Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Sultanbeyli’ndeki Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde sona gelindi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > Sultanbeyli’ndeki Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde sona gelindi
Sektörden

Sultanbeyli’ndeki Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde sona gelindi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 19 Ağustos 2021 10:50
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

Sultanbeyli Belediyesi tarafından ilçeye Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kazandırılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, merkezde incelemelerde bulundu. Afetler konusunda uygulamalı eğitimlerin de verileceği merkez; olası afet durumunda insanların geçici yaşam alanına dönüşebilen bir yapı olarak tasarlandı.

Daha önce Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi’ni (SAKUT) kuran Sultanbeyli Belediyesi şimdi de olası afetlere karşı Deprem ve Afet Eğitim Merkezi projesini hayata geçiriyor. 14 bin metrekare alan üzerinde kurulma süreci devam eden Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde ilk yardım, sel, enkazdan kurtarma ve yangın eğitimlerinin verileceği parkurlar; afet sergi alanı, amfi bilgilendirme alanı, dönüşebilir mesire alanı, acil toplanma alanları, simülasyon odası, deprem simülasyon odası, restoran ve aşevi oluşturulacak. Bunlara ek olarak afet sonrası için büyük önemi bulunan acil durum lojistik merkezi, seminer salonu, geçici sığınma evleri, koordinasyon merkezi, 8 kişilik deprem çadırları, helikopter pisti yer alacak.

“İNŞALLAH SADECE EĞİTİM AMAÇLI KULLANIRIZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bugün ilçemize büyük katkı sağlayacağına inandığımız, Sultanbeylimizin ihtiyacı olarak gördüğümüz Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunduk. Deprem ve Afet Eğitim Merkezi projemizin yapımı tamamlandığında, vatandaşlarımıza sağladığı imkânlar ve uygulamalı afet eğitimleri ile ilçemizde afet bilincinin oluşmasında önemli rol oynayacak. Bugün 22’nci yıl dönümü olmasına rağmen acısını hala derinden hissettiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim dünyamızı, ülkemizi ve ilçemizi tüm afetlerden muhafaza eylesin. İnşallah sadece eğitim amaçlı kullanma durumunda kalırız” dedi.

İHTİYAÇLARIN KARŞILANACAĞI LOJİSTİK MERKEZİ DE YER ALIYOR

Eğitim merkezinin afetlerden sonra bir yaşam alanına da dönüşebilme özelliğini vurgulayan Başkan Keskin, “Açık alanda yer alan bölümlerin her biri vatandaşların geçici şekilde rahatlıkla yaşayabileceği konaklama alanına dönüşüyor. Yine merkezin içinde bulunan bazı bölümler ihtiyaç anında güvenli sığınma alanları halini alıyor. Diğer taraftan restoran bölümünü afet sonrasında aşevi olabilecek şekilde tasarladık. Ayrıca merkezin içinde ihtiyaçların karşılanacağı lojistik merkezi de yer alıyor” diye konuştu. 

Kentsel dönüşümle ilçede depreme karşı hazırlık yapıldığını da ifade eden Başkan Keskin, “Yoğun çabalarımızla hemşehrilerimize büyük avantajlar sağlayan imar plan notlarımızı önce ilçe meclisimizden sonra da İBB meclisinden geçirdik. Hemşehrilerimizin dönüşümde önü büyük ölçüde açılmış oldu. Yaşanan dönüşümle ilçemizde depreme dayanıklı yapılar artıyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan sel ve yangınlara gerekli müdahalede bulunmak üzere araç ve ekip sevk ettiklerini ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Ülkemizde meydana gelen sel ve yangın felaketlerinde yaşanan kayıplarımız dolayısıyla büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Afetlerin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz gerekli çalışmaları yapmak üzere tüm imkânlarıyla afet bölgesindeydi. Vatandaşlarımız ise kendi imkânlarıyla afetzedelere yardımda bulundu. Sultanbeyli Belediyesi olarak biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devletimizin yürüttüğü çalışmalarla koordineli olarak gerekli ekip ve araç desteğiyle vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bu zor zamanları milletçe yaralarımızı birlikte sararak aşacağız” dedi.

KAYNAK: DHA
“Prof. Dr. Naci Görür’den Elazığ Depremi Üzerine Önemli Açıklamalar”
Meteorolojiden “sağanak” uyarısı! Bu illere dikkat!
Meteorolojiden kuvvetli yerel yağış uyarısı – Haritalı
Esenyurt’ta ev sahibi ve kiracı kavgası
​Binanız depreme dayanıklı mı?
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Meteoroloji’den sağanak uyarısı!
Sonraki Makale Konutta arz fazlası yükseliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzocam’dan Endüstriyel Yalıtıma Güçlü Bir Katkı Daha
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş paylaşımı
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
Müteahhit ‘İflas ettim’ dedi! Şok gerçek ortaya çıktı
Emlak Gazetesi
18 Haziran 2025
Kentsel Dönüşümde Yeni Fırsat; Şehir Otelleri
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Doğanın kalbinde lüks ve konfor: Mesa Doğa Ömerli
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Deprem bölgesinde istihdam tüm sektörlerde afet öncesindeki seviyeyi aştı
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
İnşaatlarda kalifiye eleman eksikliği maliyetleri artırıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Albayrak Beton: Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı.
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?