By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: ‘Marmara Gölü üzerinde arazi savaşları başladı’
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > ‘Marmara Gölü üzerinde arazi savaşları başladı’
Emlak Haberleri

‘Marmara Gölü üzerinde arazi savaşları başladı’

Emlak Manşet
Son güncelleme: 11 Temmuz 2022 12:28
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Manisa’nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarındaki ‘Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan’ tescilli, ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Marmara Gölü, yaşanan su kaybı nedeniyle kurudu.

Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti. Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, çiftçiler tarafından işgal edilerek tarıma açıldı.

Arazi paylaşımı konusunda anlaşamayan çiftçiler, tartışma ve kavgalara neden oldu. Gölmarmara ilçesinde daha önce göl arazisi nedeniyle aralarında husumet bulunan A.T. (55), 21 Haziran ‘da A.N. (22) tarafından tabanca ile vurularak hayatını kaybetti. Aynı gün göl arazisinde çıkan kavgada Pazarköy Mahalle Muhtarı Ercivan Konuk (60), M.Ö.’nün (55) yumruklu saldırısına uğrarken, oğlu Deniz Konuk (27) ise Ş.Ö. (28) ve C.G. (23) tarafından av tüfeğiyle vurularak yaralandı. Bir diğer olayda ise Pazarköy Mahalle Muhtarı’nın oğlu Deniz Konuk, hasat yapan M.E.’ye (42) ait biçerdövere av tüfeği ile ateş etmek suretiyle zarar verdi.

2 Temmuz’da, Kemerdamları Mahallesi yaşanan olayda ise M.D. (38), C.S.(48) ve M.K.(34) göl arazisinde izinsiz şekilde kendilerine yer temin etmek istediği sırada M.Ö.(55), C.G.(23), M.E.(34) ve N.G. (33) tarafından silahlı tehdide uğradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 3 av tüfeği ve 1 tabancaya el koyarken, C.G, N.G ile M.Ö gözaltına aldı.

Yaşanan olaylarda gözaltına alınan 8 kişiden, cinayet şüphelisi A.N., Pazarköy Mahalle Muhtarının oğlu Deniz Koruk ve Ş.Ö, tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan 7 adet av tüfeği ve 1 tabancaya el konuldu.

PARA CEZALARI KESİLDİ 

Öte yandan gölün korunmasına yönelik Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü, Marmara Gölünü işgal ettiği sırada jandarmanın yakaladığı 80 kişiye 1 milyon 727 bin TL ecrimisil bedeli uyguladı ve 123 kişiyi de Kaymakamlık aracılığıyla tahliye ve menedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü de 2021-2022 yıllarında gölü işgal eden 88 kişiye toplamda 550 bin 417 TL cezai işlem uyguladı.

“BURADA TEKRAR BALIĞIN, SUYUN VE KUŞLARIN OLMASINI İSTİYORUZ”

Yaşanan olaylar bölge halkını tedirgin ederken, yurttaşlar göle su basılarak olayların önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gölmarmara Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rafet Kerse, “Gölmarmara Gölü, çöl Marmara oldu. Çabamıza rağmen kimseden destek alamıyoruz. Proje yapılacağı söylendi fakat bir netlik yok. Herkes biçerdöverleri ve traktörleri ile göl arazisini yağmalama peşinde. Yaklaşık 100 bin dönüm gölden 2 bin kişi ekmek yerken, şu an 10 kişi ekmek yiyor. Buna müdahale edilmesi lazım. Marmara Gölü üzerinde arazi savaşları başladı. Millet birbirini dövmeye ve vurmaya başladı. İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez. Kooperatif olarak bittik. Burada göle kıyısı olan 7 köy var fakat tanımadığımız ve bilmediğimiz insanlar gelip gölü işgal ediyor. Biz burada tekrar balığın, suyun ve kuşların olmasını istiyoruz. Buna müdahale edilmez ve duyarsız kalırsak, önümüzdeki günlerde çok daha büyük olaylar çıkar. İşgal etmenin yanı sıra göl arazisini kiraya verenler dahi var. Bunlara neden kimse müdahale etmiyor. Tek korkumuz burada çok can kaybının olacağı, çünkü insanlar talan peşinde. Bunların yaşanmasını istemiyoruz” diye konuştu.  

“BELİNDE TABANCA VE TÜFEKLE GEZİYORLAR”

Tekelioğlu Mahalle sakinlerinden Hasan Çetin (68), “Bu gölde 60 sene balıkçılık yaptım. Hiçbir zaman bu duruma düşmemiştim. Adamlar göl arazisinde belinde tabanca ve tüfekle geziyorlar. Yetkililerden bir an önce göle su verilmesini istiyorum. Benim yaşım artık geçti ama gelecek nesillerimizin gölden faydalanmasını istiyoruz” dedi.

“DSİ’NİN KONTROLÜNDE YASAL BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI İSTİYORUZ”

 

Avrupa Yakası’nda, 2018’den bu yana 3,7 milyon taşınma hareketi yaşandı
Kamulaştırma Bedeli Nedir?
Türkiye’de Yabancıların Mülk Edinmesi ve Oturma İzni İşlemleri
Mobilya sektörünün yeni gözdesi!
Büyük İstanbul depreminde ulusal güvenliğimiz tehlikeye girer mi?
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Birleşmiş Milletler’den ‘dünya nüfusu’ tahmini: Tarih verdiler…
Sonraki Makale Gürcistan’daki deprem Ardahan’da hissedildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzmir’in Merkezinde İnşası Devam Eden Ege Yapı Alsancak’ta Binalar Yükselmeye Başladı
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Nurol GYO, KAGİDER’in FEM Sertifikası’nı Almaya Hak Kazandı
Sektörden
31 Ekim 2025
Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Uzun vadede arsa mı ev mi daha avantajlı? 10 soru 10 cevap
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Uzmanı Gebze’deki bina çökmesini değerlendirdi!
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Next Level Kemer’de Göktürk’te hayatı tasarlandı. Bir yıl sonra teslimata özel fiyatlar
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Bilim insanlarından kritik uyarı: Bütün göller küçülme trendinde
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Balıkesir’de 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Ekim 2025
“Faiz indirimi ile piyasada hareketlilik başladı”
Emlak Dünyası
31 Ekim 2025
“İstanbul hattı turizm köprüsünü genişletecek”
Sektörden
31 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?