yılı kasım ayında 0,54 dolar iken 2019 yılı asım ayında 0,41 dolara indi. İnşaat malzemeleri dışı sanayi ortalama ihracat birim fiyatları ise 2018 yılı kasım ayında 2,66 dolar iken, 2019 yılı kasım ayında 2,75 dolar oldu. Türkiye sanayi ürünleri ihracatı miktar endeksi geçen yılın kasım ayının yüzde 8,8 üzerinde gerçekleşti.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz devam ediyor: Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek?
TÜİK şubat ayı enflasyonunu açıkladı
ABD’de konut fiyat artış hızında yavaşlama sürdü
Otobüs bileti fiyatı yüzde 26 artışla ilk sırada
Pasaport iptali Maraş’a misilleme
ETİKETLENEN:İnşaat malzemeleriTürkiye İMSAD
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Geleceğin seyahat trendleri neler olacak?
Sonraki Makale Legrand yeniden şirket satın alacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Emlak Haberleri
16 Haziran 2025
Aden Değerleme GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin Sürdürülebilir Gelecek Sponsoru oldu
Sektörden
16 Haziran 2025
Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?
Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Meteoroloji açıkladı: 16 Haziran 2025 hava durumu raporu
Sektörden
16 Haziran 2025
16 Haziran 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
16 Haziran 2025
Galata Kulesi’nden düşen kişi hayatını kaybetti
Sektörden Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Perakende satışlarda yeniden çift haneli artış
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Müstakil Tapu Nedir?
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?