By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 2 bin 200’den fazla Türk vatandaşı Estonya’dan e-Oturum aldı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > 2 bin 200’den fazla Türk vatandaşı Estonya’dan e-Oturum aldı
Emlak Haberleri

2 bin 200’den fazla Türk vatandaşı Estonya’dan e-Oturum aldı

Emlak Manşet
Son güncelleme: 12 Kasım 2019 14:36
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Estonya Cumhuriyeti’nin düzenlediği e-Oturum programında verilen bilgiye göre, isteyenlerin dünyanın herhangi bir yerinden global bir Avrupa Birliği (AB) şirketi yönetebilmesine olanak sağlayan e-Oturum programını başlatan ilk ülke olan Estonya, girişimcilere AB’nin iş ortamına erişim imkanı sağlıyor.

İçindekiler
  • Türkiye’den e-Oturum yoluyla kurulan şirketlerin sayısı 550’yi aştı
  • “Türkiye’nin startup ortamı dünyanın en etkili topluluklarından biri”

Estonya Cumhuriyeti, AB çapında iş yapmak isteyen girişimcilere, Türkiye’den ayrılmadan bir Avrupa şirketi kurmak için en elverişli çözümü sunuyor.

Estonya’nın dünyada ilk kez uygulamaya geçirdiği e-Oturum programı ile girişimciler, Türkiye’den çalışırken global bir AB şirketi kurabilmelerini sağlayan resmi dijital kimlik elde etme hakkını kazanıyor.

Yeni dijital dalgayı yakalayan global girişimciler, işlerini formalitesiz, kolay ve teknoloji odaklı bir ortamda kurma şansı elde ediyor.

e-Oturum programı kapsamında kurulan şirketler, adresten bağımsız güvenilir AB şirketi statüsüne sahip olduğu için dünyanın herhangi bir yerinden düşük maliyetle ve fazla formalite gerektirmeden yönetilebiliyor. Bu şirketler, gelişmiş ve güvenli bir dijital altyapıdan yararlanırken, global ölçekte büyümelerine yardımcı olacak kaynaklara da sahip oluyor.

Türkiye’deki girişimcilerin işlerini AB pazarının tümüne yayabilmesine imkan sağlayan e-Oturum programı, Türkiye’den startup’ların Avrupa iş ortamına entegrasyonunda önemli bir adım olma özelliğine sahip.

Türkiye’den 2 bin 200’ü aşkın Türk vatandaşının e-Oturum aldığı Estonya, e-Oturum programını başlattığı Aralık 2014’ten bu yana 162 ülkede yer aldı.

Türkiye’den e-Oturum yoluyla kurulan şirketlerin sayısı 550’yi aştı

Verilen bilgiye göre, şimdiye kadar Türkiye’den e-Oturum yoluyla kurulan şirketlerin sayısı 550’yi aşarken, Türkiye’den 2 bin 200’ü aşkın Türk vatandaşı, Estonya’dan e-Residency (e-Oturum) aldı.

Türkiye, e-Oturum nüfusu olarak 12. sırada bulunurken, kurulan şirket olarak 4. sırada yer alıyor. Türkiye, 2019 yılının en hızlı büyüyen pazarı olarak da dikkati çekiyor.

Türkiye’deki girişimler özellikle pazarlama, tasarım, danışmanlık ve bilişim alanında faaliyet gösteriyor.

Rimuut, Reachpeople, Oktopeople, walks in Istanbul, Estonya’da e-oturum ile şirket kurmuş başarılı Türk start-up örnekleri arasında bulunuyor.

Program, e-Oturum ile kurulan bir AB şirketinin, sadece Avrupa’da faaliyet göstermesini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda dünya çapında iş yaparken AB’nin hukuki çerçevesinden de yararlanmasına olanak sağlıyor. Bu özellikleriyle e-Oturum programı, bağımsız olarak kendi işlerini yapmak isteyen genç Türk girişimcilere çok uygun bir çözüm sunuyor.

Dünyanın herhangi bir ülkesinin vatandaşına resmi dijital kimlik elde etme hakkı sunan program, tüm ülke vatandaşlarına, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar global bir AB şirketini tümüyle çevrim içi yönetme özgürlüğü tanıyor.

e-Oturum sahipleri, AB iş dünyasına katılmanın yanı sıra dijital kimlikleri ile kamu e-hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Estonya’da e-Oturum’a sahip olanlar, internet üzerinden bir Estonya şirketi kurabiliyor, belgeleri ve sözleşmeleri dijital olarak imzalayabiliyor, imzalı belgelerin gerçekliğini doğrulatabiliyor, belgeleri şifreleyerek güvenli bir biçimde iletebiliyor, şirketi dünyanın herhangi bir yerinden yönetebiliyor, elektronik bankacılık ve uzaktan para transferi yapabiliyor, çevrim içi ödeme hizmeti sağlayıcılarına ulaşıyor ve ticari hizmet sağlayıcıları, global girişimciler gibi unsurlardan oluşan bir iletişim ağının içinde yer alarak şirketi büyütmek için gereken kaynaklara erişebiliyor.

“Türkiye’nin startup ortamı dünyanın en etkili topluluklarından biri”

Estonya Cumhuriyeti e-Oturum Programı’nın Halkla İlişkiler Yöneticisi Katrin Vaga, programa ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Avrupa ile Asya arasında hep bir köprü olmuş Türkiye’yi her ziyaret ettiğimizde, ortak noktalarımızın çokluğunu gördükçe şaşırıyoruz. Türkiye’nin startup ortamı dünyanın en etkili topluluklarından biri. Türkiye’deki girişimcilerin de bizim gibi Avrupa iş dünyasına ve dijital ortak pazara erişebilmesi gerektiğini düşünüyor, e-Oturum programıyla bunu gerçekleştirecek iş birlikleri kurmaktan mutluluk duyuyoruz.”

e-Estonya’dan Anett Numa ise internetin sosyal bir hak olduğunu belirterek, her Estonyalının elektronik ID kartı bulunduğunu, hizmetlerin yüzde 99’unun online olduğunu söyledi.

15 milyon dolara satılık ada
Turyap emlak ilanları dünyaca ünlü realtor.com sitesinde yayında
Abdülkadir Akkuş: “İş adamlarını, varlıklarının yüzde 10’unu yatırıma ayırmaya davet ediyorum”
Günsan Elektrik, Antalya’da üç inşaat projesine modern bir imza attı
SPOINT İnşaat A.Ş., Viva İskele Projesi ile Kıbrıs’ta yatırım yapmak isteyenlerin ilk adresi olacak
ETİKETLENEN:TürkiyeEstonya
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Cari fazla rekorlara devam ediyor
Sonraki Makale MARİŞ, Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal’ı ağırladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzmir’in Merkezinde İnşası Devam Eden Ege Yapı Alsancak’ta Binalar Yükselmeye Başladı
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Nurol GYO, KAGİDER’in FEM Sertifikası’nı Almaya Hak Kazandı
Sektörden
31 Ekim 2025
Kamu mühendisleri üreterek, planlayarak ve geliştirerek Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Uzun vadede arsa mı ev mi daha avantajlı? 10 soru 10 cevap
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Uzmanı Gebze’deki bina çökmesini değerlendirdi!
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Next Level Kemer’de Göktürk’te hayatı tasarlandı. Bir yıl sonra teslimata özel fiyatlar
Emlak Haberleri
31 Ekim 2025
Bilim insanlarından kritik uyarı: Bütün göller küçülme trendinde
Ekonomi Haberleri
31 Ekim 2025
Balıkesir’de 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Ekim 2025
“Faiz indirimi ile piyasada hareketlilik başladı”
Emlak Dünyası
31 Ekim 2025
“İstanbul hattı turizm köprüsünü genişletecek”
Sektörden
31 Ekim 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?