By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye İMSAD’dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında açıklama
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Türkiye İMSAD’dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında açıklama
Emlak Haberleri

Türkiye İMSAD’dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında açıklama

Emlak Manşet
Son güncelleme: 5 Şubat 2026 14:20
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye İMSAD’dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında açıklama: Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Hatırlamak yetmez; ders çıkarmak ve kalıcı çözümleri  hayata geçirmek zorundayız”

6 Şubat 2023’te yaşanan ve 11 ilimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümünde Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anarken, deprem gerçeğiyle yaşamaya yönelik kalıcı ve bilim temelli adımların önemine bir kez daha dikkat çekti.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, depremlerin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acının ve sorumluluğun hala çok taze olduğunu belirterek, “6 Şubat depremleri, yalnızca yaşadığımız büyük bir felaket değil; aynı zamanda ülke olarak almamız gereken dersleri çok net biçimde önümüze koyan bir kırılma noktasıdır. Kaybettiğimiz on binlerce canın hatırasını yaşatmanın en anlamlı yolu, benzer acıların bir daha yaşanmaması için kararlılıkla harekete geçmektir” dedi.

“Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, deprem riskinin dönemsel değil, sürekli bir gündem olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Depremler geçmişte kaldı ya da yalnızca belirli bölgelerin sorunu gibi düşünülemez. 2025 yılı verilerine baktığımızda Türkiye’de 53 bin 262 deprem kaydedildiğini görüyoruz. Bu depremlerin 437’si 4 büyüklüğünün üzerinde gerçekleşti. Bu tablo, ülkemizde ortalama olarak her gün 4 büyüklüğünde bir deprem, yaklaşık 15 günde bir 5 ve üzeri, 73 günde bir ise 6 ve üzeri büyüklükte bir deprem yaşandığını gösteriyor. Bu veriler doğrultusunda Türkiye’nin saatte ortalama 6, günde ise 146 depremle sarsıldığını söyleyebiliyoruz. Nüfusumuzun en az yüzde 90’ı fay hatlarının doğrudan etki alanında yaşamını sürdürüyor. Bu coğrafyada yaşıyorsak, depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bunun yolu da güçlü bir deprem bilinci, nitelikli yapılaşma ve sürdürülebilir kentsel politikalar geliştirmekten geçiyor.”

“Hem şehirlerimizi hem toplumumuzu dirençli hale getirmeliyiz”

Depreme dirençli şehirlerin yalnızca sağlam binalarla sınırlı olmadığını vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Şehirlerimizi dönüştürürken geleceği de düşünmeliyiz. Dolayısıyla planlama, altyapı, çevre düzenlemesi, enerji verimliliği ve sosyal yaşamı bir bütün olarak ele almalıyız. Çevre dostu, kaynakları verimli kullanan ve iklim krizini de gözeten yapılaşma anlayışı artık bir tercih değil, zorunluluktur. Hem şehirlerimizi hem de toplumumuzu depreme karşı dirençli hale getirmeliyiz.”

“Farkındalık ve bilinç çalışmaları sürekli ve sistemli olmalı”

Deprem bilincinin ve depreme hazırlığın toplumsal bir kültür haline gelmesi gerektiğine dikkat çeken Küçükoğlu, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak sorumluluğuna işaret ederek şöyle konuştu: “Depremin yerini ve zamanını önceden bilme şansımız yok. Bu nedenle yaşamsal faaliyetlerimizi her an deprem olacakmış gibi düzenlemeliyiz. Tatbikatlar, eğitimler, bilgilendirme çalışmaları ve yerel düzeyde yürütülen hazırlık programları sistemli ve sürekli hale gelmelidir. Deprem farkındalığı sadece afet sonrası hatırlanan bir konu olmaktan çıkarılmalı; günlük yaşamın doğal bir parçası haline getirilmelidir. Bu kültürü çocukluktan başlayarak toplumun geneline yaymak zorundayız.”

“Toplumun deprem algısını ve hazırlık düzeyini ortaya koyacak çalışmalar yürütüyoruz”

Türkiye İMSAD olarak deprem bilincini güçlendirmeye yönelik çalışmalara ayrı bir önem verdiklerini belirten Tayfun Küçükoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Türkiye, son yıllarda yaşanan depremlerle birlikte deprem gerçeğini daha güçlü biçimde gündeminde tutuyor. Yapı güvenliği, bireysel hazırlık ve toplumsal bilinç bugün her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu gerçekten hareketle Türkiye İMSAD olarak, toplumun deprem kaygısını, hazırlık düzeyini, bina güvenliği algısını ve güvenli konut tercihlerine bakışını ortaya koyacak kapsamlı bir bilinç araştırmasının hazırlıkları içindeyiz. Elde edilecek verilerin hem kamu politikalarına hem de sektörümüzün yol haritasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

“Türkiye İMSAD olarak sorumluluk almaya devam edeceğiz”

Türkiye İMSAD’ın güvenli ve sürdürülebilir şehirler için uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Küçükoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “İnşaat malzemesi sanayisi, güvenli ve dayanıklı yapılaşmanın temel taşıdır. Bizler sektörümüzün bilgi birikimi ve üretim gücüyle daha güvenli, daha sürdürülebilir şehirler için üzerimize düşen sorumluluğu almaya devam edeceğiz. 6 Şubat’ta kaybettiğimiz vatandaşlarımızı saygıyla anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmaması için kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz.”

Fi Side Bahçeşehir’in adı Fi Center oldu
Kartal’da Doğal Bir Göle Komşu Olmak İster Misiniz?
Emlak Konut Florya Evleri’nin ihale tarihi 10 Eylül 2020
15 Milyar Dolarlık Kanal İstanbul İnşaatı Bu Yıl Başlayacak!
‘Toprak en değerli varlığımız’
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Depremde Asıl Sınav Taşıyıcı Sistemi Suya Karşı Korumak
Sonraki Makale TMB Başkanı M. Erdal Eren: Deprem gerçeği karşısında dönüşüm bir tercih değil zorunluluktur
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Savur GYO (SVGYO) 1,1 Milyar Tl’lik Halka Arzla Borsaya Geliyor
Sektörden
24 Şubat 2026
Albayrak Beton’dan 250 milyon TL değerinde yeni yatırım
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Luxera GYO halka arz oluyor Talep toplama tarihleri 2-3-4 Mart
Sektörden
24 Şubat 2026
Kürşat Tuncel “Gayrimenkulde Boşluğa Değil, Süpürülebilir Alana Yatırım Yapın”
Sektörden
24 Şubat 2026
35 Milyon TL’lik Yeni Eşik Daraltır mı? Değerli Konut Vergisinde Sessiz Ama Kademeli Artış Beklentisi
Emlak Haberleri
24 Şubat 2026
Mavi Arya’da 3+1 Daireler Özel Bahçeleriyle Ayrıcalıklı Yaşam Sunuyor
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
AKOM tarih verdi: İstanbul’a yeniden kar geliyor
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
TOKİ Adana 12 bin 400 konut kura sonuçları isim listesi nasıl öğrenilir? 2026 TOKİ Adana kura sonuçları sorgulama
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Konut üretimi bütüncül bir perspektifle ele alınmalı
Ekonomi Haberleri
23 Şubat 2026
Antalya’da korkutan deprem
Emlak Dünyası
23 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?