Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bakan Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nı test etti
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nı test etti
Ekonomi Haberleri

Bakan Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nı test etti

Emlak Manşet
Son güncelleme: 30 Kasım 2022 15:20
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Bakan Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nın Gar İstasyonu’nda incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Karaismailoğlu, ekim ayından bu yana test sürüşleri devam eden hatta metronun sürücü koltuğuna oturdu ve Kızılay İstasyonu’na kadar test sürüşü yaptı.

Karaismailoğlu, buradaki konuşmasında, Ankaralıların ihtiyaç duyduğu projeyi bir an evvel hayata geçirmek için gün saydıklarını ifade etti.

3,3 kilometre uzunluğunda, Gar, Adliye ve Kızılay olmak üzere 3 istasyondan oluşan hattın, Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından da son derece önemli olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, projenin raylı sistem ağını genişleteceğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki ilk durak olan Gar İstasyonu aracılığıyla vatandaşların YHT garına ulaşacağını belirterek, aynı istasyon sayesinde Başkentray ve Ankaray’a aktarma yapılabileceğini söyledi. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu aracılığıyla da M1 hattına, yani Başkentray’a aktarma sağlanabileceğinin altını çizen Karaismailoğlu, son istasyon Kızılay’dan da Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına ulaşılacağını bildirdi.

Metro aracı sayısı 4 katına çıktı

Karaismailoğlu, söz konusu metro hatlarında çalıştırılmak üzere mevcut 108 araca ilave olarak 324 yeni nesil metro araç alımının yapıldığını, böylece hatlarda çalışan metro aracı sayısının 4 katına çıkarıldığını bildirdi.

Metro araçları depolama ve bakım merkezinin revize edildiğini, kapasitesinin artırıldığını ifade eden Karaismailoğlu, Çayyolu bölgesinde yeni bir merkezinin daha tesis edildiğini belirtti.

Karaismailoğlu, proje gerçekleşmesine ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi:

“​4 katlı ve 335 araç kapasiteli AKM Otoparkı betonarme imalatların yüzde 100’ünü tamamladık. ​14 metre şaft çapına ve 37 metre derinliğe sahip Zafer Parkı acil çıkış yapısının tüm imalatlarını bitirdik. ​TBM tünel imalatının tamamını bitirdik. ​7 bin 295 metre hat üst yapısı ray montajını yaptık. ​AKM Otopark, Gar, Adliye ve Kızılay istasyonları ile hat üzerindeki tüm imalatları da tamamladık. Test ve devreye alma işlerimiz devam ediyor, 2023 yılı başında tüm çalışmaları tamamlayıp hattımızı halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

“35 yıllık vizyonda, Ankaralıların toplam ekonomik kazancı 379 milyon avroya ulaşacak”

Karaismailoğlu, bakanlık olarak hayata geçirdikleri projelerle ülke çapında yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla temelli büyümeyi desteklediklerini, aynı zamanda vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını, konforlu ve yeni nesil toplu ulaşım sistemleri ile buluşturduklarını anlattı.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nın da bu açıdan Ankaralılara ve Ankara’ya çok önemli faydalar sunacağını vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Metro hattımızın işletmeye açılmasıyla kara yolu bakım ve işletme kazancından 104 milyon, trafik kazaları maliyetlerinden 43 milyon, zaman tasarrufundan 124 milyon, hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliğinden azalma gibi dışsal faydalardan 108 milyon olmak üzere 35 yıllık vizyonda, Ankaralıların toplam ekonomik kazancı 379 milyon avroya ulaşacaktır. Bizler, halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen anlayışını temsilcileri olarak, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize daha müreffeh bir ülke bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Maalesef, AK Parti hükümetleri öncesinde halka hizmet etmek yerine sadece hamaset dolu siyaset yapanlar, ülkemizin yerinde saymasına neden oldu. Göreve gelenler sadece ideoloji siyaseti yapıp taş üstüne taş koymadı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu ve liderliğinde ülkemiz ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, dış politikada, enerjide yani her alanda yapılmayanları yaptı.”

Karaismailoğlu, yakın zamanda raylı sistemlerde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Bu kapsamda bakanlık tarafından yapımı devam eden 13 proje olduğunu belirten Karaismailoğlu, toplamda 177,3 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu, yarın Ağrı’ya gideceklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı ” Ağrı Hamur Tutak Patnos” bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştireceklerini de kaydetti.

Cumartesi günü de Şanlıurfa Çevre Yolu’nu hizmete alacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, bu projeleri bitirdikten sonra yenilerine başlayacaklarını ifade etti.

Evinizi taşırken nakliye fiyatlarına dikkat
Depreme Dayanıklı Ev Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey
İnşaat maliyeti yıllık enflasyonu bir yılın zirvesinde
Turizm tahsisleri tek elde toplandı
Bakan Karaismailoğlu: Bakanlık olarak 103 kilometre metro hattı yapıyoruz
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale Yapı Sektörünün Zirvesi 45. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a Yoğun İlgi!
Sonraki Makale İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

İzocam’dan Endüstriyel Yalıtıma Güçlü Bir Katkı Daha
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş paylaşımı
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
Müteahhit ‘İflas ettim’ dedi! Şok gerçek ortaya çıktı
Emlak Gazetesi
18 Haziran 2025
Kentsel Dönüşümde Yeni Fırsat; Şehir Otelleri
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Doğanın kalbinde lüks ve konfor: Mesa Doğa Ömerli
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
Deprem bölgesinde istihdam tüm sektörlerde afet öncesindeki seviyeyi aştı
Ekonomi Haberleri
17 Haziran 2025
İnşaatlarda kalifiye eleman eksikliği maliyetleri artırıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Albayrak Beton: Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı.
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?