Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Otizimli Çocukların Hayat Bulan Tasarımları “NFT” Esere Dönüştü
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Otizimli Çocukların Hayat Bulan Tasarımları “NFT” Esere Dönüştü
Emlak Haberleri

Otizimli Çocukların Hayat Bulan Tasarımları “NFT” Esere Dönüştü

Emlak Manşet
Son güncelleme: 27 Haziran 2022 12:39
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Permolit Boya çatısı altında; Tohum Otizm Vakfı, Yelken Federasyonu, Kalamış Yelken Kulübü ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin iş birliği ile geliştirilen proje ile otizmli çocukların tasarımları Kalamış Yelken Kulübü mendireğinde hayat buldu.

Akçalı Boya bünyesinde yer alan Permolit Boya’nın “Güzelleşir Dünya Farkındalıklarımızla” söylemiyle gerçekleştirilen proje kapsamında otizmli çocukların tasarımlarından oluşan görsel “NFT” eser olarak opensea.io platformu üzerinden açık artırma ile satışa sunuldu.

Türkiye’de ilk kez otizmli çocukların tasarımının NFT esere dönüştüğü proje kapsamında elde edilen gelirin tamamı Tohum Otizm Vakfı’na bağış olarak aktarılacak.

AKIN AKÇALI; “FAALİYETTE BULUNDUĞUMUZ HER ALANDA DEĞER YARATMANIN VE DÜNYAYI GÜZELLEŞTİREN İŞLER YAPMANIN MEMNUNİYETİNİ YAŞIYORUZ”

Akçalı Boya CEO’su M. Akın Akçalı; “Akçalı Boya olarak, 1984 yılından bugüne daha güzel bir dünya için merakla, ilk günkü heyecanla çalışan iyi bir takımız. Misyonumuz faaliyette bulunduğumuz her alanda değer yaratmak ve dünyayı güzelleştiren işler yapmak. Üretim ve tüketim araçlarının hızla değiştiği dinamik bir ekonomi alanındayız. Öte yandan göz ardı edemeyeceğimiz fırsat eşitsizliği, çevre sorunları, iklim değişikliği gibi toplumsal sorunlarımız mevcut. Bu konjonktür, toplumdan aldığını topluma kazandırma dürtüsü ile çalışan iyi kalpli şirketleri daha çok harekete geçmeye itiyor. Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa dikkat çekmek amacıyla Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi değerli öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu‘nun işbirliğiyle Denizcilik, Yelken ve Deniz Çevre Bilinci temalı mural – graffiti yarışması düzenlemiştik. Bu projenin devamı niteliğindeki yeni projemizde de rotamızı yeni bir farkındalığa çevirdik ve etkinliğimizi çok kıymetli sivil toplum kuruluşu olan Tohum Otizm Vakfı ile taçlandırdık. ‘Güzelleşir Dünya Farkındalıklarımızla’ söylemiyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında; otizmli kardeşlerimiz, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri olan abileri ve ablalarının koçluğunda desenler tasarladılar, uyguladılar, boyadılar. Yaklaşık bir ay boyunca çok değerli anı ve enstantanenin biriktiği, sanatla buluşulan günler ve saatlerin sonunda Kalamış Yelken Kulübü mendireğinde oluşan harika zemin desenleri hayranlık uyandırıcı boyuta ulaştı. Her bir desenin ayrı bir hikayesi var, bazı desenler ritmi, bazı renkler tekrarı, bazı şekiller ise geleneksel Türk halısı motiflerindeki gibi yinelemeyi sembolize ediyor. Uzun bir hazırlık süreci ve otizmli çocukların duyarlı olduğu desenlerin tasarlanması, uygulanması ve boyanması ile ortaya çıkan bu anlamlı çalışma Boya sektöründe bir ilk olarak NFT dijital esere dönüştü ve açık arttırma usulüyle satışa sunuldu. Satıştan edinilecek tüm gelir de bağış olarak daha çok otizmli çocuğun eğitimi için Tohum Otizm Vakfı’na aktarılacak. Türkiye’de bir ilk niteliği kazanan bu kıymetli projeyle otizmli kardeşlerimize yönelik farkındalık kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Permolit Boya markamızla daha güzel bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

DOÇ. DR. ÜMİT ARPACIOĞLU; “DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN BİR PROJE HEDEFLEDİK”

Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi); “Türkiye’de otizmin farkındalığını arttırmak için başlattığımız bu proje kapsamında çocuklarımıza sanat aracılığı ile ulaşmak ve özellikle otizmli bireylerin istedikleri zaman neler başarabildiklerini, özel bireyler olduklarını vurgulamak istedik. Otizme doğru yaklaşımla oldukça verimli ve yetenekli bireyleri topluma kazandırabileceğimizi düşünüyoruz ve çocuklarımızın içlerindeki yeteneği mimarlık öğrencileri ile birlikte çıkartmayı, daha önce Dünya’da ve Türkiye’de yapılmamış bir proje yapmayı amaçladık. Doğa sporları içinde kentte yapılabilen bir spor olarak yelken ve Türkiye’de bu sporun öncü adreslerinden biri olan Kalamış Yelken Kulübü de çocuklarımıza ve gençlerimize kapılarını açtığında proje daha da anlam kazandı. Bu sene Türkiye Yelken Federasyonunun da projeye destekleriyle, 2022 Sportsboat Trofesi İstanbul Kupası’na Kalamış Yelken Kulübü Dünya’da eşi benzeri olmayan bir desenle güzelleşerek hazırlanmış ve Dünya’nın her yerinden gelen yelken severle bu proje kucaklaşma fırsatı bulmuş oldu.  Projenin başka bir özgün yanı ise çocuklarımız ve gençlerimiz ile Kalamış Yelken Kulübü için tasarlanan   bu özel desenin NFT olarak sanat eserine dönüştürülmesi bu dijital sanat eserinin bağış için kullanılacak olmasıydı.” dedi.

Otizmli çocukların tasarımlarından oluşturulan ve geliri Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak NFT eserin açık arttırma süreci 8 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek. NFT eseri incelemek ve teklif vermek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Vesta Global, Portekizli gayrimenkulcülerle Türk yatırımcıları buluşturuyor
Albayrak Beton, şimdi de MESAM’ın yeni binasının ihalesini kazandı.
Doğan Kalafat’ın ölümü sonrası deprem uyarısı gündemde: Riskli yerleri sayarak 7.2’yi işaret etmişti
Yabancıya gayrimenkul satışında 2025 eylem planı açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları düşüş trendine devam ediyor
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Metaverse Arsa Fiyatı Nasıl Sorgulanır?
Sonraki Makale Tiny House Yapmak İçin Nelere İhtiyacım Var?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?