By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 317 bin 121 personel yılbaşında alanlarda
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Haberleri > 317 bin 121 personel yılbaşında alanlarda
Emlak Haberleri

317 bin 121 personel yılbaşında alanlarda

Emlak Manşet
Son güncelleme: 30 Aralık 2019 00:02
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İçişlerfi Bakanlığı vatandaşların yılbaşına huzur ve güven içerisinde girmesini sağlamak üzere ülke genelinde güvenlik tedbirlerinin üst seviyede olcağını açıkladı.

Buna göre, 30 Aralık’ta başlayacak olan yılbaşı tedbirleri kapsamında 317 bin 121 personel görev alacak. Yılbaşı önlemleri kapsamında havadan ve denizden denetimlere ağırlık verilecek. 716 hava ve deniz aracıyla denetim gerçekleştirilecek. Ayrıca 650 dedektör köpek de yılbaşı tedbirlerin kapsamında  görev yapacak.

Yılbaşı nedeniyle İstanbul´da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartılması planlanıyor. 8´i hava ve deniz aracı olmak üzere bin 858 motorize ekip, 60 bin 716 güvenlik görevlisi sahada görev alacak.

81 İL VALİLİĞİNE YILBAŞI GENELGESİ

Bakanlık ayrıca 81 İl valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı ‘Yılbaşı Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM´ler, havaalanı, otobüs/minibüs terminali, tren gar/istasyonu, pazar yerleri ve umuma açık mahallerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve devriye uygulamaları artırılacak.

Kış turizminin yoğun olarak yaşandığı yerlerde ve Doğu Ekspresi gibi turizm taşımacılığında son zamanlarda yoğun talep gören tren hatlarında, gar giriş ve çıkış noktalarında ilave güvenlik tedbirleri planlanacak.

Vatandaşların ve Türkiye’ye turizm maksadıyla gelen yabancıların güvenli seyahat etmeleri sağlanacak. Nöbet ve kontrol görevindeki personelin, başta cep telefonu olmak üzere dikkat dağıtıcı her türlü materyalden uzak durması konusunda uyarılarak sadece göreve odaklanmaları sağlanacak.

Personel ve vatandaşların güvenliği ön planda tutulmak suretiyle her türlü ihbarın kısa sürede değerlendirilmesi ve yeteri kadar ekip sevk edilmesi, sevk edilen ekiplerin koordineli ve eş zamanlı olarak olay yerine intikali planlanacak. Görev sırasında teknik araç ve gereçler ile köpek unsurları etkin bir şekilde kullanılacak.

HIRSIZLARA KARŞI DEVRİYE EKİPLERİ GÖREVDE OLACAK
Yeni yıl gecesi evlerde, bağ ve bahçelerde, inşaat ve işyerlerinde, besihanelerde yapılabilecek hırsızlıklara karşı vatandaşlar bilgilendirilecek, önleyici olarak devriye ekipleri görevlendirilecek.

GECE 12’DEN SONRA ALKOL DENETİMLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Hava şartlarının da dikkate alınması suretiyle özellikle yılbaşı gecesi görevlendirilecek önleyici devriyeler ile trafik akışının düzenlenmesi, kavşaklarda ve kritik görülen güzergâhlarda kontroller yapmak maksadıyla görevlendirilecek trafik timlerinin sayısının artırılması ve 29 Aralık tarihinden itibaren her gün saat 21:00´dan sonra yol emniyet ve kontrol faaliyetlerine ağırlık verilecek.

Gece 00.00´dan sonra alkol denetimlerine ağırlık verilecek denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacak. Araçta alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, araçların trafik kuruluşlarına ait park yerinde veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, gece 00.00´dan sonra alkol denetimlerine ağırlık verileceği, denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı açıklandı.

KIŞ TURİZM MERKEZLERİNE İLAVE TEDBİRLER

Kayak merkezlerinin bulunduğu Bursa-Uludağ, Kocaeli-Kartepe, Ankara-Elmadağ, Bolu-Kartalkaya, Kayseri-Erciyes, Çankırı-llgaz, Erzurum-Palandöken gibi turizm merkezlerine diğer illerden trafik akışının yoğunlaşacağı değerlendirildiğinden, bu illerin güzergâhlarında ek trafik tedbirlerinin alınması ve ihtiyaç halinde trafik timlerinin asayiş devriyeleri ile takviye edilecek.

Güzergâh üzerinde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığın bulunup bulunmadığı ve ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek.

EĞLENCE VE TURİZM MERKEZLERİNDE DENETİMLER ARTTIRILACAK

Trafik akımının yoğunlaşacağı tahmin edilen; alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergâhlarda, trafik birimlerinin büro hizmetlerinde çalışan personelden mobil ekiplere takviye yapılarak trafiği düzenleme ve denetim faaliyetleri artırılacak. (DHA)

Deprem Kahini Türkiye İçin Uyardı!
Bakan Kurum: “Dipsiz Göl kurtarıldı”
SPOINT İnşaat Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı’nın forma kol sponsoru oldu
Abdülkadir Akkuş: “Rotamızı, satışı hızı yüksek olan şehrin iç bölgelerine çevirdik”
AVM Yönetimine Dair 24 Altın İpucu
ETİKETLENEN:DenetimİlGüvenTrafikGörev
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Uludağ’a hem kar hem de rezervasyon yağdı
Sonraki Makale Gürültücü komşu ile yere çöp atanların cezası artıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Bakan Kurum duyurdu: Yüzyılın Konut Projesi’nde başvuru sayısı açıklandı
Emlak Dünyası
17 Kasım 2025
Haritada zor bulunuyor ama ülkede fakir yok: Avrupa’nın en zengin ülkesi meğer burasıymış
Emlak Dünyası
17 Kasım 2025
Silivri Belediye Başkanı, 1999 öncesi yapılarda yaşayanlara seslendi
Emlak Dünyası
17 Kasım 2025
İstanbul’un afet hazırlığına Dünya Bankasından 554,4 milyon euroluk finansman
Ekonomi Haberleri
17 Kasım 2025
Ev sahiplerinden kiracıları utandıran yeni istek
Ekonomi Haberleri
17 Kasım 2025
TOKİ başvurusu yapmak isteyenleri dolandırdılar! Google bile fark etmedi
Sektörden
17 Kasım 2025
Meteoroloji şehir şehir sayarak uyardı: Lapa lapa kar yağacak
Emlak Gazetesi
17 Kasım 2025
Balıkesir’de 4 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
17 Kasım 2025
Kruvaziyer yolcusunun yüzde 85’i yeniden seyahat planlıyor
Ekonomi Haberleri
17 Kasım 2025
Bakan Uraloğlu duyurdu! Olağanüstü durumlarda metrolara 1,4 milyon kişi sığınabilecek
Emlak Gazetesi
17 Kasım 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?