By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Satılmayı Bekleyen Konut Adedi Artarken, Kiralanmayı Bekleyen Konut Adedi Düşüyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Satılmayı Bekleyen Konut Adedi Artarken, Kiralanmayı Bekleyen Konut Adedi Düşüyor
Emlak Haberleri

Satılmayı Bekleyen Konut Adedi Artarken, Kiralanmayı Bekleyen Konut Adedi Düşüyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 20 Mayıs 2025 14:03
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

TÜİK verilerine göre, 2025 yılının başından bu yana Türkiye genelinde satışa sunulan konut sayısı yaklaşık %20 artarken, kiralık konut sayısı %17 azaldı. Bu eğilim, konut piyasasında arz ve talep dengesinin değişmeye başladığını işaret ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, önemli açıklamalarda bulundu:

“Mayıs ayı başı itibarıyla piyasaya baktığımızda, satılmayı bekleyen konut sayısında yıl başına göre yaklaşık %20 seviyelerinde bir artış gözlemliyoruz. Buna karşın, kiralanmayı bekleyen konut sayısında ise %17 civarında bir düşüş yaşanıyor. Bu veriler, konut piyasasında kullanıcı tercihlerinde ve ekonomik dinamiklerde önemli değişimlerin yaşandığına işaret ediyor.”

Şehir Bazlı Gelişmeler Dikkat Çekiyor

Yazıcı, şehir bazında konut arzındaki değişimlere de dikkat çekerek şunları aktardı:

“Satılık konut ilanlarındaki en yüksek artış %22 ile Ankara’da gerçekleşti. Ankara’yı %17,6 artışla İzmir, %13,4 ile İstanbul takip ediyor. Bu da gösteriyor ki özellikle büyükşehirlerde satılık konut arzı belirgin şekilde artıyor. Öte yandan kiralık konut cephesinde tablo farklı. İstanbul’da kiralık konut stoku %22 azalırken, Ankara’da bu oran %21,2 seviyesinde. İzmir ise bu anlamda diğer iki büyükşehirden ayrışıyor; kiralık konut ilanlarında %5,4’lük bir artış söz konusu.”

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Hakkında: EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık AŞ, gayrimenkul sektörün uzman isimleri tarafından 2008 yılında kuruldu. EVA, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilen Değerleme Şirketlerinden olup ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  tarafından finans kurumlarına,  “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmet verme yetkisine sahip şirketler arasındadır. Ayrıca uluslararası bir kurum olan RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) tarafından Türkiye’de “Regulated by RICS” olarak ünvanı verilen ilk kuruluştur.

EVA Değerleme’nin kendi alanında 26 adet uluslararası ödülü bulunmaktadır. Finans piyasaları konusunda dünyanın önemli otoritelerinden Euromoney Yayın Kurumunun lider dergisi olan Euromoney Magazine her yıl dünyanın birçok ülkesinde çeşitli kategorilerde en başarılı kurumları bilimsel bir çalışma ile belirlemektedir.  EVA  Değerleme,   2011 senesinde Euromoney tarafından Değerleme Konusunda Türkiye En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması, 2013 senesinde Türkiye’nin En İyi Danışmanlık (Best Real Estate Advisory-Overall), En İyi Araştırma (Research) ve En İyi Değerleme (Valuation) Firması ödüllerinde, 2014 senesinde ise “Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Araştırma Firması” ödülüne, 2016, 2017 ve 2018 senelerinde tekrar Türkiye’nin En İyi Danışmanlık (Best Real Estate Advisory-Overall), En İyi Araştırma (Research) ve En İyi Değerleme (Valuation) Firması ödüllerinde layık görülmüştür. 2020 yılında ise  Euromoney’in “Real Estate Awards 2020” ödülleri kapsamında, Türkiye’nin en iyi Gayrimenkul Araştırma ve Gayrimenkul Değerleme firması seçilmiştir. Ayrıca uluslararası International Property Awards, EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığı 2013-2014 senesi ödüllerinde “Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması” ve “Avrupa’nın En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması”;  2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 senesinde ise arka arkaya tekrar “Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması”  olarak seçmiştir. Tüm bu ödüller yanısıra 2017 senesinde Global Brands Magazine tarafından “Best Property Appraisal Company, Turkey 2017”, 2018 senesinde Global Brands Magazine tarafından “Most Innovative Real Estate Valuation Brand, Turkey 2018, 2023 senesinde tekrar Global Brands Magazine tarafından “Best Real Estate Advisor Turkey 2023 ödülüne layık görülmüştür. 2024 senesinde Boston Brand Research&Media tarafından “Best Real Estate Advisor, Turkey 2024 ödülüne layık görülmüştür.

 

İstanbul’da hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferleri iptal
Dap Yapı, Yeni Levent Modern’de “3’te 1’i bizden” kampanyası başlattı
The Last Guardian Playstation 4 Game review
Çevre Dostu 1000 Okul Projesi Tanıtıldı
Kenya’nın En Korkutucu Bölgeleri: Güvenliğiniz İçin Bilmeniz Gerekenler
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Binalardaki deprem hasarlarından inşaat ustaları da sorumlu tutulacak
Sonraki Makale Tüketici güveni Mayıs’ta arttı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İstanbul’a 250 yeni taksi
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
TÜİK eylül ayı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Ekim ayı kira artış oranı belli oldu
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Turner Construction’ın Başkanı Abrar Sheriff : “Faizlerin düşmesiyle büyük projeler 2026’da geri gelir”
Ekonomi Haberleri
3 Ekim 2025
Avrupa’da konut fiyatlarında yükseliş sürüyor: Yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 arttı
Emlak Haberleri
3 Ekim 2025
Ünlü yönetmen David Lynch’in Hollywood’daki malikanesi mirasçıları tarafından 15 milyon dolara satışa çıkarıldı
Emlak Haberleri
3 Ekim 2025
TOKİ 48 ilde konut ve işyeri satacak! 509 taşınmaz için açık artırma tarihleri belli oldu
Ekonomi Haberleri
2 Ekim 2025
Emlak sektöründen kredi faizlerinde indirim çağrısı
Emlak Haberleri
2 Ekim 2025
Sektör temsilcileri değerlendirdi: 500 bin sosyal konut projesi ev ve kiralık konut fiyatlarını düşürür mü?
Sektörden
2 Ekim 2025
Tapu müdürlüklerinde 65 yaş üstü vatandaşlara rapor engel oldu: Uzmanlar ‘kamu denetçiliği’ne şikâyet edin’ çağrısı yapıyor
Emlak Haberleri
2 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?