By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Rezervasyonlar aylar öncesi yapıldı, otellerde yer kalmadı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Rezervasyonlar aylar öncesi yapıldı, otellerde yer kalmadı
Ekonomi Haberleri

Rezervasyonlar aylar öncesi yapıldı, otellerde yer kalmadı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 26 Nisan 2022 11:27
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Turizmin başkenti olma yolunda ilerleyen Edirne, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düzenlenecek festivaller ve şenliklerle yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Gastronomi ve müzelerden sonra birçok tarihi alanıyla öne çıkan Edirne’de, yeni yüzüyle hayata geçecek Selimiye Meydanı’nda yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından kente gelecek turist sayısının artması bekleniyor.

Otelcilerin yaraları festivallerle sarılacak

Covid-19 salgınıyla mücadele döneminde zor günler geçiren sektörler arasında yer alan otelciler, bu yıl yaşanacak turizm hareketliliği ile işlerinin de artmasını bekliyor. Festival takviminin açıklanmasının ardından rezervasyonlar arttı, oteller şimdiden dolmaya başladı. Tarihin en çok festivaline imza atılacağı Edirne Kakava ve Hıdrellez şenliklerinden, bando ve tava ciğer festivaline, Lavanta tarla günlerinden, Balkan Müzik festivaline, Kürek Festivalinden, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivaline kadar birçok festivalle turizmin başkenti olma yolunda hızla ilerlerken, yerli ve yabancı birçok turist ise eğlenceli vakit geçirebilmek için şimdiden otellerdeki yerini ayırtmaya başladı.

Şaheseri görmek için yüz binler Edirne’ye gelecek

Edirne’de 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek festival tarihlerinin belli olması sonrası kentte bulunan otellerde rezervasyonlar arttı. Selimiye Meydan Projesi’nin tamamlanmasının da kente büyük katkı sağlayacağını ve turizm hareketliliğinin artacağını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, bu yıl daha yoğun bir turist gelmesini beklediklerini belirtti.

Selimiye Camii’nin çevresinin düzenlenmesini uzun zamandır beklediklerini söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, çalışmalarda sona gelinmesiyle birlikte meydanın şimdiden yoğun ilgi görmeye başladığını ifade etti.

Selimiye Meydanının eski görüntüsünün herkesi rahatsız ettiğini aktaran Balta, “Yapılan çalışmalar sonarsı bu alan bu şehre gelecek olan ya da daha önceden gelen herkesi etkileyecek bir meydan haline geldi. Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi” dedi.
Gelen yerli ve yabancı turistlerin araçlarının doğru yönlendirilmesi ve otoparklara geçiş noktalarının iyileştirilmesi gerektiğine de değinen Balta, bu durumun da önemli bir nokta olduğunu aktardı.

Selimiye Camii Meydan Projesi’nin hayata geçmesiyle kent turizminin canlanacağını söyleyen Balta, bayramda tamamlanması planlanan çalışmaların ardından meydanın yeni yüzüyle ziyaretçileri ağırlayacağını belirtti. Salgın döneminde zor günler yaşadıklarını belirten Balta, bu yılın daha yoğun ve hareketli geçmesini beklediklerini ifade etti.

“Bayramda ve bayram sonrasında yoğun bir talep yaşayacağız”

Edirne’de 2022 yılında yapılacak festival takviminin yayınlanmasıyla rezervasyon taleplerinde artış olduğunu belirten Balta, “En yakın Kakava ve hıdrellez şenliklerimiz var. Rezervasyonlarımız çok iyi gidiyor. Son dakika rezervasyonlarda sıkıntılar yaşanabiliyor. Son 2 yıldan beri yaşadığımız durum hem sektörü hem de turizm paydaşlarını önemli ölçüde etkiledi. Bunun büyük dezavantajları oldu. Tabi bunun yanında bu süreçte herkes kendisine çeki düzen verdi eğitimler aldı, tadilatlar yaptı. Edirne’deki konaklama sektörünün daha iyi hizmet verebilmesi adına tüm temsilciler hazırlıklarını yaptı. Bayramda ve bayram sonrasında yoğun bir talep yaşayacağız” şeklinde açıklamada bulundu. Mayıs ayında başlayıp Aralık ayına kadar devam edecek yoğun bir turizm sezonuna gireceklerini aktaran Balta, hafta içi de yoğunluğun başladığını ve bu yoğunluğun büyük çoğunluğunu balkanlardan gelen turistlerin oluşturduğunu söyledi. Kadir Gecesi’nde çok önemli bir yoğunluk yaşayacaklarını dile getiren Balta, bu sezonu çok iyi bir şekilde geçireceklerini düşündüklerini aktardı.

TÜİK açıkladı! Türkiye’de en yüksek gelir İstanbul’da
Tapusu olanlar dikkat: Tartışma yaratan o uygulama yürürlükte!
Türkiye’nin en yüksek baraj inşaatında 112 metre gövdeye ulaşıldı
Bakan Uraloğlu: Ulusal Süratli Trenimizi 2025 yılında yolcu nakliyeciliğine kazandırmayı hedefliyoruz
Mayıs 2021’de satışa çıkacak konut projeleri!
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Mars’ta 94 dakika süren deprem oldu
Sonraki Makale Çeşme otellerinde bayram hareketliliği
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Konut fiyatında reel düşüş serisi 19 aya yükseldi
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Ücretli çalışan sayısı sanayide azalırken inşaatta arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliği mevzuatlarında değişiklik
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İklim krizinin AB’ye faturası kabarıyor
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Evin fiyatı 2 milyar TL: Vergisi bile 26 milyonu geçiyor! Gören şaşırıyor
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 16 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Akiş GYO, 20’nci yılını özel bir sergiyle kutluyor
Emlak Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?