By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Avrupa Yatırımlarının Rengi Değişti
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Avrupa Yatırımlarının Rengi Değişti
Ekonomi Haberleri

Avrupa Yatırımlarının Rengi Değişti

Emlak Manşet
Son güncelleme: 4 Mart 2021 16:39
Emlak Manşet
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Paylaşmak

2020 yılını etkisi altında geçirdiğimiz Koronavirüs Salgını, hayatlarımızda ve iş yapış biçimlerimizde köklü değişikliklere neden oldu. Hemen her sektörü doğrudan ilgilendiren salgın, gayrimenkul sektöründe de yatırım yaklaşımlarını değiştirdi.

Koronavirüs medeniyetin kalesi kabul edilen Avrupa’dan, dünya devi Amerika’ya kadar her ülkeyi sarstı ve ciddi bir sınavdan geçirdi. Özellikle gelişmiş ülkelerin sağlık sistemleri bu büyük salgından ne yazık ki, başarıyla çıkamadı. Dünyayı sarsan pandeminin yurtdışı emlak satışlarını etkilediğini söyleyen Maya Montenegro Ceo’su Gani Uğur Bozel, “Pandemi ile birlikte Avrupa’da emlak arayanların kilit kelimesi vatandaşlık değil, yatırım oldu” diye konuştu.

 

Gayrımenkul Sektörü Zor Günler Geçirdi

Koronavirüsün yarattığı etkiler ışığında gayrimenkul sektörü oldukça zorlu bir yılı geride bıraktı. İnşaat çalışmalarını sekteye uğratan bu sürecin teslimat sürelerini ve satışları doğrudan olumsuz etkilediğini belirten Gani Uğur Bozel “Dünyanın tüm noktalarında olduğu gibi Montenegro’daki inşaat faaliyetlerimiz de sekteye uğradı. Ancak tüm çabamız ve Türkiye’den getirdiğimiz uzman ekiplerimizle sistemli çalışarak Bayview Hills Montenegro projemizi vaktinden önce teslim edecek şekilde hazırlıklarımızı hızlandırdık.” diye konuştu. Bozel, tamamı Türk sermayesi ile gerçekleştirdikleri yatırımlar ve kullandıkları Türk işçiliği ve malzemeleri ile pandemi süreci olmasına rağmen kısa zamanda güven kazandıklarını belirterek “Pandemi döneminde Montenegro hükümeti ile de kuvvetli ilişkiler kurduk ve taahhüt konusundaki uzmanlığımızı gösterebileceğimiz ihaleler almaya başladık” dedi.

Simülasyon VR Emlak Sektörüne Hareket Kattı

Yapılan araştırmalarda emlak sektörü temsilcileri, gayrimenkulü fiziksel olarak görme imkanının azalmasını işleri sekteye uğrattığından yakınırken, düşük faiz oranları nedeniyle yatırımcılar için hala cazibesini koruduğunu belirtiliyor.

Balkanlar’ın gözde ülkesi Montenegro’da konut projeleri ve taahhüt işleri ile ön plana çıkan Maya Montenegro Ceo’su Gani Uğur Bozel, pandemi nedeniyle yurtiçinde dahi gayrimenkulde hareketliliğin kısıtlandığını belirterek “Yurtdışı emlak satışında en önemli unsur güvendir. Yurtiçinde bile potansiyel alıcılar ile sınırlı buluşmalar gerçekleştirirken yurtdışında satış yapmak oldukça güçleşti. Yurtdışı satışlarımız için Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen Simülasyon VR teknolojimiz sayesinde süreçte beklentimizin üzerinde satış gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Euro Bazlı Kira Getirisi

Pandemi süreci Avrupa yatırımları ile ilgili algıyı da değiştirdi. Montenegro’daki projelerini ilk duyurduklarında potansiyel alıcıların öncelikle vatandaşlık ve oturum izni sorguladığını söyleyen Gani Uğur Bozel, pandemi ile birlikte yatırım amaçlı satın almaların arttığını belirtti. Yatırım söz konusu olduğunda gelişmekte olan bölgelere yönelmek gerektiğinin altını çizen Bozel, Bayview Hills Montenegro projesinde uygulamakta oldukları “Lüks Servisli Apartman Kompleksi” sisteminin karlılığı artırdığını belirtti. Bozel, “Özellikle yaşamını Montenegro’da sürdürmeyi planlamayan yatırımcıyı korumayı amaçladığımız bu sistem ile hem ev sahiplerimiz diledikleri zaman dairelerini 5 yıldızlı otel hizmeti konforuyla kullanabilecekler hem de kullanmadıkları zaman Euro bazlı kiralayarak kar elde edebilecekler. Ayrıca bu sistem ile yatırımcıya, yatırım aşamasında, şerefiye bedelini ortadan kaldırarak somut bir fayda sağlamış oluyoruz.” diye konuştu.

Bina inşaatı maliyet endeksi aylık yüzde 0,25 düştü
ABD’de mortgage faizi yılın en yüksek seviyesinde
Bakan Uraloğlu: Beğendik (Botan) Köprüsü ile 46 milyon lira tasarrruf elde ettik
Türkiye’deki havalimanlarını 2024’te 230,2 milyon yolcu kullandı
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (09.08.2022)
ETİKETLENEN:MontenegroSimülasyon VR
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Deprem zararını azaltmanın yolu bilinçlenme ve yapı güvenliği
Sonraki Makale Doğan, Galata Wind’in halka arz başvurusunu yaptı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Konut fiyatında reel düşüş serisi 19 aya yükseldi
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Ücretli çalışan sayısı sanayide azalırken inşaatta arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliği mevzuatlarında değişiklik
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İklim krizinin AB’ye faturası kabarıyor
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Evin fiyatı 2 milyar TL: Vergisi bile 26 milyonu geçiyor! Gören şaşırıyor
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Konut Fiyat Endeksi ağustosta aylık yüzde 2,5 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 16 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Gazetesi
16 Eylül 2025
Akiş GYO, 20’nci yılını özel bir sergiyle kutluyor
Emlak Haberleri
16 Eylül 2025
Bu yılın en fazla konut satışı Ağustos’ta gerçekleşti
Ekonomi Haberleri
16 Eylül 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?