By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye, turizmde dünya dördüncüsü
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Türkiye, turizmde dünya dördüncüsü
Ekonomi Haberleri

Türkiye, turizmde dünya dördüncüsü

Emlak Manşet
Son güncelleme: 29 Mart 2022 12:06
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

40 milyon kişi ile 2021’de dünyanın en çok turistini ağırlayan Fransa’nın resmi bildirimde bulunmadığı WHO’nun resmi verilerini değerlendiren Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, geçen yıl 421 milyon kişinin turistik seyahat yaptığını belirtti. Yavuz, “Bu sayı 2019 yılının yüzde 71 gerisinde kaldı. 2020 yılında 2019’a göre yüzde 73 olan kayıp, 2021’de ancak yüzde 2 azalabildi” dedi.

2021’nin en çok turist ağırlayan 10 ülkesini sıralayan Yavuz, Fransa’nın verilerinin ülke makamlarınca açıklandığını ve resmi olarak WHO’ya bildirilmediğini söyledi. Yavuz, 2021’de Fransa’nın 40 milyon turist ağırlayarak, ülkeler sıralamasında birinci olduğunu kaydetti.

1 MİLYAR KİŞİ SEYAHAT EDEMEDİ

2021 yılında yaklaşık 1 milyar turistin, belirli aralıklarla süren pandemi kısıtlamalarından dolayı seyahat edemediğini kaydeden Yavuz, “Pandemiden en ağır darbeyi Uzak Doğu ve Asya ülkeleri aldı. Avrupa geçtiğimiz yıl normalleşmeye ve eski günlere dönme yoluna girdi. Karayipler ve Doğu Akdeniz ülkeleri 2019’a göre en az kayıp yaşayan destinasyonlar oldu” diye konuştu.

Dünya sıralamasında 31,9 milyonla Meksika’nın ikinci, 31,2 milyonla İspanya’nın üçüncü olduğunu söyleyen Yavuz, Türkiye’nin ise 29,9 milyon turistle dünya dördüncüsü olduğunu açıkladı. Yavuz, ilk 10’daki diğer ülkeleri şöyle sıraladı; “İtalya 26,3 milyon, ABD 22,1 milyon, Yunanistan 14,7 milyon, Avusturya 12,7 milyon, Almanya 11,7 milyon, Hırvatistan 10,6 milyon.”

KORONANIN KAZANANI MEKSİKA

2021 yılı dünya turizmini de 8 madde üzerinden değerlendiren Yavuz, salgın döneminde en önemli kazananın Meksika olduğunu kaydetti. 2019 yılında 7’nci sırada olan Meksika’nın, 2020’de 3’üncü, 2021’de ise 2’nciliğe yükseldiğini belirten Yavuz, “Kriminal vakalarla sürekli gündemde olmasına rağmen, özelikle Amerika’da yaşayan Meksika vatandaşlarının katkısıyla 2’nci olan Meksika’nın en büyük turist kaynağı yüzde 80 ile ABD ve Kanada’dan gelişler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, 2019 yılına göre pandeminin verdiği hasarı 2021 yılında yüzde 40 civarında tutarak en düşük kayıp yaşayan turizm destinasyonundan biri olduğunu açıklayan Yavuz, “Böylelikle tarihinde ilk kez dünya 4’üncülüğüne yükseldi. İtalya ve Amerika’yı geçen Türkiye’nin dünya turizmindeki payı yüzde 7 oldu. 2021’de, 2019’a göre 50 milyon turist kaybeden İspanya, korona sürecinin kaybedenlerinden biri oldu” dedi.

ÇİN, TURİZM DÜNYASINDAN SİLİNDİ

2019’da 65 milyon turistle dünya 4’üncüsü olan Çin’in korona sürecinde turizm dünyasından tamamen silindiğini aktaran Yavuz, “Uzak Doğu’nun parlayan yıldızı Tayland 2019’da 40 milyon turist ağırlarken, 2021’de 400 bin turistle 53’üncü sıraya düştü. Sezona 25 milyon turist hedefiyle giren Yunanistan 14,7 milyon ile 6’ncı oldu” diye konuştu.

ŞAMPİYON AKDENİZ’DE, BİRİNCİ ANTALYA

Korona sürecinin kazananı ve 2021’in şampiyonunun Akdeniz havzası olduğunu belirten Yavuz, “2021 yılının ilk 10’undaki 6 ülke, Akdeniz ülkesi. Bu 6 ülkenin toplam turist sayısı 158 milyon civarında. Toplam turist sayısının yüzde 37,5’ini 6 Akdeniz ülkesi oluşturuyor. Her üç turistten biri 6 Akdeniz ülkesine tatile gitmiş. Hırvatistan tarihinde ilk kez 10’uncu sıraya yerleşti. Akdeniz’de ise şehir olarak 2021’de 9,5 milyon turist sayısıyla Antalya birinci sırada. 421 milyon turistin, 281 milyonu ise Türkiye dahil Avrupa ülkelerini tercih etti” ifadelerini kullandı. 

Konut finansman paketlerinden yararlanacaklar dikkat
Yenilenebilir enerjide yeni alım ve yerli katkı fiyatları belirlendi
Arsaya talep ikiye katlandı fiyat yüzde 35 arttı
İNDER: Önceliğimiz Deprem Hazırlığı
Piyasalar Merkez Bankası’na odaklandı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale İmamoğlu: Hızray ile ilgili yakında lansman yapacağız
Sonraki Makale TÜSİAD’ın yeni başkanı belli oldu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Ünlü iş insanı Ali Ağaoğlu’nun torun sevinci büyüyor: Kızı Sena Kırcal üçüncü oğlunu dünyaya getirdi
Emlak Gazetesi
17 Eylül 2025
Dünyanın en pahalı okulu Le Rosey’e bu yıl Türkiye’den 200 başvuru yapıldı, sadece 10 öğrenci kabul edildi
Emlak Gazetesi
17 Eylül 2025
İstanbul’daki toplu ulaşım zammı “U” logolu metrolar ve Marmaray’da geçerli olmayacak
Emlak Haberleri
17 Eylül 2025
Meteoroloji açıkladı: 17 Eylül 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Sektörden
17 Eylül 2025
İngiliz yazar Kapadokya’ya hayran kaldı: ‘Burası gerçekten bir doğa harikası’
Emlak Turizm
17 Eylül 2025
Turist çifte Venedik yasağı
Emlak Gazetesi
17 Eylül 2025
Yolda öğrendim: 11 ülkeden geriye kalan gerçekler
Emlak Turizm
17 Eylül 2025
Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci
Emlak Dünyası
17 Eylül 2025
Keşan Kent Konseyi’nden Edirne Valiliği’ne SİT çağrısı
Emlak Gazetesi
17 Eylül 2025
Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra kontenjan ayrılacak
Ekonomi Haberleri
17 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?