Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Konutta talep villalara kaydı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Konutta talep villalara kaydı
Emlak Haberleri

Konutta talep villalara kaydı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 27 Temmuz 2023 11:40
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İstanbul’da deprem riskinin az olduğu bölgelerde villa talebinin arttığını açıklayan Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, “İstanbul’da deprem riskinin az olduğu bölgelere ilgi fazla.

En çok Başakşehir bölgesinde villa talebi arttı. Bahçeşehir, Altınşehir’e de ilgi fazla. Deprem riskinin az olduğu bölgelerde yüksek katlara nazaran yatay mimariye talep daha çok. Villalar satılıyor, talep var. Çünkü depremin etkisi halen gitmedi. Villa talebi daha da artacak” açıklamasında bulundu.

Seçim sonrası gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri, faizlerin etkisini, yerli ve yabancıların konut talebini ve yatırım hedeflerini konuştuğumuz Abdülkadir Akkuş, seçim sonrasında yerli ve yabancı yatırımcının konut ve arsa talebinde artış görüldüğünü söyledi. Seçim sonrasında yabancı konut alıcılarının ilgisiyle satış ofislerinin hareketlendiğine işaret eden Akkuş, “Seçim öncesinde yabancı beklemeye geçmişti. Şimdi hareketlilik var.

Hem yerli, hem yabancıda. Seçim öncesi satış ofislerinde günde 1-2 kişi gelirken, şimdi günde 15-20 kişi gelmeye başladı. 400 bin dolar konut yatırımıyla vatandaşlık için gelen yabancılarda, Dubai, Suudi Arabistan, Katar, Rusya’dan gelen konut alıcıları var” diye konuştu.

Türkiye’de yılda ortalama 1.2 milyon konut satıldığına işaret eden Akkuş, “500 bini yeni üretilen, 700 bini ikinci elden geliyor. Bu 500 bin içinde yüzde 10, yani 50 bini yabancıya satılıyor. Bu yılda benim tahminim 50-60 bin yabancıya satış olur” diye konuştu.

Bütçelere yedek akçe koymalıyız

Konut sektöründe şu anda yaşanan en önemli sıkıntının finansman olduğuna işaret eden Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankaların faiz oranları çok yüksek, o nedenle düşmesi lazım. Biz, anlaşma yaptığımız bankalarla belli bir katkı payı vererek faizi belli bir oranda aşağıya çekiyor ancak bu da yeterli değil.

Finansman kaynağına erişim zorlaştı. Bir konut projesinin inşası için belli bir bütçesi var, artık o bütçe yetmiyor o projeye. Oranlar yükseldi, yüzde 3-3,5 bandında. Erişim zorlaştı. Sadece konut değil, kimya, tekstil, enerji gibi sektörlerde de krediye erişim zor” diye konuştu.

Maliyet artışları nedeniyle son dönemde ufak dairelere talebin arttığına işaret eden Akkuş, şunları söyledi: “Oturum amaçlı yeni evli çiftler, 2 artı 1, 1 artı 1 gibi ufak daireleri tercih ediyorlar. Çünkü giderleri de az. Doğalgaz, su, elektrik, aidat gibi maliyetler. Çünkü 100 metrekarenin gideriyle, 50 metrekarenin gideri aynı değil.

Bu nedenle ufak dairelere talep daha da artacak.” İstanbul’da konut fiyatlarının çok arttığına işaret eden Akkuş, “Yakın lokasyonlara hızlı tren olursa, insanlar farklı yerlere yönelebilir. Mesela, İstanbul’da 10 milyona ev alacağına, Çanakkale’de 3 milyona daire alıp, hızlı trenle gidip gelebilir” önerisinde bulundu.

4 milyarlık yatırımla 4 konut projesi yolda

BOSS4 İnşaat olarak biri villa olmak üzere 4 yeni konut projesine başlayacaklarını açıklayan Abdülkadir Akkuş, yeni projelerin detaylarını şöyle açıkladı: “Bahçeşehir’de yeni projeye başlayacağız. Maltepe’de olacak. Zeytinburnu’nda ve Kumburgaz’da olacak. Yani 4 projeye başlayacağız. Zeytinburnu ve Maltepe’deki kentsel dönüşüm. O nedenle 2 yılı bulur, çünkü kat maliklerinin boşaltması lazım.

Ancak Bahşeçeşir ve Kumburgaz’da hızlı aksiyon alacağız. Maltepe 600, Zeytinburnu 600, Kumburgaz 48 villa, Bahçeşehir’de 4 etaptan oluşacak. Her bir etap 650 dairelik. Bahçeşehir için sözleşmelerimizi imzaladık. Şu anda diğerleri de sözleşme aşamasında. Bu yıl hazırlıkları yaparız, 2024 Ocak ayında başlar. Böylelikle, Maltepe, Zeytinburnu, Bahçeşehir ve Kumburgaz’da inşa edilecek 4 projenin yatırım tutarı 4 milyar lira olacak.

Avrupakent GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
TBMM bahçesinde yangın
Nidapark İstinye projesinin tercihi GF Hakan Plastik
Sakarya’da Millet Bahçesi yaz sezonuna hazırlanıyor
Emrah Beyaz: “2025 Yılı Konut Satışları İçin Umut Vaadediyor”
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Depremde zarar gören tarihi yapıların inşasına başlanıyor
Sonraki Makale Sıcaklıklar İstanbul’u kavuruyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Sabiha Gökçen Airport iş ve sağlık turizminin yeni merkezi olacak
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Konaklama Sektöründe Check-In Devrimi
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
ABD’de bekleyen konut satışları Haziran’da geriledi
Ekonomi Haberleri
31 Temmuz 2025
Büyük depremler ekonomileri nasıl sarsıyor?
Ekonomi Haberleri
31 Temmuz 2025
İstanbul’da 3,5 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025
9 bin 500 metrede hayat: Bilim insanları okyanusun en derin yaşamını görüntüledi
Emlak Dünyası
31 Temmuz 2025
E-Devlete yeni özellik geldi: Ev ve arsa alacaklar, dijital harita üzerinden inceleme yapabilecek
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025
DiCaprio’ya İsrail yatırımı tepkisi: ‘Doğaya değil, işgale ortak’
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?