By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Açık hava müzesi Sivas’ın Selçuklu ve Osmanlı eserleri
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Emlak Turizm > Açık hava müzesi Sivas’ın Selçuklu ve Osmanlı eserleri
Emlak Turizm

Açık hava müzesi Sivas’ın Selçuklu ve Osmanlı eserleri

Emlak Manşet
Son güncelleme: 21 Haziran 2021 15:16
Emlak Manşet
Paylaşmak
5 Min. Okuma
Paylaşmak

Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Sivas, adeta açık hava müzesini andırıyor. Kent merkezinde yaklaşık 4-5 kilometrelik alanda bulunan Atatürk Kongre Müzesi, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Gökmedrese, Buruciye Medresesi, Kale Cami, Eğri Köprü ve Kesik Köprü’nün yanı sıra çok sayıda cami, hamam, han, köprü ve türbe, Sivas’ın tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kentte 1892 yılında inşa edilen, Sivas Kongresi’nin yapıldığı, önce “Mülki İdadi”, daha sonra “Sultani” olarak hizmet veren bina, dikkati çeken tarihi eserler arasında yer alıyor.

Sultan Alaaddin tarafından vakfedilen, minaresi kendi eksenine göre 25 derece eğik Ulu Cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Sivaslı Koca Hasan Paşa tarafından yaptırılan Meydan Camisi ve Sivas Valisi Mahmut Paşa tarafından 1580 yılında inşa ettirilen Kale Camisi, kent merkezindeki tarihi dokuya çeşitlilik katıyor.

Kale Camisi’nin yanındaki Çifte Minareli Medrese de dikkati çeken eserler arasında yer alıyor. Çifte Minareli Medrese’nin karşısındaki, Selçuklu Sultanı I. İzzeddin Keykavus tarafından 1217 yılında yaptırılan Şifahiye Medresesi, Anadolu Selçuklu tıp okullarının ve hastanelerinin en eskisi olarak biliniyor. Şifahiye’nin yanındaki Buruciye Medresesi de taç kapıdaki taş işçiliğiyle dikkati çekiyor.

Anadolu Selçuklular döneminde Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında yaptırılan, taç kapı üzerinde yükselen tuğla örgülü iki minaresindeki mavi çinilerle ön plana çıkan Gökmedrese ile Selçuklu dönemine ait, Kızılırmak üzerindeki Kesik Köprü ve Eğri Köprü de Sivas’ın tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor. “Yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz”

Vali Salih Ayhan, AA muhabirine, Sivas’ın turizm potansiyeli ile adeta açık hava müzesini andıran bir kent olduğunu söyledi. Sivas’ın tarihi meydanının dünyadaki en güzel meydanlar arasında yer aldığını dile getiren Ayhan, şehri ziyaret edenlerden bu olumlu tepkiyi aldıklarını belirtti.

Ayhan, Sivas’ın birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve başkentlik yapan müstesna bir şehir olduğunu vurgulayarak, kentin coğrafi büyüklüğü, farklı iklimsel özellikleri ve birçok doğal zenginliğe de ev sahipliği yaptığını anlattı.

Sivas’ın yüksek hızlı trenle bulaşmasına az bir zaman kaldığını ve bunun turizm açısından da büyük bir şans olduğunu dile getiren Ayhan, şunları kaydetti “Bu avantajı en üst düzeyde kullanmak için birçok çalışmayı hayata geçiriyoruz, yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Hamidiye Kültür Parkı, Altınkale ve geleneksel çadır kültürü, Sıcak Çermik’te sağlık turizmini hızlandırdık. Yıldız Dağı kış evlerini yapıyoruz. Müze Şehri Sivas Projesi kapsamında Sanayi Mektebi Müzesi’ni, Şehir Müzesi’ni, Gök Medrese Vakıf Müzesi’ni, Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesi’ni, Aşık Veysel Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi’ni, Savaş Atları Müzesi’ni, Tarım Müzesi’ni, Abdülhamit Han Anı Evi’ni, Aşık Ruhsati Anı Evi’ni ve Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ni yakın zamanda hizmete alıyoruz.”

İlçelerde de turizmle ilgili sayısız projeleri hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Vali Ayhan, Gürün Gökpınar, Zara Tödürge ve Hafik Gölleri’nde çalışma yürütüldüğünü anlattı. Ayhan, Divriği ilçesinde de Cam Teras ve Seyir Alanları Projesi ile Arasta Projesi’nin hizmete sunulacağını belirtti.

1 MİLYON TURİST HEDEFLENİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin yer aldığını, Sivas’ın da bundan etkilendiğine dikkati çeken Ayhan, sözlerini şöyle tamamladı “Geçtiğimiz yıllarda Sivas’a kayıtlı 600 bin civarında turist geliyordu. Geçen yıl bu sayı 397 bine kadar düştü. Biz Sivas’ta bir hedef koyduk, yıllık en az 1 milyon turist. Yüksek hızlı trenin inşallah 4 Eylül’de görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Salgın, insanların turizm anlayışında çok bir değişiklik yarattı. Deniz ve çok yıldızlı otel bakışından daha çok butik, doğal ve kültürel turizm şekline döndüğünü de görüyoruz. Salgın sonrası çok büyük bir turizm beklentisi var. İnsanlar 15 aylık bir travma yaşadı, bunu da daha çok doğa turizmi ve sakin şehirlerde atacaklarını düşünüyorum. Karavan turizmi çok ön plana çıkmaya başladı ve ilimizde de bunun altyapısını oluşturuyoruz.
Ülkemizin genel turizm yönetimine, dünyadaki gelişmelere yönelik bizler de konumumuzu alıyoruz. Sivas’ın adının turizm açısından bundan sonra ülke gündeminde çok daha fazla yer alacağını hep birlikte göreceğiz.”

Peribacalarında sonbahar şöleni
Karantina sonrası bulutlara sarılıp uyanılacak yer: Rize Yaylaları
Osman Hamdi Bey’in köşkü restore edilecek
Kışın yaz tatili yapabileceğiniz sıcak ülkeler: Her mevsim sıcak 7 ülke
Giresun’un saklı cenneti Mavigöl huzur arayanların vezgeçilmez adresi
ETİKETLENEN:TurizmCamMüzeAyhanMedrese
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Türk kültürünün incileri daire fiyatına satılıyor!
Sonraki Makale Karadeniz karavan turizmiyle canlanacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Emlak Konut’tan Hoş Geldin Evim Kampanyası: 2026’ya özel yüzde 26 indirim imkânı
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konut satışları 2026’ın ilk ayında düştü
Emlak Dünyası
20 Şubat 2026
AFAD duyurdu: Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Meteoroloji uyardı: Batı’da sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili olacak
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Konutta ve kirada reel düşüş sürüyor! İstanbul ve Ankara ayrıştı, İzmir geriledi
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Bakan Kurum’dan ünlülere ‘Bu Başarı Türkiye’nin’ teşekkürü
Emlak Gazetesi
20 Şubat 2026
Bill Gates göl manzaralı evini 1 haftada sattı
Emlak Haberleri
20 Şubat 2026
Gözde turizm kentinde saat 20.00’den sonra alkol satışı yasaklanıyor
Emlak Turizm
20 Şubat 2026
133 mağaza kapatan lüks marka devi 100 taneyi daha gözden çıkardı
Ekonomi Haberleri
20 Şubat 2026
Yüzde 67’nin Üzerinde Artış Konutta Erişilebilirlik İçin Yeni Adımlar
Emlak Haberleri
19 Şubat 2026

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?