By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye’ye 2. ve 3. nükleer santral teklifi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Türkiye’ye 2. ve 3. nükleer santral teklifi
Ekonomi Haberleri

Türkiye’ye 2. ve 3. nükleer santral teklifi

Emlak Manşet
Son güncelleme: 31 Ağustos 2023 17:44
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

AA’nın 8. kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’te AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Romanets, nükleer güç santralinin, hazır hale gelmesi için birçok testten geçtiğini söyledi.

Romanets, Türkiye ve Rusya arasındaki hükümetler arası anlaşmaya göre, ilk güç ünitesi için inşaat lisansı alındıktan 7 sene sonra ünitenin elektrik üretimine başlaması gerektiğini söyledi.

İnşaat kurulum sürelerini kısaltmaya çalıştıklarına işaret eden Romanets, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl birinci güç ünitesinin işletmeye alınması anlamında çok önemli bir adım atıldı. Bu yıl ilk kez nükleer yakıt sahaya sevk edildi. Bunun akabinde Türkiye nükleer tesis sahibi ülkeler sıralamasına girmekle birlikte, nükleer ülkeler haritasında yeni bir nokta oldu. Yakıtın getirilmesi bir nükleer güç ünitesinin işletmeye alınmasındaki ilk önemli aşamadır. Hükümetler arası anlaşmaya göre, ilk güç ünitesinin üretime başlama tarihi 2025 olarak belirlendi fakat bu tarihi daha öne çekmek için proje ekibi olarak elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Şunu da belirtmek gerekiyor ki bu çalışmaları hızlandırırken en önemli önceliğimiz olan güvenlikten asla taviz vermiyoruz. Teknolojik ekipman ile türbin ve pompa binalarındaki ilgili ekipmanların kurulumunu bu sene sonuna doğru tamamlamış olup, birinci üniteyi başlatma ve devreye alma çalışmaları aşamasına geçeceğiz.”

Romanets, ikinci ve üçüncü güç ünitesindeki çalışmaların da eş zamanlı devam ettiğine dikkati çekerek, diğer ünitelerin birer yıl arayla işletmeye alınmasının planlandığını dile getirdi.

İkinci güç ünitesinde halihazırda ana teknolojik ekipman kurulumunda sona yaklaşıldığını belirten Romanets, “Üçüncü güç ünitesinde genel inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olup, bu sene içinde basınç kabı dediğimiz ekipman sahaya sevk edilecek. Dördüncü güç ünitesinde ise betonlama çalışmaları bu sene sonuna kadar bitirilmiş olup, gelecek sene de dördüncü güç ünitesinin kor tutucusunun sahaya getirilmesi planlanıyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ SANTRALLERİ DE İNŞA ETMEMİZİ İSTERİM”

Romanets, Akkuyu NGS inşaatı sırasında yeni bir sektör oluştuğuna işaret ederek, Türk üreticilerin, nükleer santrallerin ihtiyacı olan malzemeleri sadece Türkiye’de tedarik için değil aynı zamanda yurt dışına ihraç etmek için de üretebilir konuma geldiğini kaydetti.

Nükleer tesiste üretilen enerjinin istikrarlı, temiz ve çevre dostu olduğunu aktaran Romanets, “Bu önemli hususlar dikkate alındığında Türkiye’nin ikinci ve üçüncü nükleer santrale de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Elbette, bu benim kişisel görüşümdür. Türkiye’de ikinci ve üçüncü santralleri de bizim inşa etmemizi isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Romanets, Türkiye’nin ilk nükleer santrali için Akkuyu sahası seçilirken bir çok kriterin gözetildiğini anımsatarak, deprem dahil farklı konularda araştırmalar yapıldığını ve söz konusu çalışmalar sonucunda çok sayıda rapor oluşturulduğunu ifade etti.

TEKNOFEST’in de nükleer enerjiyi tanıtmak için iyi bir organizasyon olduğunu dile getiren Romanets, şunları kaydetti:

“TEKNOFEST geniş kapsamlı bir etkinlik. Rosatom devlet kuruluşu da bu tür etkinliklere sürekli katılım sağlıyor. Bu seferki katılımda ‘kesintisiz eğitim öğretim’ konsepti üzerine bir hazırlık yaptık. Nükleer sektörde çalışanlar mesleklerine bağlı insanlar. Bu mesleği seçenlerin bazılarının hikayesi çocuk yaşından başlıyorlar. Bunun önemini bilerek çocuklar için özellikle Akkuyu sahasına turlar düzenliyoruz. Okullarda konferanslar veriyoruz, okullardaki bilgilendirme seminerlerimizde nükleer enerjiyi anlatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu konsept doğrultusunda bu sene standımız daha çok çocuklara ve öğrencilere yönelik hazırlandı. Gelen ziyaretçiler çok ilginç bilgiler öğrenirken eğlenceli zaman geçiriyor.”

THY’ye başarıya doymuyor
Türkiye ekonomik verileri – 3 Eylül 2020
2 bin 153 kişi dünyanın yüzde 60’ından daha zengin
Bakanlık harekete geçti: Evliye vergi indirimi
İBB’den İstanbul’daki barınma krizine karşı 11 maddelik çözüm önerisi
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Ege Denizi’nde deprem
Sonraki Makale Galata Köprüsü’nde Eminönü-Karaköy yönü kapanıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Yiğit Group’un odağında İstanbul’un merkezindeki kentsel dönüşüm projeleri var
Emlak Haberleri
29 Ekim 2025
Türkiye Yapay Zeka Zirvesi bu yıl da katılım rekoru kırdı
Sektörden
27 Ekim 2025
Gayrimenkul Değerlemede ESG Dönemi Başladı
Emlak Gazetesi
27 Ekim 2025
Atlas Real Estate, Barratt London Projelerini Ankara’da Tanıttı
Emlak Haberleri
27 Ekim 2025
Artaş Oteller Grubu’nda Vadistanbul Kadrosuna İki Önemli Terfi
Emlak Gazetesi
27 Ekim 2025
Meteoroloji uyardı: Fırtına etkili olacak
Emlak Gazetesi
27 Ekim 2025
Murat Kurum paylaştı: Yüzyılın Konut Projesi’nin tüm detayları
Emlak Gazetesi
27 Ekim 2025
Dubai’de Yeni Bir Rekor: Dünyanın En Yüksek Saatli Konut Kulesi Geliyor
Emlak Haberleri
27 Ekim 2025
Karadağ, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahati askıya alacak
Emlak Dünyası
27 Ekim 2025
Ege Denizi’nde korkutan deprem!
Sektörden
27 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?