Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Arama
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım görevini sürdürüyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Ekonomi
  • Konut Kredileri
  • Sektörden
    • Emlak Televizyonu
    • Dekorasyon
    • Toki Haberleri
    • Bölge Raporları
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Patronlar Dünyası
    • Kiptaş Haberleri
    • Patronlar Klübü
    • Emlak Anketleri
    • Kampanyalı Konut Projeleri
    • Müzayede
    • Satılık Arsa
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Emlak Haber Merkezi > Blog > Sektörden > İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım görevini sürdürüyor
Sektörden

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım görevini sürdürüyor

Emlak Manşet
Son güncelleme: 1 Nisan 2021 15:59
Emlak Manşet
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) gerçekleştirilen 2021- 2024 dönemi olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, Covid -19’un etkilediği sektördeki yeni yapılanmaya şekil verecek yeni Yönetim Kurulu belirlendi.

Genel Kurul seçimi öncesindeki açılış konuşmasını yapan Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün içinde bulunduğu dönemin ilgili bakanlıkların desteği ile aşılacağına tam inancı olduğunu söyledi. “İNDER olarak Türkiye ekonomisindeki ve sektördeki görevimizi başarılı bir şekilde yerine getiriyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Nazmi Durbakayım “Bu süreçte daha fazla gayret ve çaba göstermek zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda kurulan yeni komisyonda daha aktif hale gelerek, başta çarpık kentleşme ve deprem riskinin ortadan kaldırılması için tüm gücümüz ve bilgimizle destek vereceğiz. Aynı zamanda sektörümüzün önündeki engellerin aşılması için önerilerimizi de her zeminde dile getireceğiz” açıklamasını yaptı. İNDER’in sektör içindeki önemine değinen Başkan Durbakayım, “Sivil Toplum Kuruluşu olarak son birkaç yılda sektörümüzü yakından ilgilendiren yasa, yönetmelik ve tebliğlere katkı sağladık. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi ilgili mercilerle olan iletişim sayesinde yapı müteahhitlerini ve tüketicileri koruyan düzenlemelere önemli katkılarımız oldu” dedi.

Sektör olarak, pandemi nedeniyle sektörü ayakta tutmak için devlet tarafından sağlanan bir takım teşviklere minnettar olduğunu belirten Başkan Nazmi Durbakayım “Mevcut projelerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçmesi için sektörün temelini oluşturan bazı yasa maddelerinin mücbir sebepten dolayı esnetilmesi gerektiğini dile getirdi. Tüketici kanununun yapı müteahhitlerini de koruyacak şekilde genişletilmesi gerektiğinin altını çizen Durbakayım, inşaat tamamlama sürelerinin de uzatılmasına yönelik adımların atılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon riskli bina bulunduğunu vurgulayan Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm hamlesinin tüm Türkiye genelinde yoğunluk kazandığını belirtti. İNDER üyesi markaların Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Mersin gibi şehirlerde hızlanan dönüşüm projelerine imza atarak olası deprem riskini minimize etme gayreti içinde olduklarını kaydetti. İNDER üyesi markalar arasında gerçekleştirilen bilgi alışverişleri sayesinde Anadolu açılımının daha sağlıklı ve hızlı olduğunu ifade eden Nazmi Durbakayım “elbirliği ile yapılan her işte büyük başarı sağladığını geçtiğimiz dönemlerde gördük” şeklinde konuştu.

Nazmi Durbakayım’ın (Teknik Yapı) Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edeceği süreçte, Engin Keçeli (Seba İnşaat), İrfan Aşçıoğlu (Aşçıoğlu İnşaat), Emre Çamlıbel (Re-Pie Gayrimenkul Portföy Yönetimi), Eyüp Ensar Saral (Saral Yapı İnşaat), Salih Kuzu (Dekar Yapı), Ali Nuhoğlu (Nuhoğlu İnşaat), Kubilay Salihvatandaş (Meta Peyzaj Planlama), Fatih Haldız (Haldız İnşaat), M. Reşit Gediz (Gedizler İnşaat), Yener Yıldırım (Artaş İnşaat), Ayten Babaoğlu (Tiba Mimarlık Mühendislik), E. Ensar Saral (Saral Yapı), Ş. Tolga Ülkealan (Ülkealan Yapı Endüstri), T. Burak Koçulu (Gert Metal) ve Evrim Karayel (Karayel&Partners Uluslararsı Yatırım Yönetimi ve Danışmanlık) yeni yönetim kurulunun üyeleri olarak görev yapacaklar.

Denetim Kurulu Üyeleri; Yılmaz Aktaş, Fatih Albayrak, Şakir Teker’den oluştu.

Disiplin Kurulu Üyeleri; Zikrullah Turan, Ömer Büyükhanlı, Umut Durbakayım’dan oluştu.

Ar-Ge Danışma Kurulu Üyeleri; Nuran Evrensel, M. Alp Gürün, Habib Arıkan, Ayhan Akalın, Hasan Nokay’dan oluştu.

 

TOKİ’den Arsa Alana Tapu Harcı İndirimi
Artaş İnşaat’tan Türkiye’ye “Evde kal” Çağrısı!
Her Yıl Dünya’ya Düşen Kozmik Tozun Miktarı Açıklandı
İstanbul’a Kar Yağacak Mı?
ABD’li ekipler 5 bin 500 binada hasar tespiti yaptı
ETİKETLENEN:İNDER BaşkanıİNDERNazmi Durbakayım
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Önceki Makale TOKİ’den Gaziantep’te 23 bin 603 konut
Sonraki Makale GYODER Çözüm Platformu’nda ofislerde yaşanan hızlı değişim konuşuldu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Son Haberler

Adana’nın Lüks Konutları, Değerli Arsalar ve Yatırım Fırsatları
Ekonomi Haberleri
14 Temmuz 2025
Adıyaman’ın En Değerli Bölgeleri
Emlak Haberleri
14 Temmuz 2025
Afyonkarahisar En Değerli Bölgeler
Emlak Haberleri
14 Temmuz 2025
Amasya Yatırım Fırsatları
Emlak Haberleri
14 Temmuz 2025
Deprem bölgesinde mücbir sebep hali 30 Kasım’a uzatıldı
Ekonomi Haberleri
14 Temmuz 2025
İstanbul beş yıllık kira artışında Cenevre’yi geçti
Emlak Haberleri
14 Temmuz 2025
15 Temmuz’da İstanbul’da toplu ulaşım ücretsiz
Emlak Gazetesi
14 Temmuz 2025
Değer Barışı Gelmeli, Tapu Harçları Düşmeli
Emlak Haberleri
14 Temmuz 2025
Van’ın En Prestijli Bölgeleri ve Lüks Emlak Yatırımları: Fiyatlar, Fırsatlar ve Trendler
Emlak Dünyası
14 Temmuz 2025
Erzurum’un En Prestijli Bölgeleri: Lüks Konutlar ve Yatırım Değerli Arsalar
Ekonomi Haberleri
14 Temmuz 2025

Güncel Emlak Haberleri

Quick Link

  • Emlak Haberleri
  • Gizlilik politikası
  • Privacy & Policy
  • Contact

Top Categories

Abone Merkezi

En yeni yazılarımıza anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

 

Emlak Haber MerkeziEmlak Haber Merkezi
Bizi takip edin
© 2005 Emlak Manşet Company. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?