Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: “Ücretsiz Maldivler tatili” vaadine 30 bin kişi inandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > “Ücretsiz Maldivler tatili” vaadine 30 bin kişi inandı
Ekonomi Haberleri

“Ücretsiz Maldivler tatili” vaadine 30 bin kişi inandı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 23 Kasım 2022 12:20
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İki yıl önce Türk halkının siber güvenliğe ilişkin farkındalığını artırmak amacıyla “ücretsiz Maldivler tatili” kurgusuyla 130 bin kişinin tıkladığı bir farkındalık çalışmasına imza atan Berqnet Siber Güvenlik Teknolojileri, oltalama saldırılarının artan risklerine dikkat çekmek için çalışmayı bu yıl da tekrarladı. Kurgusal kampanyaya inanarak tıklayan kişilerin sayısı 30 bin olarak kaydedildi. Oltalama saldırılarına inanan kullanıcıların sayısının artması nedeniyle Herkes İçin Siber Güvenlik başlıklı bir sosyal sorumluluk projesine de imza atan Berqnet’in hazırladığı ücretsiz eğitim programına bugüne kadar 50 bin kişi katıldı.  

İnternet tarihinin en eski siber saldırı biçimlerinden biri olan oltalama veya kimlik avı saldırıları, 2022’de de güncelliğini korudu. 2003’ten bu yana faaliyet gösteren Kimlik Avına Karşı Çalışma Grubu (APWG) tarafından hazırlanan 2022 ikinci çeyrek değerlendirmesinde, kimlik avı saldırılarında bir rekor görüldüğü belirtildi. İkinci çeyrekte oltalama saldırılarının 1,1 milyona yaklaştığı bilinirken, sosyal medyadaki tehditlerin ilk çeyreğe kıyasla yüzde 47 arttığı tespit edildi.  

İki kampanyanın sonuçlarını bir arada değerlendiren Berqnet Pazarlama Yöneticisi Serhat Şahin, “İki yıllık süreçte sahte kampanyaya inananların sayısında önemli ölçüde bir azalma görüyoruz. Bu durum kamuoyunun siber güvenlik farkındalığı konusunda olumlu gelişmeler olduğuna işaret etse de hâlâ kat edilmesi gereken yollar olduğuna inanıyoruz. Çünkü 30 bin tıklama hâlâ çok ciddi bir rakam” dedi.  

30 BİN KİŞİ KİMLİK AVI SALDIRISININ KURBANI OLABİLİRDİ 

Farkındalık çalışması kapsamında kullanıcılara “ücretsiz Maldivler tatili” vaat eden bir kurgu oluşturuldu. Bağlantıya tıklayan 30 bin kullanıcı, markanın konuyla ilgili hazırladığı bilgilendirici sayfaya yönlendirildi. Benzer bir reklamın gerçek kötü niyetli kimseler tarafından hazırlanması durumunda, 30 bin kişinin kimlik avı saldırısının kurbanı olabileceğine dikkat çeken Serhat Şahin, “Bu saldırı türü insanların zaaflarını kullanarak, e-posta veya internet sitesi reklamları aracılığıyla, kullanıcıların kimlik bilgilerine erişmeyi hedefliyor. Başta şirketler olmak üzere herkes için büyük riskler oluşturan oltalama ve kimlik avı saldırıları, maddi ve manevi kayıplara sebep olabiliyor. Oltalama saldırılarından korunmak için özellikle parola, kimlik bilgisi gibi hassas bilgileri internet siteleriyle paylaşırken şüpheci olmak gerekiyor. Güçlü bir parola belirlemenin yanı sıra firewall ve antivirüs gibi yazılımların kullanılması, kurumsal ağların korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda daha çok bilgiye ihtiyaç duyanlar, Oltalama Saldırılarından Korunma Rehberi başlığıyla hazırladığımız dokümanı internet sitemizden ücretsiz indirebiliyor” diye konuştu.  

İKİ YILLIK SÜREÇTE “HERKES İÇİN SİBER GÜVENLİK” KAMPANYASI DÜZENLENDİ 

2020 yılındaki farkındalık çalışmasının ardından, toplumdan her kesimin dijital dünyadaki farkındalığını artırmak için Herkes İçin Siber Güvenlik adı verilen bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını hatırlatan Berqnet Pazarlama Yöneticisi Serhat Şahin, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:  

“Proje, parola güvenliğinden taşınabilir belleklere, sosyal mühendislikten zararlı yazılımlara, mobil cihazlardan akıllı ev cihazlarının güvenliğine, uzaktan çalışma güvenliğinden dijital bankacılık ve ödeme süreçlerine pek çok başlığı anlaşılabilir bir dille anlatan eğitici videolardan oluşuyor. Ücretsiz olarak erişilebilen bu eğitimleri tamamlayan ve online sınava katılan kullanıcılar, ücretsiz sertifika ve e-kitap almaya hak kazanıyor. 2021’de başlattığımız proje kapsamındaki eğitimlere bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi katıldı, 10 bine yakın kişi de sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Şirket olarak hem farkındalık yaratma hem de oltalama saldırılarına karşı bilinçlendirme çalışmalarında oldukça iyi bir yol kat ettik. Uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı, dijitalleşmenin zirve yaptığı bir dönemde dijital okuryazarlığın kritik olduğunu düşünüyoruz. Daha çok insanın internetteki potansiyel tehditlere karşı fikir sahibi olabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki siber zafiyetlerin ve bu tip istenmeyen durumların çok büyük bir bölümü insan hatası ve dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Her zaman ilk öncelik eğitim ve farkındalık olmalıdır.”

Bodrum’daki yüksek fiyatlar gündemde
Çin’de kömür arzı rekor kırdı, enerji sorunu giderildi
Taşucu Limanı özelleştiriliyor
Bireysel kredi başvurularında risk profili iyileşiyor
Türkiye’de yeni dönem başlıyor
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Bugün okullar tatil mi? 23 Kasım’da hangi illerde okullar tatil edildi?
Sonraki Makale İBB metro hattı için 925 milyon dolar dış borç alacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Emlak Haberleri
16 Haziran 2025
Aden Değerleme GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin Sürdürülebilir Gelecek Sponsoru oldu
Sektörden
16 Haziran 2025
Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?
Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Meteoroloji açıkladı: 16 Haziran 2025 hava durumu raporu
Sektörden
16 Haziran 2025
16 Haziran 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
16 Haziran 2025
Galata Kulesi’nden düşen kişi hayatını kaybetti
Sektörden Emlak Dünyası
16 Haziran 2025
Perakende satışlarda yeniden çift haneli artış
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Müstakil Tapu Nedir?
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
Sivas depremi sonrası Naci Görür’den açıklama! ‘Maksimum 6 büyüklüğünde deprem üretebilir’
Sektörden
13 Haziran 2025
İnşaat maliyetleri 54 ayın en düşük seviyesinde!
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?