Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye’nin yüzde 42’si kirada oturuyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > Türkiye’nin yüzde 42’si kirada oturuyor
Emlak Haberleri

Türkiye’nin yüzde 42’si kirada oturuyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 31 Mart 2022 17:55
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Şubat ayında kiralanan konut sayısının toplam kiralık ilan sayısına oranı, hem ülke genelinde, hem de İstanbul, İzmir ve Ankara’da arttı. Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verileri, AB’deki 27 ülkede, ortalama 10 kişiden üçünün kirada oturduğunu gösterirken, Türkiye’de kiracıların oranı %42,1 olarak kaydedildi. Taşınanların sayısı arttıkça, evden eve nakliyat ve depolama çözümlerine talepte de yükseliş görüldü.

Uzaktan çalışma olanağıyla hızlanan büyükşehirlerden göç, satılık ev fiyatlarındaki yükselişle birleşerek farklı şehirlerde kiracı sayısındaki artışa sebep oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ve Türkiye’deki konut fiyatlarının değişimini ölçmeyi amaçlayan Konut Fiyat Endeksi, Aralık 2021’de bir önceki aya kıyasla %7,9 artarken, yıllık nominal değişim %59,6, reel değişim ise %17,9 olarak tespit edildi. 27 ülkede ortalama 10 kişiden üçünün kirada oturduğu Avrupa Birliği’nin verilerinde ise Türkiye’de kiracıların oranının %42,1 olduğu görüldü.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Göztepe Nakliyat CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Şehirlerarası ve şehir içi nakliye taleplerinin 2021 başından bu yana artış trendi içinde olduğunu gözlemliyoruz. Kimileri büyükşehirlerin karmaşasından uzaklaşmak için memleketlerine geri dönmeyi tercih ediyor, kimileri de kiraların daha ucuz olduğu, daha küçük evlere taşınıyor. Göztepe Nakliyat olarak evden eve taşıma gibi özen ve hassasiyet gerektiren bir konuda, hem şehirlerarası hem de şehir içi nakliye hizmetlerinde yetkin insan kaynağımızla hizmet veriyoruz” dedi.

Kiralık konut piyasası canlanıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) yayımladığı “Kiralık Konut Piyasası Görünümü Şubat 2022” raporuna göre, kiralanan konut sayısının toplam kiralık ilan sayısına oranı geçtiğimiz aya göre hem ülke genelinde hem de İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere üç büyük ilde yükseliş kaydetti. Bu durumun kiralık konut piyasasında bir canlanmaya işaret ettiğine dikkat çeken Ulaş Gümüşoğlu, “Bu canlanmayı nakliye sektörü de yakından hissediyor. Özellikle atama dönemlerinde, sezon başlangıçlarında ya da yüz yüze eğitime geçen üniversitelerde derslerin başladığı tarihlerin hemen öncesinde evden eve nakliyat taleplerinde dikkate değer bir artış görülüyor. Müşteriler, nakliye taleplerinde farklı ihtiyaçlara uygun çözümleri tek elden sunabilen, titiz çalışan, paketleme ve taşıma konusunda güven veren hizmet sağlayıcılara yöneliyor. Göztepe Nakliyat olarak sektörde 40 yılı aşan deneyimimizle ve farklı ihtiyaçlara uygun 19 araçlık filomuzla ev taşıma, evden eve nakliyat, parça eşya taşıma gibi ihtiyaçları olan müşterilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

“Özel taşımacılık hizmetleri de sunuyoruz” 

Zaman zaman bireysel ve ticari müşterilerin nakliye taleplerinin farklılaştığını ve tekstil ürünlerini taşımak isteyen kurumsal müşterilerin daha özel çözümlere ihtiyaç duyabildiğini dile getiren Göztepe Nakliyat CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Özel olarak ürettirdiğimiz askılı tekstil taşıma üstyapısına sahip araçlarımız tekstil taşımacılığı için yaratıcı bir çözüm sunarken, ofis taşımalarında da evrakların doğru paketlenmesinin ve elektronik eşyaların güvenli taşınmasının elzem olduğu bir taşıma hizmeti sunuyoruz. İşleyişimiz önce ekspertizle başlıyor. Ağırlık ve büyüklük fark etmeksizin para kasalarının taşınmasında koşullara göre transpalet, kızak, kayış ve gerektiğinde vinç veya forklift gibi araçlar kullanıyoruz. Evden eve nakliyat çözümü seçen müşterilerimizin piyanosu varsa, daha çok dikkat gerektiren piyano taşıma işi için ayrı bir kamyonet kullanıyoruz. Tıbbi cihazların ya da elektronik sistemlerin nakli de deneyimli insan kaynağımız tarafından, özenle gerçekleştiriliyor” dedi.

Eko İklim Zirvesi Fuarı’na geri sayım başladı!
Emlak sektöründe yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar
Sivas’taki ‘Hobbit Evleri’nde kış ve bahar bir arada
Deprem İzolatörlü V Yeşilada İle Sarsılmaz Yatırım Fırsatı
Afet çadırları yangına dayanıklı malzemeden üretilmeli!
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Kuzey Marmara ‘sanayi ve teknoloji üssü’ oluyor
Sonraki Makale Erkaya İnşaat’tan 25’inci Yılına Özel Prestij Projesi: “ERKAYA TWINS”
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayında turizmde yeni rekor: Yabancı ziyaretçi ve doluluk oranı arttı
Emlak Turizm
13 Haziran 2025
İsrail-İran gerilimi havacılığı felç etti: Uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
İMSAD: İnşaat malzemesi ihracatı Nisan’da geriledi
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Nisan ayı otel doluluklarında 2025 zirvede
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
Beykoz Riva’da Yeni Bir Hayat: Düşler Vadisi Riva Projesiyle Doğanın Kucağında Huzur!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Mount Anvil’den Çifte Zafer: The Verdean ve Chelsea Botanica Projelerinde İlk Anahtar Teslimleri Başladı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Sektörden
13 Haziran 2025
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?