Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Gazetesi > Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır
Emlak Gazetesi

Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır

Emlak Manşet
Son güncelleme: 13 Ekim 2023 09:34
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Mersin Akaryakıtçılar Derneği (MADER) Başkanı Aziz Akgül, İsrail-Filistin arasındaki gerilimin, brent petrole de yansıyacağını belirterek, “Enerji sektöründe yüzde 95 dışa bağımlıyız. Gelecek yarınlar için yeşil enerjiye öncelik verilmesi gerekiyor. Bugün gelinen aşamada maalesef savaş etkisini gösterdi.

Petrolün varil fiyatında İsrail’in resmi savaş ilan etmesinin ardından toplamda yüzde 5’lik bir yükselme olmuştur” diye konuştu. Yaşanan savaşın, petrol fiyatlarında bir artışa neden olduğunu ifade eden Aziz Akgül şöyle konuştu: “İsrail’in resmi savaş ilan etmesinin ardından petrolün varil fiyatı 77 dolardan 88,4 dolara kadar yükseldi. Savaşın daha da genişleyebileceği ihtimali risk algısının yüksek seyretmesine neden olacaktır.”

Türkiye’nin bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Akgül, “Dünya borsalarındaki fiyatlar ve yaşanan dalgalanmaların yansımalarını iç ve dış piyasada Türkiye olarak hissediyoruz. Türkiye’nin çok hızlı enerjide değişime gitmesi gerekiyor. Bu savaş sadece Türkiye’yi değil. Bütün Avrupa’yı etkiliyor. Ülkemizin çok hızlı bir şekilde enerjide değişime gitmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye’de yaşanabilecek bir enerji krizinin dışa bağımlı olunmasından kaynaklı olacağını kaydeden Akgül, “Dışarıda yaşanacak kriz bizi de etkiler. Bu nedenle dışarıda olacak bir kriz, otomatik olarak dünya borsasını etkiler, sonra da ülkemizi etkisi altına alır. Güneş ve rüzgâr enerji kullanımına öncelik verilmesi gerekmektedir” dedi.

Dışa bağımlılığı düşürmenin tek yolu yeşil enerji

Türkiye’de yeşil enerji açığının ne kadar olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Akgül, “Dışa bağımlılığı asgari seviyeye düşürmenin tek yolu yeşil enerjidir. Ülkemiz de dahil olmak üzere yeşil enerji kullanımı için Paris İklim Anlaşması’na savaş halinde olan 5 ülke dışında 197 ülke imza atmıştır. Avrupa ülkelerinin çoğu enerjisinin yüzde 50’sini yeşil enerjiden karşılıyor.

Küresel ısınmada 1,5°C Raporu’na göre olası iklimsel etkiler açısından 1,5°C’lik bir ısınmanın 2°C’ye göre nispeten daha güvenli olacağını dolayısıyla yeşil enerjiye dönülmesi gerektiği açıkça ortadadır. Bu nedenle dünya iklim değişikliğine neden olan emisyonlarını azaltmak, küresel ısınmanın 1,5°C’de sınırlandırılmasına yönelik yeşil enerjiye dönmek zorundayız” diye konuştu.

2023 yılı ağustos ayı itibariyle Türkiye’deki kurulu gücün kaynaklara göre dağılımı hakkında bilgi veren Aziz Akgül, “Türkiye’de yüzde 30’u hidrolik enerji, yüzde 24,1’i doğal gaz, yüzde 20,7’si kömür, yüzde 11’i rüzgâr, yüzde 10,1’i güneş, yüzde 1,6’sı jeotermal ve yüzde 2,6’sı ise diğer kaynaklar olduğunu biliyoruz. Rüzgâr ve güneş enerjisindeki kayda değer büyümeyi görmek cesaret verici olsa da artması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de elektrikli araçlara geçiş sürecinin başlandığını ancak elektrikli araç satışlarının hızlanmasıyla şarj istasyonlarına ihtiyacın da giderek artığını dile getiren Akgül, ülkemizde elektrikli araç alt yapısının yetersiz olduğunu, resmi kayıtlara göre bu yıl elektrikli araç satışlarında binek araçta her 100 araçtan yüzde 3’ünü elektrik araçlar oluşturduğunu, şehirlerarası yollarda alt yapının yeteri kadar sağlanamadığını şehir içinde ise sorunun tam olarak çözülmediğini ileri sürdü.

“Kart komisyonu kâr marjını düşürüyor”

Kredi kartı komisyon oranlarındaki artış akaryakıt bayilerinin tepkisine neden oldu. MADER Başkanı Aziz Akgül; akaryakıt istasyonlarında yaşanan kart komisyon krizinin çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu. Akgül “Akaryakıt İstasyonlarında POS makinası ile yapılan alışverişlerde komisyon oranı önemlidir.

Bazı bankaların 1.75’den 2.50 ye kadar aldığı komisyonların olduğunu biliyoruz. Bir bayinin 4.3 veya 4.8 kâr marjının 2 puan kesilmesi kar marjlarını etkileyecektir. İçinde bulunduğumuz kriz halinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Aksi halde bayilerimiz çok yakında kart komisyonunu dahi karşılayamayacak hale gelecek” diye konuştu.

Hiranur Vakfı’ndaki ruhsatsız yapılar yıkıldı
Almanya büyüklüğünde topografyayı deprem değiştirdi
Vaka sayıları en çok artan 10 il
Ay’da Neden Uzay İstasyonu Kurulmuyor?
Vaka sayılarında korkutan tablo!
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale İnşaat sektörü 5 aydır iyi performans gösteriyor
Sonraki Makale İBB’den İstanbul’daki barınma krizine karşı 11 maddelik çözüm önerisi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Başkanı Akbal: Her iki dakikada bir teslimat gerçekleştirdik
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Albayrak Beton: Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı.
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Konut Kredisi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Tiny House Ev Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Emlak Değerlemesi Nasıl Yapılır?
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Ekonomi ve siyaset gündemi – 17 Haziran 2025
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
Resmi Gazete’de bugün (17.06.2025)
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
AFAD ve Kandilli deprem listesi
Emlak Gazetesi
17 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?