Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: KoopBakkal Projesi’nde detaylar belli oldu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > KoopBakkal Projesi’nde detaylar belli oldu
Sektörden

KoopBakkal Projesi’nde detaylar belli oldu

Emlak Manşet
Son güncelleme: 10 Kasım 2022 08:31
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

KoopBakkal Projesi’nin tanıtım toplantısı ve imza töreni TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Proje, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri bünyesinde uygun fiyatlarla sunulan ürünlerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması ve bakkal olarak faaliyet gösteren gerçek veya tüzel işletmelerin desteklenmesi amacıyla verilecek bayilikler kapsamında bakkalların da satış kanalına dahil edilmesi için oluşturulan geniş tabanlı bir iş birliği olarak tanımlanıyor.

Törene, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Erdal Erdem, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatarifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken katıldı.

Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, burada yaptığı konuşmada, projeden hükümet ve vatandaşın beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, “Daha çok tüketiciye ulaşmamız arzu ediliyor. Aslında KoopBakkal Projesi’nin kökeninde daha çok müşteriye ulaşabilmek gayesi de var.” diye konuştu.

Aydın, proje ile bakkalın iş yapma şekline müdahale edilmeyeceğini belirterek, işletme içindeki bir alanın tahsis edilerek ürünlerin orada satılacağını kaydetti.

Projeye depo ve lojistik konusunda yetkin oldukları illerden başlayacaklarını anlatan Aydın, projeye katılacak bakkal sayısının 2023’ün ilk yarısında 1000’i bulacağını bildirdi.

Ortalama bir markette 1400-1800 kadar ürün olduğunu, bu ürünlerin 600’ünü Tarım Kredi’nin üretebildiğini bildiren Aydın, amaçlarının markette bulunan ürünlerin tamamına yakınını üretebilmek olduğunu kaydetti.

Aydın, proje kapsamında temel ürünleri en ekonomik fiyatlarıyla tüketiciyle buluşturacaklarını belirtti.

Projeden yararlanmak isteyenlerin en az 5 yıl süreyle bakkal işletmesi gerektiğini aktaran Aydın, projeye dahil olmak isteyen bakkallara yönelik oluşturulan metrekare koşulunun esnetilebileceğini söyledi.

– “300 bin liraya kadar limiti olan kredi kartı tasarladık”

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, ülkenin kararlı politikalarla büyümeye devam ettiğini aktardı.

Kamu ve özel sektör yatırımlarıyla ülke refahını artırıcı atılımların devam ettiğine dikkati çeken Arslan, “Kaliteden ödün vermeden üretilen ürünlerin uygun fiyatlarla halkımıza sunulması hedefiyle uygulamaya konulan girişimci ve esnafı merkeze alan bu proje, bankamızın önemli paydaşlarına destek vermeyi amaçlamaktadır.” ifadesini kullandı.

Arslan, bankaya finansal destek için başvuranlara, raf alımı, tadilat harcamaları ile yazar kasa alımları için 200 bin liralık bir kredi desteği sunacaklarını belirterek, Tarım Kredi’den alınacak ürünlerin finansmanı için ise kapalı devre çalışan 300 bin liraya kadar limiti olan kredi kartı tasarladıklarını söyledi.

Kredi kartı kullanmak istemeyenler için internet ortamından dijital destekli finansman imkanı sunacaklarına işaret eden Arslan, “Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri kapsamında kredi kullanan bakkal esnafımız yıllık yüzde 7,5 faiz ile finansman sağlayabilecek, bu kapsamda üye olmamış olan ya da başka bir şekilde bu finansmana erişmeye ihtiyacı olan esnaflarımıza ise 24 aya kadar sabit oranlı yıllık 11,75 faiz oranında finansman desteği sağlamış olacağız.” diye konuştu.

– “Yeni işletme modelleriyle bütün eksiklikler giderilecek”

TESK Başkanı Palandöken de KoopBakkal Projesi’nin önemini vurgulayarak, “Nihai tüketiciye en yakın olan bakkallar aracılıyla ürünlerin mutfaklara daha ucuza girmesinin sağlanması güvenilir bir ürün olarak devletin desteğiyle önemliydi. Paydaşlar elini taşın altına koydu. Finans konusunda Halk Bankası, KGF, TESKOMB ve Konfederasyon olarak protokolü imzalayacağız.” ifadesini kullandı.

Bankaların ve devletin arkalarında olduğu sürece bütün meselelerin hallolacağını dile getiren Palandöken, “Dünyanın dört bir yanında gıda ve enerji sıkıntısı var. Esnafın da sıkıntısı var, taleplerimiz zamanla yerine getirilmeye devam ediyor. Projenin başlangıç aşamasında raflarda, 132 kalem ürün satılacak. Yeni işletme modeliyle bütün eksiklikler giderilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Zarar eden bakkalın kredisini biz ödeyeceğiz”

TESKOMB Başkanı Akgül de esnaf ve sanatkarlar için büyük marketlerle mücadele etmenin oldukça zor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bunun için yıllarca mücadele edildi. Bu proje esnafın işini elinden almak değil, büyük marketle mücadele etmesini faydalı hale getirecek bir çalışma. Projeyle ‘Acaba Tarım Kredi Kooperatifleri devlet imkanlarıyla esnafın yerini mi alacak’ endişesini de ortadan kaldırılacak. Şartları taşıyan ve talep eden bütün bakkallar bu krediye ulaşabilecek. Ayrıca zarar eden bakkalın kredisini biz ödeyeceğiz.”

– Projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Kasım’da duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Kasım’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda KoopBakkal Projesi’nin başlatılacağını duyurmuştu.

Erdoğan, söz konusu proje için “İlk etapta 6 şehrimizde 250 noktada uygulamaya başlayacağımız KoopBakkal Projesi’yle de vatandaşlarımıza temel tüketim maddelerini, bakkal formatındaki satış yerlerinde ulaştırmayı planlıyoruz. Büyüklükleri 75 ila 150 metrekare arasında olacak, sayılarını da 1000’e çıkaracağımız bakkallarımız, bu alanda faaliyet yürüten vatandaşlarımız tarafından işletilecek. KoopBakkal’ların şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Amasra’da sel sonrası tarihi eserler ortaya çıktı
Bahçe ve balkonları güzelleştirme zamanı
Balıkesir’de peş peşe depremler
Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak beklenen bölgeler
Kazakistan kara teslim
ETİKETLENEN:krediİşProjeEsnafBakkal
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Emlak Konut Avcılar Firüzköy
Sonraki Makale Bakan Kurum: 3 bin 297 gence iş imkanı sağlayacağız
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Kos Manzaralı Yatırım: Mavi Arya’da 2027’ye Kadar Vade!
Emlak Turizm
20 Haziran 2025
Hatay’da korkutan deprem
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
Hisseli tapularda yeni dönem: Miras paylaşımında anlaşmazlıklar son bulacak
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
TÜİK mayıs verilerini açıkladı: Konut satışında yılın en yüksek seviyesi!
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
Konut satışlarında tablo karışık Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor
Emlak Haberleri
19 Haziran 2025
İnşaat sektörü temsilcilerinin TÜİK Mayıs ayı konut satış değerlendirmeleri
Sektörden
19 Haziran 2025
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Sektörden
19 Haziran 2025
Sinpaş Sefaköy Boulevard’da Teslim Heyecanı Başladı
Emlak Haberleri
19 Haziran 2025
Hazır Beton Endeksi Mayıs Ayı Raporu Açıklandı
Sektörden
19 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?