Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Suriye’den Türkiye’ye davet var: Gelin siz işletin
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Suriye’den Türkiye’ye davet var: Gelin siz işletin
Ekonomi Haberleri

Suriye’den Türkiye’ye davet var: Gelin siz işletin

Emlak Manşet
Son güncelleme: 21 Nisan 2025 10:25
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Esed rejiminin son bulmasıyla özgürlüğüne kavuşan Suriye ve Türkiye’nin ekonomik ilişkileri her geçen gün ivme kazanıyor. Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirdiği temaslarını tamamlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyet, Türkiye’ye eli dolu döndü.

Suriyeli yetkililer, başta ticaretin artması olmak üzere, ortak yatırımlar, altyapının iyileştirilmesi, enerji, ulaştırma, kara ve deniz yollarından demir yollarına varıncaya kadar her alanda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini ve Türkiye’nin yönlendirmesi ve desteğini beklediğini bildirdi.

Ülkede halen atıl durumda olan devlete ait fabrikaların Türk iş insanları tarafından işletilmesi çağrısı ise yankı uyandırdı. Bakan Bolat, “Yatırımların teşviki ve korunması, çifte vergilendirmenin önlenmesi, bankacılık işbirliği, ülkede Türk bankalarının açılması, Ro-Ro seferlerinin başlaması, gümrüklerdeki gecikmelerin ortadan kaldırılması gibi konularda çok hızlı şekilde yol alacağız” diye konuştu.

ATIL YATIRIMLAR FIRSATI

Görüşmeler kapsamında, ticaret ve kısa-orta vadeli yatırımların öncelikli konular olarak öne çıktığını söyleyen DEİK Başkanı Nail Olpak, “Suriye’nin yeniden ayağı kalkması ve bu süreçte ikili ticaretimiz ile ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler gündemimizi oluşturdu. Kısa vadede yapılabilecek önemli konulardan biri Suriye’deki atıl bazı yatırımların yeniden devreye alınması ve veya Türkiye’de atıl olup oraya hızla taşınması mümkün olacak yatırımlara odaklanmak olacak. Orta ve uzun vadede ise alt yapı yatırımları gündemimizde olacak” dedi. Suriye’de günlük ticaretin devam ettiğini söyleyen Olpak, “Suriye’nin günlük ihtiyacının karşılanması için gıda vb. sektörler ön planda. Önemli bir konu da acil enerji ihtiyacının karşılanması. Bu bir süreç ve kademeli olarak ihtiyaca ve yapılabileceklere göre yönetilecek” dedi.

60 CİVARINDA FABRİKA VAR

Türkiye başta inşaat ve enerji olmak üzere birçok konuda Suriye’de aktif rol oynamaya hazırlanıyor. Hemen her sektörde ülkeye yönelik çalışmalar ve temaslar hız kazanmış durumda. Ticari aktivitelerde de ciddi bir tırmanış yaşanıyor. Ülkede yönetim süreçlerinin oturmasıyla birlikte Türkiye’nin ekonomik aktivitelerinin daha da hızlanması bekleniyor. ASKON Başkanı Orhan Arslan, “Ülkede hayata geçirilecek yeni oluşumu bizimle dizayn etmek istiyorlar. Özellikle gümrük vergileri konusunda Türkiye’ye avantaj sağlayacakları taahhüdünde bulundular” dedi.

İlk etapta enerji ve inşaat sektöründe adım atmak gerektiğini söyleyen Arslan, “Halen günde 4 saat elektrik veriliyor. Bu ortamda sanayi tesislerinin verimli çalışması söz konusu olamaz. Enerji konusunda yapılacak yatırımlarda ülkemize çok iş düşüyor” diye konuştu. Devletin sahip olduğu 60 civarındaki fabrikanın Türkiye’nin işletmesini teklif ettiklerini söyleyen Arslan, “Bunların hepsi çok önemli ve zamanla belli olacak konular” ifadelerini kullandı.

KONFEKSİYON VE DERİ

Özellikle hazır giyim, deri, ayakkabı, triko gibi emek yoğun sektörlerde büyük fırsatlar bulunduğunu söyleyen GAİB Başkanı Fikret Kileci ise, “Ziyaretimiz sırasında bize çok ciddi bir teveccüh gösterdiler. Suriye ülkemiz için çok önemli bir ekonomik partner olacak. Bu ülkeden hiçbir şekilde elimizi çekmememiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Bankacılık sisteminin oturmasıyla birlikte daha somut adımların görüleceğini dile getiren Kileci, şunları kaydetti: “İlk etapta sanayi sektöründen ziyade emek yoğun işlerle ilgili hızlıca adım atılabilir.”

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ BEKLİYORLAR

Suriye ile kapsamlı bir Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere etmek istediğimizi ifade ettiklerini söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması’nı yeniden müzakere etme konusunda iki taraf arasında görüş birliği vardı. Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması’nı müzakere etme konusunda da hazır olduğumuzu karşılıklı beyan ettik. Hükümet yetkilileri ticaretin artması, ortak yatırımlar, altyapının iyileştirilmesi, enerjiden ulaştırmaya, kara ve deniz yollarından demir yollarına varıncaya kadar her alanda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini ifade ettiler” dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Çat Barajı Sulama Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı
Yılın ilk 6 ayında 182 bin tarla, 154 bin arsa satıldı
Resmi Gazete’de bugün (30.06.2020)
Resmi Gazete’de bugün (25.12.2022)
Hane halkı tüketim harcamaları yüzde 1.5 arttı
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Esnaftan kira stopajı çağrısı
Sonraki Makale 11 ili şaha kaldıracak 394 milyar liralık proje! Resmen start verildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlakta Fahiş Fiyat Artışlarına Bakanlıktan Fren
Sektörden
30 Mayıs 2025
Trendyol ve Castle Investments “Ankara Veri Merkezi” için anlaşma imzaladı
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
Emlak ilanlarında fahiş artışa karşı yeni düzenleme
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
Bayram öncesi otobüs biletlerinin yüzde 100’e yakını tükendi
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
Hisseli Tapulu Daire Satışında Dikkat Edilmesi Gerekenler: Yasal Süreçler ve İpuçları
Emlak Haberleri
30 Mayıs 2025
Resmi Gazete’de bugün (30.05.2025)
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
Ekonomi ve siyaset gündemi – 30 Mayıs 2025
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
İstanbul’da gişeler kaldırıldı, kesintisiz geçiş başladı
Emlak Dünyası
29 Mayıs 2025
Karadeniz’deki doğal gaz keşfi sonrası Erdoğan’dan mesaj: ‘Türkiye ticaret merkezi haline gelecek’
Ekonomi Haberleri
29 Mayıs 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?